Jump to content
Българският форум за музиканти

noflip

Members
  • Мнения

    496
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от noflip

  1. Та в крайна сметка се оказа, че проблемът в уравнението съм аз и моите знания, относно това как се работи с Live. Когато заредя семпли в Drum Rack-a контролера автоматично започва да контролира Simpler-ите на падовете. Десен бутон върху Drum Rack-а > Lock to Control Surface 1 (MPD32) и всичко си идва на мястото.
  2. Ако визираш Vyzex Editor-a - той се ползва само за ъпдейт на firmware-а. На фона на всички brick-нати MPD-a не ми се пипа там Фабричните настройки на продуктите на akai няма какво да ги коментираме - върнах MPC Studio-то си само след седмица точно заради това. Както и да е - мисля, че намерих проблема и май аз сам съм си виновен: Slicing preset-ите, които съм си създал и съм запазил в User Library>Defaults>Slicing, са базирани на "Built-in" preset-a, който има предварително зададени macro-та с удобни за мен функции. По някаква причина при него knob-овете не се map-ват за macro параметрите, ами за някакви други неща. Намерих оригиналния default drum rack preset и се оказа, че при него няма проблеми и knob-овете са си map-нати по default за macro-тата. Сега просто трябва да си преправя всички preset-и и би трябвало да са ок нещата.
  3. @donwarrior: Това е така, но за съжаление не решава конкретния ми проблем. Аз искам когато отворя нов Drum Rack 8-те knob-а да са автоматично map-нати за 8-те Macro параметъра, както е в Live Lite 8. Дори и да си направя default template за Live Suite 9 с няколко Drum Rack-a пак ще ми се наложи да отворя нов, ако ползвам функцията Slice to new midi track върху някой wav loop и ще трябва отново да map-вам ръчно knob-овете. @musicman: Не се сещам за кой редактор става дума. Ако говориш за MPD Editor Software-а, който се инсталира за MPD18 - при MPD32 няма такъв еквивалент. Почти всички функции на този софтуер за интегрирани в самия контролер. Принципно съм почти убеден, че има начин за това. Първата причина я споменах вече - Live Lite 8, който идва на диск с контролера, е set-нат по този начин. Втората причина е, че всеки път, когато отворя нов Drum Rack. knob-овете са сетнати по default на едни и същи параметри. Това значи, че Live има някъде някакви настройки кой CC за какво да бъде map-нат по подразибране. За съжаление Google не помага особено.
  4. Здравейте От около половин година работя с Ableton Live. Наскоро си купих akai MPD32. Въпросния контролер идва с орязаната LiveLite 8 версия на Ableton. Хубавото при нея е, че когато MPD-то е свързано и отворя нов Drum Rack на някой миди канал, 8-те knob-а на контролера се map-ват автоматично на 8-те Macro-та на съответния Drum Rack. Това е доста удобно когато се ползват няколко Drum Rack-а в един проект. За съжаление това не се случва в Live Suite 9. Контролерът се разпознава без никакви проблеми, pad-овете са (що годе) добре map-нати, 8-те слайдера си се map-ват за volume-а на първите 8 канала в миксера, transport контролите са ок Само 8-те knob-а се мапват автоматично към съвсем други параметри, които не ме засягат и се налага всеки път, когаго отворя нов Drum Rack да map-вам ръчно тези knob-ове към macro-тата. Не отнема особено много време, но е досадно. Въпросът ми е някой знае li как мога да променя в Live Suite 9 за кои параметри (в случая Macro 1-8) да се map-нат автоматично тези 8 knob-a, когато отворя нов Drum Rack?
  5. Здравейте, Аз също съм навит за някоя друга колаборация. Стилове: dubstep, dnb, trip hop, house, uk garage, ambient, dub, techno и прочее, Пишете тук или на skype: a_head_aerosol Работя основно с Reason 5.
  6. noflip

    Reason

    Имам един въпрос. Някой знае ли дали е възможно да се сложи Combinator вътре в друг Combinator? Бях чел преди време, че е възможно, но започвам да се съмнявам, тъй като пробвах всякакви начни и не се получава. Принципно съм на Ти с Reason, но досега не ми се беше налагало да правя подобно нещо. Google не ми помогна особено.
  7. Добро е, има идея. Като критика, мога да спомена, че изглежда малко празно от гледна точка на перкусии. В dubstep-а е доста застъпен момента със swing groove-a, което дава така нареченото клатене на бийта в този стил. То идва пряко от UK Garage сцената, от където произлиза и dubstep-a. Насоката, която си подхванал, при която бийта звучи празен е правилна, но поне според мен е добре да има тук там някое неравномерно hat-че или ghost snare-че. Оттам идва усещането за double time tempo. Това, което аз правя, е да наредя kick-а и snare-а като за 70 bpm, а перкусиите и чинелите като за 140 bpm. Понеже виждам, че си фен на Flux Pavilion, ще дам един такъв пример. Още в интрото се усеща тази техника. Успех.
  8. 1 - стана ми интересно след това изказване да чуя някой твой трак... особено как точно ти звучат kick-a и subbass-а ... 2 - да, като изключим темпото, syncopated drums, double time и още едно не-задължително нещо..... а... да... SUBBASS!....
  9. Vocoder. Но имаи предвид, че Vocoder-a само кодира самият глас. Звука, с който ще замениш човешкият глас трябва също така да дойде от някъде, примерно синтезатор.
  10. Сори, но точно тук грешиш. Понеже слушам пънк откакто се помня (много преди да ми мине през главата да се занимавам с електронна музика), не знам как хората все още не могат да усетят пънка ТОЧНО в днб и дъбстеп музиката. Хайде пък да не е... По тази логика човек не трябва да слуша траш ако не е на концерт или не се опитва да си изпочупи дома? ПС: или аз съм зле, или нещо quote-a не работи както трябва
  11. Здравейте, колеги Бих се радвал ако можете да ми предпожите някой audio converter с повечко възможности. В момента конкретно ми трябва сотуер с който да обърна FLAC в WAV. Google беше така добър да ме залее с един тон спам програмки, които орязват крайния формат по един или друг начин и реално не вършат работа. Идеята е, че конкретният файл ми трябва в Wavelab, но моята версия не поддържа FLAC. Да го обръщам в MP3 и после в WAV обесмисля всичко, така че ще съм ви благодарен ако можете да предложите нещо. Мерси предварително.
  12. не мога да чуя трака, който си постнал в момента, но пиши на ЛС ако все още ти трябва нещо, имам няколко лууп-а, които могат да се пооформят както е нужно.
  13. 1- Какъв стил правите? - DnB, Dubstep, Dub, 90's Hip Hop Instrumentals, Trip Hop. Наблягам на първите 3 напоследък. 2- С коя програма бачкате? - В почти всички случаи Reason 3- Ползвате ли готови лупове? A preset-и? Или си създавате всичките звуци от нулата? - Ползвам каквото се налага за да постигна това, което искам да чуя, но особено при лууповете използвам цялостно префасониране на звука и много често накрая имам звук или лууп, който няма нищо общо с този, с който съм започнал. Например перкусии от лууп, който първоначално е бил електрическа китара. 4- Вокалите, вие ли си ги записвате или теглите акапели? - Избягвам вокали, но имам достъп до студио и ако се наложи може да се запишат. 5- С какво започвате парчето? - Различно при всяко парче. Понякога от барабаните, понякога от основния мотив. 6- Кои са основните елементи които редовно вкарвате в парчетата си? - Няма нещо конкретно, може би използвам delay доста често. 7- Как се вдъхновявате? - Това е основен проблем при мен. 8- С каква техника разполагате, ако нямате нищо против да споделите, нали... - Нищо конкретно. ISODEMO версия на Reason и една M-Audio Audiophile 2496.
  14. точно по тази причина стоя по-далеч от FL, но като цяло просто програмата не ми е удобна. затова и се пренасочих към Reason още в началото. според мен по-скоро попрочети това онова за продуцирането на дъбстеп, днб и най-вече дъб (който е в основата и на двата други стила), мисля, че може да са ти от полза.
  15. http://www.boyinaband.com/ - ако успеете да се абстрахирате от външния вид на пича, както и от "чувството" му за хумор (което на моменти всъщност не е зле) - тук има доста добри туториали за различни стилове в електронната музика, основно насочени към хората, които ползват Reason, но не само.
  16. Отварям тази нова тема с идеята хората, които сами създават своите луупове и семпли да могат да споделят своя опит. -Какви програми/хардуер използвате? -Какви похвати? -Tips and tricks, база от музика, звуци и прочее. -Всичко друго, което може да ви доиде наум. Аз самият от 10 години се занимавам (крайно непрофесинално) с електронна музика (dnb, dubstep напоследък, trip hop, classic hip hop instrumentials и от доста скоро, но с доста хъс - Dub) и кажи речи през цялото това време съм работил основно с Propellerhead Reason. Точно по тази причина до преди няколко години бях се изолирал от понятието "Sampling" и разчитах на всякакви семпли и луупове, които можеха да се намерят в нета или под формата на refills. Напоследък започнах да използвам доста Propellerhead Recycle и се интересувам от това как други продуценти намират и режат своите звуци.
  17. хах, направо не мога да повярвам евала за идеята
  18. http://www.zie.nl/video/opmerkelijk/Tweeling-zingt-verschrikkelijke-cover/m1fz4gofudga предупредени сте, че надали ще можете да забравите това което сте видели!
  19. пръстите ми висят над клавиатурата и не знам дори какво да напиша...
  20. това е чисто и просто отчитане на дейност и за да не влизаме прекалено много в офтопик... наздраве! много мислих дали да не постна в раздел Барабани между другото отпадна ли опцията да се пускат клиповете директно в пост-а, а не като линк или аз не мога да намеря тази настройка?
  21. запитайте google what defines an english person
  22. благодаря много за информацията, доста колеги се свързаха с мен, за което най-искрено им благодаря. извинявам се на всички отзовали се, че не се обаждам, но се случи доста натоварен период в работата (както и размяна на любезности с милите оператори от mtel) и просто не мога да измисля време, както и телефон за връзка за да я занеса до където и да е в момента. до няколко дни ще намеря начин. благодаря отново на всички
  23. Извинявам се, че пускам още една подобна тема, но в случая става на въпрос за София. Трябва ми спешно човек/сервиз, където да занеса една Кремона тип Стратокастер с 1 тон и 1 волюм потенциометър за презапояване на електрониката. Много ще съм ви благодарен, ако ме насочите някъде, където мога още днес да свърша тази работа. Благодаря ви предварително!
  24. мда, тия горят много яко иначе ето тези откакто ги намерих за други не искам и да чувам. удобни, не се пързалят, много бавно се износват, доста по-гъвкави за определена дебелина в сравнение с другите перца, които съм ползвал, пък и светят в тъмното за детето във вас.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.