Jump to content
Българският форум за музиканти

xVEGANx

Members
  • Мнения

    140
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Топ дни

    1

xVEGANx last won the day on Юни 5 2011

xVEGANx had the most liked content!

Previous Fields

  • Инструмент
    вокали

Profile Information

  • Gender
    Male

Последни посетители

1134 профилни разглеждания

xVEGANx's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

13

Обществена Репутация

  1. или този: https://edigital.bg/zashita-ot-prenaprezhenie/njoy-akin-3000-avr-3000va-pwav-30002ak-az01b-p639851 P.S. не ми дава даредатирам.
  2. https://zawita-ot-tokovi-udari.pazaruvaj.com/apc/line-r-1200va-230v-le1200i-p43392021/# - това нещо дали би ми решило проблема?
  3. Здравейте, мониторите ми са Yamaha HS50M. Установих, че тихия, дразнещ шум, който издават не е от звуковия интерфейс. Включих само захранващите кабели за тока, в контакти и разкачих всички останали кабели. Провторих процедурата разнасяйки колоните в целия апартамент да ги тествам на всичи контакти. Все същото. Отзад на колоната като променям volume или друго не оказва никакво влияние на силата на шума - нито по-слаб, нито по-силен става. (това при включен само захранващ кабел). Пак казвам разкачени са кабелите за звуковия интерфейс и има закачени само захранващите към контакти из апартамента. Та установих, че проблема е от ел. мрежата - няма откъде друга да е просто. Ел. мрежата ми е бушони. Някои ме посъветваха да си взема стабилизатор за напрежението. Други обаче ми казаха, че ако заземяващата ми система е TN-C нямало да ми помогне стабилизатор за напрежението. Звънях на ЧЕЗ по теефона, отказаха да ми дадат инфо дали трафопоста на 3-4метра от блока е заземен като TN-C или друга система за заземяване. Писах им имейл и на всичките оставени адреси, до 30дневен срок са длъжни да отговорят, но може да е нещо неглижирано и недаващо информация . Моля помагайде! Как да излекувма кооните от шума?
  4. мерси за полезния отзив.
  5. няма цена да се оплаша. иначе е красиво и голямо хаха. Добре казват ми и други хора, че Antelope Discrete 4 е по-добра. Гледах обаче няколо видейца между Antelope Discrete 4 и zen tour. Кое е по-доброто? На почти една и съща цена са. synergy core също каква му е разликата от Discrete 4 премиум? едит: Metric Halo ULN8 по -добър ли е от zen tour?
  6. Имам дилема (помогнетее ми да я реша): Audient iD44 или Antelope Discrete 4? Коя от двете вади по-реален звук? (при вокалите ми) Universal Audio Apollo Twin USB предполагам е по-слаба и от тия дввете. Затова дилемата ми е Audient iD44 или Antelope Discrete 4
  7. Имам zoom h6, ако е за учене аз и на него мога да се уча. Няма смисълда хвърлям 300-400лв за посредсвена карта. Тука става въпрос да си избера качествена звукова карта, както строителя трябва да избере качествен цимент за основите на сграда. Но и ти си прав, че се поувляках с офтопиците. Тази тема е за конкретна дилема, която с помощта на JetMan отдавна реших. После се отказах от focusrite clarett, и изобщо от focusrite. Трябва да пусна нова тема, тази е изчерпана, можеш да я заключиш
  8. Ами още първоначалано в поста си бях обявил бюджета от 1000лв,,а тая антилопа ми идва с 6 стотака в повече. Признавам си, малко ми е овъркил, ама обичам да правя инвестиции и държа на качеството.. стига обаче да си струват тези 6 стотака, не искам да си хвърлям парите. Предполагам на мен няма да ми дадат да работя като бета тестер, за да мога на преференциална ценичка да лапна една карта.. (ех мечти) но ако е възможно няма да се разсърдя... Виждам, че си поне най-малкото бегло запознат с тая антилопа . Можеш ли да ми кажеш дали Antelope Discrete 4 Basic е по-добра от Universal Audio Apollo Twin USB? (по отношение на качеството на записания звук) ???
  9. ами аз я намерих по-тънко, но все още ми трябва да знам по-добре ли ще записва гласа ми... Така като ѝ гледаш спецификациите не разбираш ли с какво е по-добра? (ако е по-добра)
  10. Първоначално със слаби микрофони (понеже с тях разполагам) - Audio-Technica АТ 4040, кино микрофона ми Sennheiser MKH 416 P48 u3 и микрофоните от комплекта на zoom H6 (някои от тях са стерео.) Слаби,слаби, не са съвсем слаби, но не са и нещо кой знае какво. за старт мисля, че са окей. Обаче моя човек ми каза, че за добрия ми звук Antelope Discrete 4 ще е по-добър вариант от аполото имал някакъв супер чип вътре и бла бла... Antelope Discrete 4 наистина ли записва с по-добър звук? С какво е по-добра карта според теб? С 600лв надхвърля бюджета който заделих от 1000лв, но може би си струва да се напъна..
  11. Какво имаш предвид под зле? В какъв смисъл зле? Какво неудобство ще ми създават уиндоуските драйвъри? коя година си проучвал? имам 4 супермощни процесори на трите машини. Две от тях са сървари, едната е двупроцесорен сървър. И все пак Apollo няма ли някакво преимущество над Clarett в някакво друго отношение, освен, че става за машини със слаби процесори? Моя критерий е единствено по-качествения звукозапис на вокали. Моя човек ми каза, че фокусрайтовете правели по-лоша конверсия на гласа. Universal Audio Apollo Twin USB и Apollo Twin USB Duo един и същ продукт ли са?
  12. Мерси много за помощта, реши ми дилемата между двете кое е по-добро за моите цели! Да не се хвърлям на ген 3 само защото е прясно ново. Type-C и Type-A иначе имам на дъното на PC-то ми.. Дъното ми е X-99-A II, това значи ли, че мога да се възползвам от картите с Thunderbolt ? //btw съветва ме един приятел да зарежа focusrite, защото всичките им звукови карти записвали с много "пластмасов звук" и да взема нещо по-добро с по-малко канали като universal audio apollo или universal audio arrow или друга, но не каза повече примери (тук вие може да кажете). Картите с повече канали били за запис на барабани и много музикални инструменти едновременно. А аз ще записвам само вокали и миди контролери ще ползвам и за моите цели не било необходимо карта с много канали ми вика.
  13. Gen 2 изобщо не ми е в дилемата. Под gen 3 няма да купя, просто ми помогнете да избера кое ще ми вади по-добър звук - gen 3 или Clarett? (както отбеляза и двете имат Air-функция, която ми харесва..) Казваш, че Clarett се води с по-ниско ниво на шум. От ген 2 ми е известно, че е по-ниско , но дали е по-ниско и от ген 3? (никъде още не намирам сравнения на двете) Казваш по-голям GAIN на входа, това какво означава и за какво има значение? (иначе както ме посъветва мога да взема Clarett с по-малко входове/изходи, на мен целта ми е да записва с по-високо качество, а не да има много входове/изходи)
  14. Здравейте миналата година щях да си купувам нова звукова карта и се бях спрял на Scarlett 18i8 2gen, но ангажименти ме отвяха и по една или друга причина така и не си купих звукова карта. Сега гледам този месец е излязла Scarlett 18i8 3gen , която я дават доста подобрена и е на цена 800лв, а онази от второ поколение е 550лв, чувствителна разлика, ако ще купувам Scarlett 18i8 3gen мога да изчакам 3-4 месеца да поевтинее, но не знам дали ще падне от 800 на 700 за този период от време.. От друга страна помня, че Clarett бе по-добра от Scarlett 18i8 2gen (не помня с какво, но помня, че ми обясняваха, че е по-добра, някакво уж по-топло звучене имала), обаче сега като излезе gen3, нз кое вади по-добър звук... Scarlett 18i8 gen3 или Clarett? Ако Clarett още е по-добрият вариант моля препоръчайте ми коя точно Clarett да взема до 1000лв бюджет долу-горе. Ще записвам нечисти вокали и миди клавиатура ще мушна, в бъдеще може би и още една. Изискванията ми са просто колкото се може по-високо качество на звука, повече чистота, по-малко латенция.. Та моля ля помогнете ми да направя този важен избор покупка. Ако е Clarett препоръчайте ми конкретен модел до 1000лв.
  15. Как се казва техниката долу в краката му която управлява с настъпване?
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.