Jump to content
Българският форум за музиканти

fichone

Members
  • Мнения

    8
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Profile Information

  • Gender
    Male

Последни посетители

631 профилни разглеждания

fichone's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Здравейте, Търся човек за съвместен проект, а стилът ще е електронна музика. Ограничение към определени стилове нямам, защото всичко ще е на базата на експерименти... и най-вече забавление Нека заинтересованите да ми пуснат лично съобщение, за да разменим контакти и поговорим по-обстойно. Лек и спорен ден! Поздрави.
  2. Здравей, Нещата се получиха - благодаря ти много за търпението и помощта! Поздрави!
  3. Здравей, Изпробвах гореспоменатите стъпки, но отново без успех. Не казва,че разбирам много от МИДИ, но не ми се вярва някъде да бъркам. Ето какво направих: 1. Roland-a в нормален режим на работа. 2. Смених режима на интернал с натискане на SHIFT + бутон номер 16, където влизам в системните настройки. Оттам нагласям SY1 --> int, но следващата настройка е за SY2, като опции има само ON или OFF - изпорбвах и 2та варианта, но пак без успех. 3. Избрах PART SELECT за да избера някой от 8-те part-a. 4. При опит да се изсвири нещо не се получава, пробвах също така и да пратя Program CHange Message към Rhythm Set-овете, но без резултат. Отново големи благодарности за отделеното време!
  4. Здравей, Първо да ти благодаря като единствен, който отговори на темата ми! Опитах се отново, но за съжаление не се получи. Тук си прав - не се изразих правилно като написах, че става дума за синхронизация. Не, искам да го използвам като sound mobule. Искам да ти обясня накратко какво изпробвах: 1. 5 пинов МИДИ кабел -> от MIDI OUT на Korg към MIDI IN на Roland. 2. Roland се пуска в sound modul mode, при което само VOLUME е активен. 3. Пробвам следното от описанието на Roland, за да изпратя сигнал към него от Korg: The rhythm sets in the MC-303 are assigned to MIDI channel 10. There is a list of the rhythm sets on pages 90-93 in your Owner’s Manual. You do not need to send a bank message (CC0/32) to select the different sets - only program change message on MIDI channel 10. For example: To select “HipHop set” send: To select “House set” send: To select ”Techno Set2” send: Message Value Message Value Message Value PC 81 PC 41 PC 57 4. От Korg създавам program change message на МИДИ канал 10, изпращам го, но никакъв успех. При желание мога да пратя и 2те ръководства с миди имплементациите! Предварително ти благодаря!
  5. Здравейте отното. Нуждая се наистина от помощ! Как е възможно да се постигне гореспоменатият ефект, възможен ли е изобщо? Не вярвам никой никога да не го е пробвал...
  6. Очудвам се, че все още никой не е споделил мнение...никой ли не е съврзвал горепосечения хардуер?
  7. Здравейте, Въпросът мие относно допълнителен контрол и настройки на Roland MC 303 Groovebox. Идеята е Роланд-а да се сунхронизира с МИДИ клавиатура Korg MicroKONTROL чрез МИДИ кабел. Това, което съм направил и пробвал до момента е: 1. От MIDI OUT порта на корг-а чрез МИДИ кабел към MIDI IN на роланд-а. 2. Нагласил съм роланд-а от системните настройки да е SLAVE при SY1. 3. Опитвам се да подам МИДИ сигнали от микроконтрол, но без успех. Може ли някой да помогне с настройките? Предварително благодаря на всички и се извинявам ако темата не е за този раздел... Поздрави!
  8. Здравейте, Въпроса ми е относно Novation Remote 25 SL MK2 МИДИ котролер - не мога да намеря никаква официална информация на тероторията на България в интернет. Знае ли някой за фирма представител на Новейшън в България. Единствената информация, която може да се намери от официалната страница на Новейшън е фирма в Пловдив, която лично вчера проверих на място, но за жалост не работеше. Знаете ли, дали Динакорд внася Новейшън, тъй като в страницата им под раздел "Производители" не ги намирам? Благодаря предварително!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.