Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравеите колеги китаристи и най- вече тези от нас,които поради една или друга причина са стъпили удобно на краката си ,и са в състояние да направят щастлив някой от многото талантливи млади наши колеги да откликнат на идеята ми, а тя е:да подаряваме китарни пакети от поносим ценови и качествен диапазон на млади китаристи от форума,които да покажат мотивация,разтеж и на прослушване организирано от форума.

Прави впечатление,че има колеги ,които се намират по голямата чужбина,и мисля ,че това няма да ги доведе до финансова руина :greenball: Мисля,че китара+кубе с вградени ефекти и симулатори на прилични цени са реално и достъпно решение за реализацията на идеята.

Идеи и сладка приказка след ЛС ;)

Отговорено (Редактирано)

Това май вече го направихме поне 3 пъти.

Но няма лошо и пак да стане, де. Просто не е изпаднал инструмент...

Редактирано от Valserp
Отговорено (Редактирано)

По-точно, около 12 пъти е правено. Който има нещо предвид, винаги може да направи конкретна тема.

Имаше предложения. Тези неща трявба да се правят спонтанно и без предизвестие. В противен случай, във форума ще се навъдят много чакалеещи регистрации, само заради спечелването на китарен пакет. Това е силно нежелателно. По добре е такива теми да се появяват от време на време спонтанно.

Иначе някои хора ще обърнат благотворителността на облагодетелстване.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Отговорено (Редактирано)

Пичове, пак ви казвам. Подаръците са нещо спонтанно и нерегламентирано.

Иначе спират да бъдат подаръци. Нали не искате някъде да виси тема "Подаръци за начинаещи китаристи", и всеки начинаещ китарист да прави

по 5 свои ника от различни компютри, от които да пише мнения, само и само за да се увеличи шансът да му подарят китарен пакет.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Отговорено (Редактирано)

Абе пичове, не съм и мислил да събирам пари от когото и да било. Става въпрос, да се правят дарения от хора с възможности,на хора с талант и без възможности.Никакви 5лева от 10 човека ,или какъвто и да е подобен припев.Мислете по скоро за това, как да се неутрализират хитерците. Ако се обяви на пример, че на 59 юни 2682 година в читалище Ахмед Доган ще се проведе прослушване на кандидати за три пакета ,дарени от заможни колеги ,безвъзмездно за каузата,тогава не виждам какви хитрини могат да прокарат кандидатчетата. Мисълта ми е ,да се помага мъдро ,с надеждата и ясното съзнание ,че градим нещо по-хубаво от чалгата на гологлавите и самозабравили се водещи.

Фукнята е ОК за гъдел на суетата ,но какво го топли един талантлив тййн от това,че имам 9 китари,3 ампа,2процесора,студио,музикални станции,програми.......

Казано е ,ако имаш 2 ризи ,дай едната на ближния си. Не е ли красиво и достатъчно :icon_shithappens:

Редактирано от Gero
Отговорено

Колеги, това е страхотна инициатива наистина, но както написа по-горе колегата Евтим - по-скоро неосъществима. Аз бих предложил друго като идея, ужасно далеч съм от идеята аз да мога да я осъществя...

Става въпрос за някой и друг безплатен урок от по-напреднал китарист. Човек, който сам се е предложил, и при когото ти печелиш (или някой друг - на случаен принцип) възможността да отидеш и да му загубиш два часа от живота, да му покажеш какво можеш да свириш, той да те набие през пръстите, да ти покаже колко ти е гадна постановката и как и къде трябва да си държиш пръстите (примерно). Всичко се записва, аз бих могъл да го монтирам, и да си направим тема "уроци за начинаещи".

Лично за мен основната пречка в свиренето не е това, че нямам електрическа китара или електрически бас :icon_shithappens: И смятам, че човек би могъл да схване основата (не мисля, че съм успял още) и на акустичен инструмент от много по-нисък клас от цитираните 500 лв китара + кубе...

Отново повтарям, не бих искал да обидя никого, просто предложения вариант ми се вижда малко по-реалистичен от това да градим нещо на принципа "пирамида". Ако има съгласни да участват като учители, нека ми пишат ЛС.

Отговорено

^Това също е една мн добра,но неосъществима идея,защото аз съм просто един талантлив тийн(хаха скромност)и едва ли наще ще ми дадат да отида на урок при опитен чичко с китара.Мисля,че ще е същото и със другите пъпчиви и не толкова пуберчета,дори и да има гаранция от просто някакъв си форум(според мисленето на едни здраво мислещи родители) :rolleyes:

Аре,със здраве :icon_shithappens:

Отговорено

Не ни ли интересува възрастовата категория, надраснала "Тате, искам китарата, която нямам!" и вече достигнала "Искам да свиря на китарата, която имам!" Абе с две думи - мъка... :godbless:

Отговорено (Редактирано)

Всичко с времето си.

Който иска намира начин.

Който не му стиска - намира оправдание.

п.с. аз съм почнал на кремона 8 употреба, прагчетата и повече приличаха на нарисувани - толкова бяха изядени.

Дистър ми беше гадна самоделка в кутия от ключ за бойлер, а усилвател руски магнетофон с един изгорял канал.

И знаете ли какво - никога не съм тропкал сърдито с крачета, пък и група съм имал и албум съм издал и на китарист станах.Преките ми наблюдения са, че днешната младеж е изключително неблагодарна.

Бих направил такъв подарък, но на човек преживял вече акнето.

Пак ще кажа:

Всичко с времето си.

Който иска намира начин.

Който не му стиска - намира оправдание.

Редактирано от Slacoth