Hriskoq Публикувано Октомври 18, 2009 Публикувано Октомври 18, 2009 Каква китара предпочитате Fender или Gibson. Коя според вас е по-добрата? За мене лично Fender са най-добрите. Цитирай
TONY Отговорено Октомври 18, 2009 Отговорено Октомври 18, 2009 Темата ти плаче за коша. Отговорът е ясен - и двете. Кой, коя от двете марки предпочита, си е лично негово виждане и няма смисъл да има тема. Съгласен? Естествно, няма личен офенс към теб. Цитирай
djbnz Отговорено Октомври 18, 2009 Отговорено Октомври 18, 2009 Към автора на темата: Просто не знаеш с какво си се захванал като си напраил тая тема. По-темата... Фендър имат хубави и лоши модели, същото важи и за Гибсън, но една огромна част от хората във форума са по-скоро фенове на Ibanez, защото някак си по-метъл са или защото не могат да си позволят Гибсън или Фендър. Аз лично съм за Гибсън и Ibanez. P.S.: Тая тема ще стане няк'во меле и що обиди ще падът, просто го усещам. Цитирай
Hriskoq Отговорено Октомври 18, 2009 Автор Отговорено Октомври 18, 2009 Извинявам се на всички! Темата наистина ми плаче за коша! Цитирай
MiroLambov Отговорено Октомври 18, 2009 Отговорено Октомври 18, 2009 TONY е казал отговора. Няма никакъв смисъл точно от тази тема, пък и китарите на Фендер и Гибсън имат съвсем различни звукови качества, направени са от различни материали и предполагам по различна технология. Според мен няма никакъв смисъл от съревнованието м/у 2те марки. Всеки си има вкус и едната марка отговаря на вкуса на едни, другата на други и така... Просто са различни китари, запомнете го! Цитирай
BWC Отговорено Октомври 18, 2009 Отговорено Октомври 18, 2009 Според мен пък Ибанез са супер бозливи китари и това че на Сатриани или Вай им дават чувал пари да свирят на тях не значи че не биха си свирили на нещо доста по добро а пък на Гилбърт тряа да му обяснят хора като Клептън и Слаш че музиката не е състезание по формула 1 . Все пак аз казвам фендер и то телекастер . П.С - Хайде да сложите анкета А)фендер Б)гибсън В)Друго ще е интересно да видим как мисли масата от хората Все пак има жени красиви много но според всеки една му харесва най-много , може би така е и с китарите (разбира се да не се ограничаваме с ценови класи а с това което бихме си зели "безплатно " от магазина ако имахме само 1 избор ) Цитирай
Slav Отговорено Октомври 18, 2009 Отговорено Октомври 18, 2009 Ябълки или праскови ? ... Аз казвам и двете. Цитирай
yotzzo Отговорено Октомври 18, 2009 Отговорено Октомври 18, 2009 (Редактирано) Gender v/s Fibson! Garvin v/s Cretch Мноо яки теми във форум китара! Ше се бият ли тия китари, какво ли... Има хубави китари и хубави модели на страшно много фирми. Всеки си избира подходяща за неговият си стил и звук. Това става според финансовите и други възможности. Аз, например, съм си харесал една "Карвин" щото прилича на малко тигърче. Това са ми критериите. И очички ще му нарисувам. После ще си го сложа на постамент и ще го показвам на гостите, но няма да я пипат, защото ще е под стъклен похлупак! Ще я лъскам по цял ден със специални препарати. Иначе китара не ми трябва, защото не мога да свиря. Извинявайте за поста, но както съм заявил съм офтопик по принцип. Който чете м/у редовете, може и да ми схване мисълта... Редактирано Октомври 18, 2009 от yotzzo Цитирай
Dball Отговорено Октомври 18, 2009 Отговорено Октомври 18, 2009 П.С - Хайде да сложите анкета А)фендер Б)гибсън В)Друго 1+ И фендер и гибсън са най-добрите.Нямат копирани модели и са просто the best. Цитирай
kolio_k Отговорено Октомври 18, 2009 Отговорено Октомври 18, 2009 Въпросът би следвало да е поставен така Какво предпочитате Качествена китара със сингъл коил саунд или също толкова качествена със Хъмбъкър саунд. Предвид , че двете имат съвършено различен звук, така да се каже лявото и дясното в китарния саунд, мисля, че отговорът очевидно е и двете. Колкото до Ибанец, те имат страшно качествени инструменти в съответния ценови диапазон и по нищо не отстъпват ( както и не са по добри, освен според нечий личен вкус) от всяка друга качествена китара (била Гибсън или Фендер или която и да е друга) в съответния рейндж. А иначе реално погледнато, въобще не може да се каже дали сингълкоил е по добър или хъмбъкърът. Това е изцяло подчинено на нуждите на музиката, която правим в момента, аз лично харесвам и двата напълно по равно и се грижа винаги да имам под ръка китари и от двата вида За мен електрическите китари се делят на следните видове Фендер с класическите си модели( и всички които ги имитират, някои от които са значително по добри от оригинала ) Гибсън с класическите си модели(същата работа ) Ибанец, що се отнася до собствените им модели, междувременно също станали класика( RG, S и тн ) , както и всички, които пък се правят на тях Знам , че има много други марки, но те всички са или нещо подобно на горните или са някакви странни метли, които не ми допадат Цитирай
Victoroth Отговорено Октомври 18, 2009 Отговорено Октомври 18, 2009 Самото понятие китара е много общо за да се каже коя е по-добра. Пък и много зависи от това какъв стил ще свириш, начина на свирене и въпрос на вкус главно казано. Звука зависи от няколко неща (дърво,адаптери,струни,гриф и цялостна изработка, както и качеството на частите). А още повече като се каже марка стават много мащабни нещата и е почти невъзможно да се определи с точност. Fender си имат страхотни модели , Gibson също, но и двете като марки си имат силни и слаби черти като всяко нещо. Някои споменаха Ibanez ... според мойте наблюдения , хората които си купуват Ibanez са си соло и shredding фенове и точно Ibanez им дава всичко в тази насока (става въпрос за RG,RG Prestige,JEM,JS и S сериите). По-същата аналогия, феновете на чистия и по-традиционен звук си взимат Fender , Fender за тях им дава всичко. За Gibson не мога точно да коментирам , защото съм бегло запознат с историята им и моделите им , но това което забелязах като минус при тях е ужасно високата цена и се търсят най-вече заради име. Някои по-запознат ако може да коментира тях Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Октомври 18, 2009 Отговорено Октомври 18, 2009 (Редактирано) Според мен пък Ибанез са супер бозливи.... Сигурно го казваш като човек, пробвал 2-3 Ибанец-а от ниския клас.... Ние отдавна не ядеме доматите с колците. Имай предвид, че ибанец имат липови, елшови и махагонови модели на метлите си. Отделно имат и серии не-метли. Затова недей да правиш генерални обобщения. Редактирано Октомври 18, 2009 от Evtim Djerekarov Цитирай
kolio_k Отговорено Октомври 18, 2009 Отговорено Октомври 18, 2009 (Редактирано) Самото понятие китара е много общо за да се каже коя е по-добра. Пък и много зависи от това какъв стил ще свириш, начина на свирене и въпрос на вкус главно казано.Звука зависи от няколко неща (дърво,адаптери,струни,гриф и цялостна изработка, както и качеството на частите). А още повече като се каже марка стават много мащабни нещата и е почти невъзможно да се определи с точност. Fender си имат страхотни модели , Gibson също, но и двете като марки си имат силни и слаби черти като всяко нещо. Някои споменаха Ibanez ... според мойте наблюдения , хората които си купуват Ibanez са си соло и shredding фенове и точно Ibanez им дава всичко в тази насока (става въпрос за RG,RG Prestige,JEM,JS и S сериите). По-същата аналогия, феновете на чистия и по-традиционен звук си взимат Fender , Fender за тях им дава всичко. За Gibson не мога точно да коментирам , защото съм бегло запознат с историята им и моделите им , но това което забелязах като минус при тях е ужасно високата цена и се търсят най-вече заради име. Някои по-запознат ако може да коментира тях Във връзка с Гибсън, мога ли да питам, ако искаме да избегнем купуване, заради името и високата цена, към какво да се насочим? В смисъл, че да поспестим някой лев, а да не загум от качеството Редактирано Октомври 18, 2009 от kolio_k Цитирай
Recommended Posts