the_gorer Публикувано Декември 11, 2008 Публикувано Декември 11, 2008 Гледах видеото за alternate picking на нашия съфорумец kolio_k и реших да направя подобно. Този път темата е sweep picking. Напоследък почти няма съвременна група, която да не вкарва изобилни количества арпежи, изсвирени чрез sweep picking в музиката си - Children of Bodom, Avenged Sevenfold, Trivium... безброй нашумели тийнейджърски групи обилно наливат суийп в песните си и характерното за тази техника звучене почти се наложи като задължително за всяко соло. В YouTube повечето китарни видеота на различните "bedroom warriors" са свързани със sweep picking. Забелязах и, че сред по-младата част от китарджийското съсловие по света и у нас циркулира мнението, че, ако не можеш да свириш sweep, то по-добре се откажи от китарата. Накратко: суийп пикингът е техника, стара колкото самата китара, и е ползвана в много рок, джаз и метъл класики, но напоследък изведнъж стана особено модерен и актуален. Ето защо, се надявам видеото, което направих, да помогне на младежта да навлезе в света на суийпа, тъй като мисля, че досега не са пускани други видеоматериали за суийп пикинг на български. Или поне аз не съм срещал такива. Гледайте на това видео по-скоро като на споделяне на личния ми практически опит от времената когато и аз бях тийнейджър и свирех суийп, отколкото на нещо, претендиращо да е урок по китара или блестящо с перфектно изпълнение. Нека суийпът да бъде с вас и от всяко кранче да текат арпежи... ВИДЕО ___ Цитирай
Nordon Отговорено Декември 11, 2008 Отговорено Декември 11, 2008 (Редактирано) След като каза Emo-core и Death metal и ми се отгледа... Упражненийцето изглежда сносно, дай да хвърля един опит. Ебахти робота съм, все гледам последния удар да го направя с алтърнатив. Упражнението е екстра, взех да го загрявам . Трябваше да включиш още няколко упражненийца, е ще измисля нещо. Поразместих позициите и пръстите, получават се забавни работи! Аз бих предложил на колегите начинаещи и не толкова да свирят на чиста китара, защото драйв и дист малко позамазват грешките. Мерси за видеото . Редактирано Декември 11, 2008 от Nordon Цитирай
black_waltz Отговорено Декември 11, 2008 Отговорено Декември 11, 2008 ^ Мисля че един от основните проблеми при свиренето на суиип е точно мазането и според мен е хубаво човека да се упражнява и с драйв, стараеки се всеки тон да е изсвирен ясно, чисто и да няма нежелани двузвучия/тризвучия и прочие неща, които най-ясно се чуват при наличието на драйв. Просто лично мнение Иначе евала на Горъра за отделеното време за направата на това видео, упражнението е добро Цитирай
Fanatik_Priest Отговорено Декември 11, 2008 Отговорено Декември 11, 2008 Горъре, голяма си скица с това видео! Иначе мерси за важния урок - определено ще влезе в действие. Цитирай
Ignos Отговорено Декември 11, 2008 Отговорено Декември 11, 2008 Мда, определено ще се прави. Полезно видео, браво! Цитирай
duzko Отговорено Декември 11, 2008 Отговорено Декември 11, 2008 Много полезно видео. Благодарско за отделеното време за направата му Цитирай
kolio_k Отговорено Декември 11, 2008 Отговорено Декември 11, 2008 Готино видео , за начинаещите в тази техника, определно дава представа за какво става въпрос. Аз смятах по нататък да направя едни, касещо суипа, но понеже вече е направено, ще гледам по нататък да измисля нещо друго. Браво за мерака и отделеното време Цитирай
Baby Thomas Отговорено Декември 11, 2008 Отговорено Декември 11, 2008 Аз също се включвам към по-здравите, но също искам да кажа - много яки зеленелектрик тапети!!! Цитирай
the_gorer Отговорено Декември 11, 2008 Автор Отговорено Декември 11, 2008 ^ Колкото повече, толкоз по-добре. Ще бъде гот да се пусне друго видео за суийп от някой, който се занимава сериозно със свирене на китара (най-малкото няма да има толкова "мазане" при свирене на примерите ) и евентуално да се покаже алтернативен подход за начинаещите, тъй като това от моето видео съвсем не е единственият начин, макар може би да е най-лесният и най-малко фрустриращ поради супер елементарната пръстовка. Цитирай
the_gorer Отговорено Декември 11, 2008 Автор Отговорено Декември 11, 2008 ^ Това беше за kolio_k. Цитирай
the_gorer Отговорено Декември 11, 2008 Автор Отговорено Декември 11, 2008 За малко да забравя най-важното! Извинявам се, че чак сега го поствам: Благодарности на kolio_k за идеята и за някои копирани (или направо откраднати ) от неговото видео похвати, които ползвах и аз. Цитирай
Heartman Отговорено Декември 11, 2008 Отговорено Декември 11, 2008 Бравос за видеото!Аз имам проблеми с суип пикинга и трябват доста упражнения за да не се омазва и по-точно синхрона мужду двете ръце,когато перцето мине през струната да вдигнеш пръста от нея.Доста е трудно поне за мен и в бързо темпо не става нищо,ама ще трябва да се свиква.Браво още един път.Ще е хубаво ако някой съфорумец направи подобно с повече упражнения и по-сложнички може.Поздрави! Цитирай
Nordon Отговорено Декември 11, 2008 Отговорено Декември 11, 2008 Готино видео :greenangel: , за начинаещите в тази техника, определно дава представа за какво става въпрос. Аз смятах по нататък да направя едни, касещо суипа, но понеже вече е направено, ще гледам по нататък да измисля нещо друго. Браво за мерака и отделеното време Блус похвати! Суип в блус? (не си спомням да съм чувал такова чудо, смисъл в песен) Цитирай
kolio_k Отговорено Декември 11, 2008 Отговорено Декември 11, 2008 @ The Gorer Радвам се ако някакви идеи от моето видео са ти свършили работа @Nordon Не мисля, че някъде съм споменавал за суип техники в блуса, аз поне не знам да има такива. Говорих с няколко души и получих различни идеи за мое евентуално следващо видео. Колебая се между легато, блус , базисна импровизация и също си мислиех и за суип въпреки, че лично аз много не си падам по тази техника, но както Горера по горе спомена, същата напоследък е много популярна и си мислих, че много хора биха се заинтересували. Цитирай
MasterOfDisaster Отговорено Декември 11, 2008 Отговорено Декември 11, 2008 Евала, който може още да дава! Много съм бос в тази техника, винаги съм свирил арпежите с алтернатив , то като се замисля всичко пиля с алтернатив. За солата беше много прав. Цитирай
Recommended Posts