Gatzo Публикувано Септември 13, 2008 Публикувано Септември 13, 2008 Имам питане. Китарата я включвам в уредба-защото още нямам бас кубе. Снощи-ни звук ни тон, оказа се, че батерията свършва бързо и като сложиш нова свири-9 волтовите а няма копче за загасване. Става въпрос за Ямаха-4 струнка-RBX374. нормално ли е и пропуск ли е,на фирмата че няма копче за загасване. Само 4 копчета -3 коректора и 1 волюм. Да махам ли батерията когато не си свиря в домашни условия и ще свири ли без батерия, когато си купя бас кубе. Цитирай
temerut Отговорено Септември 13, 2008 Отговорено Септември 13, 2008 Изключваш ли кабела от китарата жака играе ролята на прекъсвач ако не го изключваш нормално е да ти хаби батерията като свършиш със свиренето просто си извади жака от китарата чао успех Цитирай
Nikifena Отговорено Септември 13, 2008 Отговорено Септември 13, 2008 бързото хабене на батерията може да е от 4 неща според мен. temerut е написал едно от тях. Другите са кофти вързана електроника, кофти батерия (ползвай дюрасел или нещо подобно) или проблем с електрониката. Ако имаш проблем с електрониката, то е възможно звукът да не е много наред, но ако звукът си е окей, то най-вероятно електрониката ти е окей и остава да се проверят останалите 3 симптома. Цитирай
snatch Отговорено Септември 13, 2008 Отговорено Септември 13, 2008 В ревюта съм чел конкретно за твоя бас, че се среща този проблем.Ако е в гаранция го носи в магазина. Цитирай
MaPuHcKu Отговорено Септември 13, 2008 Отговорено Септември 13, 2008 +1 И аз съм чел преди време в harmony-central, че някой имаше проблем с басовете от тая серия - много бързо се хабяла батерията. Пак не се изясни там дали на него проблема му е бил защото не е вадил жака от баса. Цитирай
walkabout Отговорено Септември 13, 2008 Отговорено Септември 13, 2008 и аз предполагам, че е от невадене на жака. ама ако го вадиш провери другите неща или както snatch каза, носи го в магазина. Цитирай
Gatzo Отговорено Септември 13, 2008 Автор Отговорено Септември 13, 2008 Благодаря, за информацията ,ще вадя жака. Иначе батерията-първата беше Варта-Лонглайф екстра. Дано е това, че да я нося е гадно. Цитирай
разбойник Отговорено Септември 14, 2008 Отговорено Септември 14, 2008 ползвай дюрасел или нещо подобно От известно време съм нещо като рекламен агент на алкалните батерии Филипс. Поне в моите басове карат почти два пъти повече от Дюрасел - година - година и нещо при редовно свирене. Цитирай
kolega Отговорено Септември 14, 2008 Отговорено Септември 14, 2008 Проблемът с бързото изхабяване на батерията при този модел басове се изразява в това, че тя свършва за 3-4 месеца, вместо за година. Но за една седмица Човек ше рече, че си свирил без да спираш цяла седмица. Или че просто си забравил кабела плъгнат Цитирай
Gatzo Отговорено Септември 15, 2008 Автор Отговорено Септември 15, 2008 Благодаря на всички за компетентните отговори. Първа китара ми е и не знаех, че трябва да вадя кабела. Всъщност имам Стаг със същата батерия, куха и там не я вадя и по аналогия. Явно батерията поддържа нещо по адаптерите-напрежение,ама съм скаран с тоците-аз от жени разбирам. Цитирай
didotk Отговорено Септември 17, 2008 Отговорено Септември 17, 2008 аз имам въпрос по темата та значи кабела от баса или от кубето да изваждама може да е тъпо но питам все пак ??? Цитирай
рахата Отговорено Септември 17, 2008 Отговорено Септември 17, 2008 (Редактирано) От инструмента.Все пак батерията захранва елекрониката там.Жака,като го включиш в китарата,дава контакт и затваря веригата. Редактирано Септември 17, 2008 от рахата Цитирай
snatch Отговорено Септември 17, 2008 Отговорено Септември 17, 2008 Въпреки че и от кубето ще има същия ефект Цитирай
MaPuHcKu Отговорено Септември 17, 2008 Отговорено Септември 17, 2008 (Редактирано) Не, няма същият ефект! Веригата, захранваща активната електроника се затваря през sleeve на мъжкия МОНО жак, който контактува веднъж с втулката на женския СТЕРЕО жак (такъв се използва за активните басове) и втори път с ring пластинката женския жак. Обикновено минуса на захранването на активната електроника е свързан с ring пластинката на женския жак, и когато се вкара мъжкия той осъществява контакт между ring и sleeve, и тока потича... Когато извадиш кабела от кубето не виждам как ще се прекъсне тази верига. Вкратце - вади жака от баса! Успех Едит: ако на някой му се задълбава още, или не е разбрал обясненията, може да погледне схемата на моя бас, която съм постнал в тази тема. Редактирано Септември 17, 2008 от MaPuHcKu Цитирай
ludmata Отговорено Септември 17, 2008 Отговорено Септември 17, 2008 Обикновено минуса на захранването на активната електроника е свързан с ring пластинката на женския жак, и когато се вкара мъжкия той осъществява контакт между ring и sleeve, и тока потича... Когато извадиш кабела от кубето не виждам как ще се прекъсне тази верига. И проблема с басовете от тази серия е, че точно там е сбъркано свързването и като изввадиш жака не гаси електрониката Поправката е за 5 мин., в повечето сайтове се оплакват, че батерията свършва при активно свързване за няколко дни Новите басове обаче са коригирани и практически не трябва да имаш проблем там. Моя нямаше, а е купавам преди година и половина... Иначе като забравиш кабела е като ламя... Ден, два и е аут. Цитирай
Recommended Posts