Jump to content
Българският форум за музиканти

walkabout

Members
  • Мнения

    35
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от walkabout

  1. walkabout

    Любими басисти

    От известно време имам нов любимец и той се казва Джо Дарт. https://www.youtube.com/watch?v=8DRCGcuByQc
  2. walkabout

    Бас назаем

    Колеги, много ви благодаря за отзивчивостта. Проблемът засега се разреши. Темата може да бъде затворена. Благодаря ви още веднъж!
  3. walkabout

    Бас назаем

    Здравейте, колеги. Изпаднах в неудобна ситуация. Утре басът ми заминава за шлайфане на прагчета и оставам без инструмент за 4-5 дни. По стечение на обстоятелствата в петък имам концерт и имам остра нужда от бас за неделя, понеделник, вторник и сряда. Да наема не могабда си позволя, тъй като в магазина искат пълната сума като депозит Някой би ли могъл да ми услужи с какъвто и да е 4-струнен бас за тези дни?
  4. Не пристигна ли вече?
  5. Добре. Ако някой го вземе, нека да сподели впечатления също.
  6. Аз също съм хвърлил око на баса. Някой може ли да обясни по-подробно каква е разликата между двата варианта (swamp ash with maple neck и другия). Иначе на мен като визия най-много ми хареса модела с цвят Antique White, но той е с палисандров фингърборд. Благодаря предварително.
  7. walkabout

    Любими басисти

    Flea, Less Claypool, T.M. Stevens, Larry Graham, Victor Wooten, Marcus Miller, Stanley Clarke и др.
  8. ^ Къртицата наистина кърти!
  9. walkabout

    Фукня

    http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=46501 Безкрайно благодарен на колегата за подаръка. Обещах го че ще го изкъртя от свирене и отивам )))
  10. walkabout

    Flea - велик!

    Аз смело мога да кажа, че Flea е човека, който ме накара да започна да свиря на бас. Той ми е любимият басист не само заради този факт, а това, че е започнал да учи музика ме радва изключително много... Очакваме завръщането ))
  11. walkabout

    Digitech Bp50

    Аз също се кандидатирам. Студент съм от София и ще ми върши добра работа. Ох, от 2 години мечтая за някакво процесорче за бас... П.П.: Поздравления и за самото начинание.
  12. много са, но ще се опитам да изброявам. Steve Vai, Slash, Angus Young, Buckethead, Joe Satriani, John Frusciante .... и др.
  13. и аз предполагам, че е от невадене на жака. ама ако го вадиш провери другите неща или както snatch каза, носи го в магазина.
  14. аз съм навитак да пробвам с едни дърти струни ...
  15. walkabout

    Фукня

    още една фукня от мен...както знаете скоро станах собственик на бас washburn b200.... след което забелязах, че живея срещу тази тролейбусна спирка: голям кеф ;)
  16. walkabout

    Съвет за бас

    гепих го, благодаря за съветите ето
  17. walkabout

    Фукня

    ^ Да, Washburn B200.
  18. walkabout

    Фукня

    Хайде да се похваля и аз най-после + ихуууууууу
  19. С издълбаването ще видя много зор, защото баса е кух. и после ще трябва да направя нещо, за което да завинтя адаптерите. Някакви предложения за адаптери отгоре? Ама ако няма начин ще копам де. Иначе днес работих малко по главата на грифа и запълних всичките дупки отзад (25 на брой ) с клечки и тия дни ще ги шкуря.
  20. Да... Много ти благодаря. Мисля, че с това няма да мога да се справя сам. Но опрях и до друг проблем. Още не съм решил какви адаптери да сложа, пък и не всякакви ще паснат (а трябва да ги избера за да знам кои дупки да запълвам и кои не, щото и тялото е на решето). Предполагам, че някакви тип прецижън ще са добре (как мислите вие). И от тук идват няколко въпроса. 1. Ако адаптерите са прецижън трябва ли да бъдат разположени така един до друг или мога да ги разледя на нек и бридж? 2. Ако на височина пасват (тоест са колкото предишните или по-ниски) има ли нужда да копая място за тях или мога да ги сложа отгоре, щото ако трябва да копая направо ще се видя в чудо. Надявам се някой да се отзове, благодаря предварително. С уважение, Илиян
  21. Elixir наистина са мега яки, ама и dean markley са достатъчно добри за цената си.
  22. ОК, вече махнах всички чаркове от баса: Видях, че почти всичко е от шперплат и почвам да свалям боята... като намеря с какво де, щото засега нямам машина. Относно грифа все още се колебая щото размера на прагчетата е 39-49 мм, а такива вероятно за бас няма да намеря. И се чудя дали да опитам да сложа някакви за китара или да го направя фретлес пръчка
  23. Така... Вече махнах гадните рязани ключове и праговете: Много грозна картинка, главата е на решето, мисля да запълня дупките с клечки и после да минавам с грунд. (след като сваля нацяло боята де) ето и грифа:
  24. Здравейте и от мен! Днес стартирам проекта "Възкресението на Орфей" Днес ненадейно ме осени идеята да ремонтирам (да възкреся) моя стар Орфеец Вече го бях боядисвал веднъж и съм махнал гадната лепенка "Фестивал на политическата песен Ален Мак '75" Обаче тогава въобще не махнах старата боя и го напръсках отгоре с един матов черен спрей за разкош. е те така. Та ето как изглежда: Започвам сериозна работа.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.