Jump to content
Българският форум за музиканти

snatch

Members
  • Мнения

    61
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от snatch

  1. Намерих ноти за песни на Tool в .gp3 формат. Ако някой се интересува да пише. Ето списък: 46 & 2; Aenima; Bottom; Cold and Ugly; Crawl Away; Disposition; Eon Blue Apocalypse, The Patient; Eulogy; Flood; H.; Hooker With A Penis; Hush; Intermission; Intolerance; Jerkoff; Jimmy; Lateralus; Message To Harry Manback; No Quarter (Zeppelin Cover); Opiate; Parabol, Parabola; Part Of Me; Prison Sex; Pushit; Reflection; Schism; Sober; Stinkfist; Stinkfist Live Extended Version; The Grudge; Third Eye; Ticks And Leaches; Undertow; You Lied; Някой ако има други ще е супер да сподели.
  2. snatch

    Пиколо бас

    Стенли Кларк дори е първият на когото му хрумва идеята за пиколо бас и първият такъв бас е изработен за него от Карл Томсън.
  3. Някой има ли наблюдения как се отразява преваряването на струни Elixir nanoweb?
  4. snatch

    Slapping без палец?

    Хич не ми хрумна, че за това става дума.Сега е ясно, благодаря
  5. snatch

    Slapping без палец?

    Аз съм добър на табла, но не виждам стратегията при играта каква връзка има със свиренето.Ако може малко разяснение ще е супер.
  6. Старай се всеки пръст да заема по едно прагче.Потърси уроците на Адам Нити там има добре обяснени неща за постановка.
  7. Луд ли си пускай ако ще и цялата тема да стане твоя Честно като пусна първите две клипчета и си ги свалих от тубата и си ги пускам от време на време.В една друга тема пък беше писал за Jean Baudin и си дръпнах един албум и се зарибих.Определено мисля, че не съм единствения, който се радва на твоите включвания.
  8. Знам, че двете групи нямат нищо общо, но така или иначе смятах да питам за Tool и реших да пиша и Suicidal Tendencies пък може на някого да му се намират.Да уточня, че се интересувам от ноти за бас, но ако ви се намират за другите инструменти предполагам, че все някой ще има полза.Наблягам на това, че търся ноти, а не таблатури.
  9. offtopic: на Jazz bass-а това под струните стъпалце за палеца ли е?Не знам как се превежда thumbrest е на английски.И друг път съм виждал на същото място, но ми е странно защо е под струните при положение, че китарата не е за левичари.
  10. snatch

    Ляв бас

    Добре и да изброим марки, които правят басове за левичари няма гаранция, че ще намериш.Защо просто не обиколиш по разни магазини и не питаш?
  11. Аз свиря предимно седнал и дясната ръка (с която дърпам струните) я подпирам на тялото на баса почти на средата на предмишницата малко по-към лакътя.Първоначално палеца го държах на адаптера, но после свикнах да го местя по струните, но не свиря с него.Имам ъгъл в китката, който си стои почти един и същ, но не съм изпитвал болка или неохота. В лявата ръка обаче (на грифа) като се разгрявам и свиря на първите четири прага от разтягането често изпитвам болка, защото не мога да си отпусна напълно пръстите.Освен, че си стягам пръстите с палеца стискам неоправдано силно и започва да ме боли този мускул м/у палеца и дланта.Това се случва предимно при разгрявка, защото като свиря нормално рядко се чекна толкова.Друг проблем на тази ръка ми е, че не мога да преценя как точно да си държа палеца.Обикновенно е на нивото на първия пръст освен когато се разтягам тогава минава по-към втория и е почти перпендикулярен на грифа за разлика от нормално когато ъгълът е по-остър.Старая се да потдържам тази постановка освен при разтягания.Изобщо относно стойката и движението на палеца имам нужда да изглаждам нещата.
  12. snatch

    Victor Wooten - Groove Workshop

    Мисля, че това не е един концерт, а са взимани парчета от различни представления.Обърни внимание, че поздравява различни градове.
  13. snatch

    Новите Крамери

    +1 Много ми хареса това изказване
  14. snatch

    Акорди за бас

    Не задължително да свириш акорди.Дори може никога да не свириш акорди или поне не всички ноти от акорда едновременно.
  15. snatch

    Gogol Bordello

    Видях реклама на този филм фест или каквото се води в София и имаше един филм с вокала на Gogol Bordello.Някой може ли да даде малко повече информация ако е интересно да ходя да го гледам.
  16. Да питам имам струни Elixir с нано покритие и се чудя дали то ще се скапе по-бързо ако свиря с перо?
  17. snatch

    Digitech Bp50

    Аз съм кандидат.Студент съм от Пловдив, но имам доста познати в София така че може или по тях или лично да дойда да черпя
  18. Частта на Антъни Уелингтън от 1.05 нататък.
  19. snatch

    Проблем

    Има един начин да разбереш.
  20. Въпреки че и от кубето ще има същия ефект
  21. В ревюта съм чел конкретно за твоя бас, че се среща този проблем.Ако е в гаранция го носи в магазина.
  22. Днес си преварих струните, с които свиря от 8 месеца и за моя голяма изненада наистина има огромен ефект.Бях забравил какъв звук е имал басът ми когато го купих.От известно време нямаше никакво звънене и звукът беше много глух, а изключен почти не се чуваше.Сега, поне доколкото си спомням, звукът е същият, както когато си купих баса началото на годината.В момента дори имам нови струни, но съм решил да ги пазя и да видя колко време мога да изкарам с оригиналните
  23. Вероятно имаш предвид RBX 375.Иначе като гледам кои марки си писал и че искаш 5 струнен силно ме съмняваше, че меден звук от джаз бас търсиш Аз имам такава Yamaha, но 4 струнният модел и нямам забележки.Това ми е първи бас и свиря от съвсем скоро, а и като цяло не разбирам така че никога не съм имал претенции, тоест не съм много компетентен.Иначе звукът ми допада, удобен ми е, но най-важното е да пробваш да видиш дали на теб ще ти хареса.Виж тази тема.Това ляга почти 200лв по-евтино от в магазин.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.