kitaratapesho Публикувано Януари 23, 2008 Публикувано Януари 23, 2008 (Редактирано) Здравейте на всички! С някои от вас се познаваме лично от години, с други виртуално от доста време, с трети тепърва ще се запознаем! Не ме бива много по писането на дълги и смислени неща, затова ще се постарая да се представя най-простичко 1)nickname: kitaratapesho - всичко тръгна в седми клас, когато слушах Лед Цепелин по цял ден, и се правех, че свиря на китара (с имагинерна такава в ръцете си). Помолих брат ми да ми направи e-mail и той въведе в бланката Pesho Kitarata, за да провери дали има нещо свободно. Единственото свободно съчетание на тези две думи беше kitaratapesho 2)Възраст: 25 земни години 3)Образование: висше "музикални изкуства" с инструмент "поп и джаз китара" и педагогически профил в НБУ. В момента съм студент в Brooklyn-Queens Conservatory Of Music, NY, с профил "jazz guitar". Имам 3 дипломи за успешно завършен майсторски клас на Милчо Левиев "Джаз импровизации". 4)Вашият инструмент/и: класическа, акустична и електрическа китари. Класика съм свирил усилено няколко години, сега обаче използвам този инструмент предимно за латин музика (боса нова, самба, салса и т.н.). Акустичната китара е най-верен приятел по прашният път на живота - който ме познава, знае какво имам предвид. През 2007г. акустичната ми китара "видя" морето 5 пъти, беше в Родопи, Рила, Пирин и Средна гора. Свиря основно на електрическа китара, но ако трябва да съм коректен се упражнявам най-много на полуакустичната си китара, което си е хибрид между акустичен и електрически инструмент. По задължение при музикалното ми обучение просвирих (на доста ниско ниво) и на пиано, като в последствие го използвам предимно за композиране, тъй като не поддържам техниката си. В свободното време обичам да разпускам като свиря на тенор саксофон. 5)Предпочитан музикален стил: Както каза мъдрият човек - "за мен има два вида музика - хубавата, и от другия вид". Не обичам разграничаването на стиловете, въпреки че, когато комуникирам с музиканти в работна ситуация държа на фактологията и точното използване на термините, касаещи историята на музиката. Според мен, колкото по-ясно познаваш историята на музиката, толкова по-лесно ще откриваш връзката на всички видове музика, стилове, жанрове и т.н., както и толкова по-бързо ще усвояваш различните характерни похвати и изразни средства, тъй като ще знаеш откъде, защо и как те са се появили. В крайна сметка през по-голямата част от времето обичам да слушам джаз, но обожавам и блус, рок, поп, фънк, блуграс, кънтри, българска народна музика, латин, класика, фюжън, модерна музика (дръм енд бас, техно, транс и т.н.) и почти всички останали клони на това огромно дърво на музикалната история. 6)Вашият вдъхновител: Това е много обширен въпрос. За мои вдъхновители ще кажа, че са всички ситуации, хора и места, които пораждат някаква емоция у мен. За преки вдъхновители бих казал, че са били най-вече моите учители, а именно - Георги Мирчевски, Панайот Панайотов, Никола Драгнев, Ангел Заберски-син, Живко Петров, Георги Кордов, Емануил Манолов-Бадема, Милчо Левиев, Шибил Бенев, Sean Moran. Вдъхновяват ме и доврието и подкрепата на моето семейство и приятелите ми! Забравих най-важният вдъхновител - любовта, която са пораждали и гасили всички момичета, които са били до мен! Няма по-голямо вдъхновение от изгарящата любов и унищожавата тъга след раздялата! Дай Боже всекиму само от първото! 7)Досегашни (не)реализирани проекти: Тук вече става сложно Не знам кое се брои за реализиран и кое за нереализиран проект. Свирил съм с доста хора (дори и от форума) в групи и формации. Бих казал, че всяко създаване на музикална фраза или идея е един малък реализиран проект. Свирил съм в различни рок, поп, фънк, джаз, дръм енд бас и какви ли още не формации Едва ли има значение конкретното име на всички 8)Странични интереси: Страничните ми интереси са описани и в профила - обожавам да пътувам и да виждам нови места и култури - това ме зарежда с много енергия и нови емоции. От малък съм запален книгоман. Няма нищо по-хубаво от вкусно сготвената храна, и най-вече, когато аз си я сготвя (не ми личи по килограмите . Който ме познава лично знае, че съм краен социопат и използвам всяка възможност да се запознавам с нови хора. Интересувам се и от мистика и източни учения, и най-вече тибетски будизъм. С епизодични залитания встрани, съм краен фен на стрейдж едж идеята. А, и щях да забравя - обичам да слушам музика 9)В кратце(или с две думи за вас самите): Стъпките ми по пътя на музиката са едва няколко и са доста плахи. За първи път докоснах китара през 1998г., като след няколко месеца уроци при Георги Мирчевски реших, че тази работа не е за мен и прекратих музикалните си начинания. Отново се върнах към музиката през 2002г., когато започнах да си разсвирвам Кремоната вкъщи. И както е казал Уес Монтгомъри "Пътят на музиката е дълъг и с всяка следваща крачка става все по-интересен. Най-трудно е да направиш първата стъпка". Надявам се някой ден да достигна нивото, на което ще мога спокойно да изразявам всяка една моя идея и емоция чрез музикална фраза. Има време до тогава Падам си и малко чешит, затова се извинявам на всички, които са се почувствали обидени и засегнати от моите постове. Дълбок поклон и уважение! Поздрави, Петър Редактирано Януари 23, 2008 от kitaratapesho Цитирай
Hillbilly Отговорено Януари 23, 2008 Отговорено Януари 23, 2008 За първи път докоснах китара през 1998г., като след няколко месеца уроци при Георги Мирчевски реших, че тази работа не е за мен и прекратих музикалните си начинания. Отново се върнах към музиката през 2002г. и от тук до NYC,e много си напред с материала..,казвам го като класически мързел. Цитирай
kitaratapesho Отговорено Януари 23, 2008 Автор Отговорено Януари 23, 2008 ^ Явно това мойто е късмета на начинаещия Цитирай
sa6tiat Отговорено Януари 23, 2008 Отговорено Януари 23, 2008 Забрави да пишеш "Извинявай, другарче, повече така няма да правя". Я ся раздуй, като съм ти се проснал по чорапи у виртуалния ти хол, един вид, как са маците нв Голямата гнила ябълка? П.П Пешо е голям пич и странна птица. Цитирай
kitaratapesho Отговорено Януари 24, 2008 Автор Отговорено Януари 24, 2008 @sa6tiat - Епа как да са...като по филмите, Мони Има ги от сите раси и у секакъв формат... Кой на кво го дърви един вид А ти да ми кажеш, че съм странен Приемам го като комплимент @Ивелин - А добре си ми дошъл и ти Айде и до скоро. Каня всеки да ми дойде на гости у темата - затва я пуснах - да става чата Цитирай
synchu Отговорено Януари 24, 2008 Отговорено Януари 24, 2008 Добре дошъл, Пешо. Велсоте един вид и да си прекараш добре във форума Зъл си много, не се прави, и да пуснеш още един урок, та евентуално и аз ще почна да ви свиря 'жаз (шегувам се, опазил Господ, че ще изгоня народонаселението ) Избра ли ми китара, бре х'американец? Цитирай
metalhammer Отговорено Януари 24, 2008 Отговорено Януари 24, 2008 Добре дошъл официално братле! Цитирай
spongebob Отговорено Януари 24, 2008 Отговорено Януари 24, 2008 често се допитвам до Пешо за най-различни въпроси,помагал ми е доста,макар и да не личи ,не зависи само от него. В контекста на изложеното bio,му пожелавам да си намери място под "онова" слънце! Цитирай
Vlad Отговорено Януари 24, 2008 Отговорено Януари 24, 2008 Айде и аз да дойда малко на гости в темата Пешо, ти знаеш как да правиш това, което искаш. Бъди здрав! Влад Цитирай
IgniteAll Отговорено Януари 24, 2008 Отговорено Януари 24, 2008 Ти си един малък голям човек, братле! Адски кефиш и като музикант и като човек Дай Боже по-често да се засичаме макар и онлайн! П.П. Като е готов сайта казвай, че искам да го видя Поздрави от Ancient Media LTD. AKA Bastun Networks! Цитирай
kitaratapesho Отговорено Януари 24, 2008 Автор Отговорено Януари 24, 2008 Уууууу, а добре сте ми дошли, да взема да ви сипя по едно на всичките? Я сега, че сте ми приятелчета всичките, ще ви отговарям по отделно, с нужното внимание! Та: @synchu - Мерси, мерси, видео-урок евентуално на лятоска! Китара още не съм ти избрал, сори, ама ти ми даде няколко седмици срок, та отложих ходенето до Гитар Център-а @metalhammer - Как е, Митак @spongebob - Сашо, дано наистина да съм ти помогнал с нещо. Ако не седеше инвизибъл на скайп-а можеше и да се засичаме по-често @Vlad - Кога ще се разходим из парка, а ? Влад, ти си ми от най-добрите приятели и се радвам, че се отби да ме видиш в темата Надявам се скоро да имаш по-чест достъп до интернет... @IgniteAll - Опа, мерси! Отправям най-добри пожелания към Бастун Нетуъркс! Сайта ще е готов някой ден, надявам се...Това са недостатъците на идеята да помолиш бившото си гадже да ти направи сайт без пари @всички - Айде сега седнете тука на масатаааааа...ето я ракийкатааааааа....ето я салаткатаааааа....ето я чалгий...тоест джазчетооооооооооо Айде да сме сите живи и здрави, пък другото го има в магазина Поздрави и айде всички на купона в мойта тема Петър Цитирай
MiroLambov Отговорено Януари 24, 2008 Отговорено Януари 24, 2008 Добре дошъл официално! Абе ти си се занимавал с класика дълго ,нали? Що не направиш едно уроче за непросветените Продължавай с музицирането.Айде наздраве за Пешоо !!! Цитирай
fLiSk Отговорено Януари 24, 2008 Отговорено Януари 24, 2008 (Редактирано) Много зелени поздрави от братска Холандия ! Май не сме се виждали от оня малко странен купон с водолаза ЕДИТ: ... който носеше собствената си снимка в джоба си. ЕДИТ 2: Леле, колко психеделичен пост се получи... Редактирано Януари 24, 2008 от fLiSk Цитирай
kitaratapesho Отговорено Януари 24, 2008 Автор Отговорено Януари 24, 2008 (Редактирано) Ууу, още гости А така, чакайте тука да разчистя канапето само - знаете как е, сам човек музикант @CursedSoul - Здрасти, младеж! Сега ще ти сипя една чаша натурален сок А така! Сега, казваш видео-урок по класическа китара. Първо съм изгубил известна част от техниката си на този инструмент (някои от щрихите в дясна ръка - тремоло, бързи арпежи), но това е по-малкият проблем. Всъщност какво точно да има в този видео-урок - техника, гами и теория или изсвирване на конкретни етюди. Техиката и постановката са индивидуални при всеки човек (дължина на пръстите, ноктите, форма на ръцете, вид на пръстите -меки или твърди, и т.н.), и да се дават универсални съвети не е най-добрата идея. Гами и теория - дал Господ, а изсвирване на конкретни пиеси ще ми отнеме поне няколко седмици да си върна частично формата, и после още няколко седмици да ги зауча - говорим за някои от "виртуозните етюди" - An Ultimo Tremolo, Спомените или нещо от този клас. А ги има на видео клипове в нета. Не е необходимо да са точно в мое изпълнение, при все, че човек, който се упражнява от години ежедневно в тази област, ще ги изсвири пъти по-изразително и добре от мен. И така... @fLiSk - Айде заповядай и ти- да ти дам ли пепелник или ще си тръскаш на земята направо Как си? Абе въпросният купон да не беше онзи на една пряка на Оборище, дето цяла София знаеше за него и имаше нарисувани стрелки, знаци и упътвания по улиците в радиус от 300м ? :hysterical: И дето дойдоха 3 патрулки куки да го приключат и докато се разправяха горе, един олигофрен от купона им обра патрулките ? :hysterical: И после си спираше коли със стоп-палката из цяла София ? :hysterical: Или не беше този купона дееба? Тези купони трудно ги помня, знаеш как е - от ЕГН-то е май А водолаз пък хептен не помня.... Дай жокер Поздрави и на двамата, Петър Редактирано Януари 24, 2008 от kitaratapesho Цитирай
Recommended Posts