zanev 70 Публикувано Януари 5, 2007 Публикувано Януари 5, 2007 Здравейте колеги . Последната седмица пробвам EZ Drummer и по специално дръм фром хел и реших да спретна едно джемче за да видим как ще се върже саунда на барабаните с различни китарни концепции . Парчето е около 2 мин. и 40 сек. темпото май беше около 135 върви стандартно - с интро - основна схема - лирична част и т.н. Записал съм два варианта - единия с интро от мен за да се ориентирате в метрума и набивките разни а другия е само с лека ритъм китарка на основните части . За жалост нещо не ми дава да кача парчето - явно нета е претоварен или има някакъв проблем - за да можете да го сваляте по стандартния начин и ми се наложи да го кача в Путфайла - сори . но който го мързи да го записва в реално време нека ми се обади на скайп адрес Zanev1970 и ще му го пратя с удоволствие . Ето и парчетата . първо това с моето интро http://media.putfile.com/Rock-Jam-2-with-intro а ето и парчето само с ритам китарка http://media.putfile.com/Rock-Jam-2-with-ritam-guitar-only . Това е . Надявам се да ви допадне . Айде рокясвайте .... Цеко Цитирай
zanev 70 Отговорено Януари 8, 2007 Автор Отговорено Януари 8, 2007 Колега поздравления - много интересно се е получило . Особено избора на бленда за интрото . Само едно въпросче - правилно ли си мисля че си записвал китарата със софтуерни ефекти или съм в грешка и използаш външи такива . Аз ползвам засега само външни и ми е любопитно . Цеко Цитирай
ultramega Отговорено Януари 8, 2007 Отговорено Януари 8, 2007 Напълно си прав. ефектите са изцяло софтуерни. ползвал съм КУЛ ЕДИТ ПРО както за за ефекти, така и за записа.радвам се че ти е допаднало. Цитирай
Telerig Отговорено Януари 9, 2007 Отговорено Януари 9, 2007 Много "брит" положение Ултрамега кефиш...много арно туй парченце когатмога ще драсна нещо с кеф Цитирай
zanev 70 Отговорено Януари 9, 2007 Автор Отговорено Януари 9, 2007 'Ам чи 'ади де . С удоволствие чакам твоя вариант приятелю . Естествено това важи и за всички останали съфорумници - колеги поразкършете се малко плийс ... Цеко :) Цитирай
ultrazone Отговорено Януари 9, 2007 Отговорено Януари 9, 2007 Готина темичка, ама да имах малко време............ А китарата не съм я виждал скоро жива ли е, не е ли ??? Цитирай
RockoBG Отговорено Януари 10, 2007 Отговорено Януари 10, 2007 снощи пих ракия и се самонавивах да се включа и аз у тоа джем, ама на и най-добре скроените мечти на мишките и хората... преходникът ми беше изкъртен от бебето, като дърпало кабела, НО ДОВЕЧЕРА. Иначе темата кефи яко: It's only rock & roll (but i like it) Цитирай
baitanas Отговорено Януари 10, 2007 Отговорено Януари 10, 2007 И аз успях да запиша нещо набързо http://www.esnips.com/doc/fb57ff61-c0c5-42...a11a/Rock---Jam Цитирай
zanev 70 Отговорено Януари 10, 2007 Автор Отговорено Януари 10, 2007 Мммммм .... много интересно е станало колега . Доволен съм . И саунда ми харесва а и се е получило доста свежо .Само едно нещо - ако е възможно нека всеки който запише нещо да сподели с две думи с какво е записвал - от типа свиря с Фендер ползвам еди какъв се процесор или софт . Мисля че ще е полезно за всички . Ако не е проблем де ... Аха ... започна да се заформя - бравос на всички ... Цеко :) Цитирай
baitanas Отговорено Януари 10, 2007 Отговорено Януари 10, 2007 Мммммм .... много интересно е станало колега . Доволен съм . И саунда ми харесва а и се е получило доста свежо .Само едно нещо - ако е възможно нека всеки който запише нещо да сподели с две думи с какво е записвал - от типа свиря с Фендер ползвам еди какъв се процесор или софт . Мисля че ще е полезно за всички . Ако не е проблем де ... Аха ... започна да се заформя - бравос на всички ... Цеко :) Радвам се, че ти хареса!!! Китарата ми е марка Silvertone, модел подобен като на Б.Б.Кинг, процесора е Зуум GFX-3 включен директно в компа, програмата с която записвам се казва Nuendo 2. Ами това е с две думи ако някой го интересуват още подробности нека да драсне по някой ред. Цитирай
kolio_k Отговорено Януари 10, 2007 Отговорено Януари 10, 2007 Ето един кратък вариант и от мен.Не стана кой знае как,защото както обикновенно нямах време и успях да открадна само 40 минутки преди да стане 22.00. Това е първия и единствен вариант и отрязах глупостите накрая,защото бях изсвирил някакви отявлени глупости watch jam-80 п.п.Занев,много готина 80тарска хава п.п.2 Записана е с къстъм страт(Диката,Ники Фена и други),Hughes&Kettner Attax80,микрофон и саундкартата на лаптопа (която мега отвратителна).Нямах време за повече Цитирай
zanev 70 Отговорено Януари 10, 2007 Автор Отговорено Януари 10, 2007 Ех Кольо Кольо пипнеш ли ти и на човек му става едно драго драго проблемите отлитат и времето вече няма значение ..... Вече спирам да коментирам твоето свирене - то и за децата е ясно че си Best tabaco money can buy .... Еваларка брато ... А за парчето правилно си усетил нещата с ретро елемента - стремя да предлагам неща които да не карат хората 3-4 часа да ги учат за да могат да се концентрират предимно върху свиренето си и същевремено да не звучи супер елементарно като цяло - дано да успяавам донякъде ..... Е може и да помечтаем и за цялото парче записано от теб .. но млъкни сърце ....Цеко ;) ;) Цитирай
kolio_k Отговорено Януари 10, 2007 Отговорено Януари 10, 2007 Много се радвам,че ти харесва варианта ми.Аз специално не съм особено доволен свирнята ми,ама отдавна не свиря в този дух и техниката ми бая е поувяхнала.Какво да се прави тези неща си искат поддържане,не може да ги вадиш по веднъж на година от чекмеджето . И наче за мен винаги е голямо удоволствие да джемя върху твоите теми,винаги са свежи всяка е различна от другата.Като имам повече време ще гледам и цяло парче да забия Хайде следващия мераклия Цитирай
Telerig Отговорено Януари 11, 2007 Отговорено Януари 11, 2007 Коко на теб ще изискваме и видео вече - бързите пасажи разфасовани и показани иначе няма да те допускаме до джемовете Цитирай
Recommended Posts