vasko321 Публикувано Юли 1, 2006 Публикувано Юли 1, 2006 я кажете ако на китара правена за найлонови струни се сложат метални така не се ли получава и по-голямо опъване и възможност да се изметне грифа?и също обратното, защото имам една китара, но не мога да разбера по принцип за какви струни е. Кремона Хемус е модела и bridge-a e такъв - цък обаче е с метални струни. (струните са с топченца, цилиндърчета накрая и са прекарани през дупките, така че да не излизат) Да ги оставям ли или да гисменя с найлонови? Цитирай
synchu Отговорено Юли 1, 2006 Отговорено Юли 1, 2006 По-добре не рискувай, ще се счупи. В повечето случаи (а най-вече при Кремоните А и доколкото си спомням досега не съм виждал класическа китара с truss rod) класическите китари няма укрепваща метална пръчка (truss rod) в грифа, а опъна на металните струни е доста висок така че е почти абсолютно сигурно, че ше се изметне, ако не и счупи. Същото е валидно и за магарето Цитирай
vasko321 Отговорено Юли 1, 2006 Автор Отговорено Юли 1, 2006 http://img317.imageshack.us/img317/5461/phto00373bs.jpg ето ми я китарата, сега ще я снимам и цялата Цитирай
vasko321 Отговорено Юли 1, 2006 Автор Отговорено Юли 1, 2006 (Редактирано) http://img317.imageshack.us/img317/1884/xemyc4rp.jpg ето я цялата edit: ето и още една http://img348.imageshack.us/img348/4119/phto00395ar.jpg тук си личи как е изпъкнало дървото зад струнника, а пред него е вдлъбнато, това дали е от опъна? не ми се чудете, знам че китарата не е нищо особено но си ми е първата и си ме кефи Редактирано Юли 1, 2006 от vasko321 Цитирай
TheNightRider Отговорено Юли 1, 2006 Отговорено Юли 1, 2006 Мисля, че е само за найлонови. Няма "сила" да задържи стоманени. Цитирай
vasko321 Отговорено Юли 1, 2006 Автор Отговорено Юли 1, 2006 жалко, звука от металните ми харесва повече но ще трябва да сменям а сега ако препоръчате някакви струни ще сте златни Цитирай
stratocaster Отговорено Юли 1, 2006 Отговорено Юли 1, 2006 абе един френд има такава и я кара с метални. грифа не мърда - обаче се наложи да я разпробием и да закрепим магарето с още 2 болта - иначе ще се отлепи от опъна на металните най-добре и сложи пластмасови - иначе мое да те прасне през ръцете докато свириш Цитирай
kazimbutt Отговорено Юли 1, 2006 Отговорено Юли 1, 2006 (Редактирано) жалко, звука от металните ми харесва повече но ще трябва да сменям а сега ако препоръчате някакви струни ще сте златни Аз бих те посъветвал да си вземеш D'Addario Pro Arte Normal Tension. Аз съм предоволен от тях. Звучат добре, а и са издръжливи. Не слагай метални струни на Кремона-та. Аз съм пробвал... грифът не се счупи, ама направи доста голяма дъга. Сега струните са на около 2 см над него... Редактирано Юли 1, 2006 от kazimbutt Цитирай
vlex Отговорено Юли 1, 2006 Отговорено Юли 1, 2006 И аз като stratocaster имам кофти чуството че рискуваш да отлепиш бриджа ако не и да откъртиш заедно с него парче от горната плоскост Цитирай
metalmaniak Отговорено Юли 1, 2006 Отговорено Юли 1, 2006 И аз като stratocaster имам кофти чуството че рискуваш да отлепиш бриджа ако не и да откъртиш заедно с него парче от горната плоскост E, тя китарата е ориджинъл. Кви ги говорите Цитирай
Fender_str Отговорено Юли 2, 2006 Отговорено Юли 2, 2006 Taя китара е за метални струни ако не се лъжа. Ключовете сменяни ли са? Това са ключове за метални струни но пък от друга страна магарето не е за метални. Май ще се окаже българска работа Цитирай
SomeoneElse Отговорено Юли 2, 2006 Отговорено Юли 2, 2006 (Редактирано) По-скоро си е тамън за найлонови, но като че ли ключовете са сменяни наистина. Ето ви глава на класическа китара (т.е. такава за найлонови струни) и глава на такава за метални струни: Найлоновите: И металните: Редактирано Юли 2, 2006 от SomeoneElse Цитирай
synchu Отговорено Юли 2, 2006 Отговорено Юли 2, 2006 Последното естествено не е задължително Има и с двата вида глави класически и акустични китари. Цитирай
Recommended Posts