Kremoncho Публикувано Февруари 16, 2007 Публикувано Февруари 16, 2007 имам въпрос4ета относно една потрошена Кремонка,ще бъда много благодарен ако някой успее да помогне: 1. Тялото,по то4но кухините на адаптерите са сцепени,знам 4е фурнирът я даржи от пълно разпадане...и все пак.... Идеята ми е да залея дъното с епоксидна смола...И сега големият въпрос е имали вероятност смолата да се отрази на ина4е кофти резонаторните характеристики на родното дръв4е?!?!?... Съжалявам,4е не мога да приложа снимкож материал...поне за сега благодаря преджарително Цитирай
shadow Отговорено Февруари 16, 2007 Отговорено Февруари 16, 2007 Може да си направиш ново тяло от по хубаво дърво Махни я тая епоксидна смола Цитирай
rocker_vn Отговорено Февруари 16, 2007 Отговорено Февруари 16, 2007 според мен разгледай възможността от замяна с друга китарка Цитирай
Kremoncho Отговорено Февруари 18, 2007 Автор Отговорено Февруари 18, 2007 Нямамм вьзможност ина4е до сега да сам г направил,ще трябва да работя с отпада4ните матерали,които имам....Што се отнася за направата на ново тяло,липсата на условия за работа си казват думата Цитирай
vlex Отговорено Февруари 18, 2007 Отговорено Февруари 18, 2007 Ох, стига си се оправдавал! С малко желание всичко става! Какво си мислиш че всички които пишат в тоя раздел ан форума имат дърводелско ателие или са дърводелци/лютиери по образование? Пусни снимки и ще ти дадем съвети кое как точно да поправиш! Епоксидната смола я зарежи има си достатъчно хубави лепила за дърво. Щом фурнира ти държи тялото какъв е проблема? Винаги можцеш да махнеш фурнирите и да залепиш дървото, след което да си залепиш нови и да заспи. Може и да я оставиш без фурнири. Не се чуди че към темата ти няма интерес, след като не можем да видим за какво аджеба иде реч... И пак вместо да се оправдаваш че нямаш инструменти или място мисли как да си намериш. Същата мозъчна енергия ползваш, а е доста по-креативно! Цитирай
Tomov Отговорено Февруари 19, 2007 Отговорено Февруари 19, 2007 (Редактирано) Можеш да постнеш някоя друга снимка примерно, или най-малкото да кажеш от къде си, ако можем - да скалъпим работата. Но все пак и аз съм против епоксидните смоли, щом има добри лепила за дърво. Едит: Ех ама съм и аз загубен.... както и да е подкрепям vlex с две думи Редактирано Февруари 19, 2007 от Tomov Цитирай
the_gorer Отговорено Февруари 20, 2007 Отговорено Февруари 20, 2007 Кремончо, на моята талпа също беше сцепен чамът в сърцевината между двата пласта фурнир (мисля, че всяка Кремона е със сцепен или разлепен чам). Наистина китарата няма да се разпадне, защото двата пласта фурнир я държат, но това пречи на стабилността на китарата, оттам тя почва да се разстройва лесно, не резонира добре, губи sustain и куп други неприятности. Кажи как точно са разположени пукнатините на твоята Кремона и къде искаш да слагаш епоксидна смола. Ще ти дадем акъл, няма страшно. Цитирай
Kremoncho Отговорено Февруари 21, 2007 Автор Отговорено Февруари 21, 2007 Благодаря за отзив4ивостта Мисля,4е наистина имах нужда от психологи4еския ритник в задника(Viva Vlex !!! )за да се захвана малко по сериозно с дръв4ето.Ще се опитам да постна некви картинки,само да докопам апарат4е.... Ина4е засега съм от Варна(да живей ТУ-Варна ) Цитирай
Overdrive Отговорено Февруари 21, 2007 Отговорено Февруари 21, 2007 вземи си 1-2 големи дърводелски стяги, напълни пукнатините с мноого лепило за дърво и стягай Цитирай
Aureliano Отговорено Февруари 21, 2007 Отговорено Февруари 21, 2007 Ако са ти големи пукнатините, сложи в тях плътно напречен фурнир и го залепи. После шкурене Цитирай
Kremoncho Отговорено Март 5, 2007 Автор Отговорено Март 5, 2007 http://www.snimka.bg/album.php?album_id=111142 Та това са снимките (най-сетне),Ако някой иска нека помогне Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Март 5, 2007 Отговорено Март 5, 2007 Хаха - да не си пълнил пукнатините с каноконлит?!? Каноконлита не лепи дърво за дърво, освен това не е високоякостно лепило. Пукнатините по тялото не са големи, едва ли ще са конструктивен проблем. Но пукнатините около грифа оправи по начина, който niki123bg е показал в темата за реставрация на стар пълдин. И накрая, след като всичко е залепено, и китарата е изшкурена - по всички пукнатини по повърхността с макетен нож направи малко, плитко каналче, което да запълниш с кит(например кит със нижки BODY Fiber), и после изшкури кита, така, че всичко да е гладко. Това се прави за да не се напука пак боята, която ще пръскаш. Грифа защо не го снима? Цитирай
Kremoncho Отговорено Март 6, 2007 Автор Отговорено Март 6, 2007 Ххаха не е каноколит,а специално лепило за дърво,от вида С-не6то си(С-450 мисля бе6е).С него се наложи да лепя и грифа,защото някакъб идиот беше хванал грифа за тялото с много старнно дълги видии,така 4е първата завита(другите са скъсени) Беше надигнала The Fingerboard.Махнах стърготините от видията,сложих от лепилцето и в стегата да отлежи.На пръж поглед изглежда стабилно,но времето ще покаже.Грифа не съм го снимал,защото не мисля ,4е ще имам проблеми с него,и все пак Малко му пилнах главата и изтърках позициите-смятам да байцвам(тука 4увам едни слухове 4е байц свободно по магазините НЯМА,нещо което не ми се вярва.Струва ли си да правя дома6на химия??-орехови 4ерупки,йод...кво ли още не ми казаха)Праговете не са много добре ма на първо време толкова(за съжаление парите са ГАДЕН ЛИПСВАЩ фактор в моя проект Имам друг проблем-запо4нах да разглобявам адаптерите.Гадния имам пластмасов корпус залепен.Успях да отворя само един,другите ще се с4упят.Та искам да ги разглобя и да ги парафинирам,разбрах 4е The Single Coils особено тези на Кремоните устой4иви на каквито и да било опити за подобрение ама все пак ще опитам да направя вси4ко възможно тази летва да оживее... ще правя екранировка и малко ще клъцна тялото,но за това по късно...Отивам пак на лов за апарати Цитирай
Kremoncho Отговорено Март 6, 2007 Автор Отговорено Март 6, 2007 А относно боята да попитам..Трябва ли да я сваля до дървото, защото съм се занимавал любителски с подготовка на метални повърхности и там принципа е-колкото пове4е е останало от оригиналната боя толкова по-добре.Шкурка->кит->водна шкурка->шппиц кит->боя....Като шприца е дирекно върху подготвената стара боя,просто тя е една добра основа.Може би тази върху дървото се цепи като осатрее и не става за основа? Цитирай
vlex Отговорено Март 6, 2007 Отговорено Март 6, 2007 Пак почна да се обяснява че няма пари... На мен една китарка ми лежи разглобена на тавана дори системи не съм й сменял т 2 месеца, ама не рева, че нямам пари за лакове и бои, ами се чудя отде да намеря Наистина губиш енергия по мрънкане! Разглабяй пък кат няма ся пари, утре ще намериш и ще продължиш! Какво толкова му мислиш? Байцове има по магазините но само с жълта рецепта Много ясно че никой не пита ми си взимаш. Не бих казал че сингълите имат лош звук. Естествено има сингъли и сингъли, но някои го предпочитат. Зависи какво искаш да стържеш с дъската... Ако ще бичиш яко кривоч по-добре си намери някакви хъмбъкери, пък били те и долнопробни кремонски... Ако пък ще свириш повече джаз поп блус и прочее може и да си останеш на ингълите. И не бих казал, че са устойчиви... Евтимчо например доста умело ги преборва Иначе не съм убеден дали "специализираното" лепило от серията Ц нещо си е било най-мъдрия избор, защото нз дали няма да повлияе негативно на резонаторните свойства на талпата, особено и като е толкова близо до адаптерите Във всеки случай се съмнявам да е чак толкова осезаемо, тъй че не се шашкай. А за боята не съм сигурен дали трябва. На последната талпа, която правих, свалих само неравностите и (защото беше боядисвана с блажна боя и имаше яко стичания но като цяло свалих повечето или поне не остана място където да не съм пипвал старата, така че да не се хване новата...) Предполагам че няма да е свръх човешкия проблем ако не махнеш цялата боя, но определено и няма да ти се разкинят ръцете от малко повече шкурене Ае успех! Цитирай
Recommended Posts