Jump to content
Българският форум за музиканти

Избор на Бас


Fear

Recommended Posts

Сори към колегата за това 4е му ползвам темата, но не искам да отварям нова тема, която е дъвкана досега

 

из4етох какво са му отговорили колегите, и се присъединявам към питането с марката WashBurn, а именно

 

http://www.audio-factor.com/home.php?page=product&pid=75

 

не съм сигурен дали го имат въобще, защото ходих и не го видя то4но този модел, но имаше един black изпълнение, на който разстоянието между струните и грифа беше доста , според мене...

 

тепърва ще се у4а да свиря и не ми трябва бас за 2000лв, а дори и да се стигне до изява, имам откого да взема китара. Става въпрос за домашно unplugged свирене...

 

Squier-ите според мене са скъпи4ки - около 500лв, и доколкото гледам мнения на колеги , не са и много ка4ествени...или пък са???

най-ме влекат Ямахата и Ibanez-a...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре изглежда, ще отида да го видя имат ли го днес..а добре ли е да запо4на с 5 струнен???

 

п.с. Съжалявам 4е пиша с "4"-ка, не ми работи бутона на тъпия лаптоп :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това реално е 4 струнния просто са сложили тази снимка,даже си пише

The guitar shown is not the same model and is for colour reference only!

Според мен няма значение с колко струни ще почнеш,зависи какъв стил ще свириш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Темата е наистина дъвкана и предъвквана. Както и с почти всичко друго, в най-ниския ценови клас не очаквай големи разлики в качеството на изработката и звука между отделните марки. Някои от тях се произвеждат и на едно и също място. За под 500 лв, Cort е дежурното предложение. След като не си свирил до сега, най-удачно е да намериш някого с опит, който да ти подбере не само модела, а и конкретната бройка, тъй като при евтините китари разликите могат да бъдат големи.

 

ПП: Не препоръчвам ünplugged" свирене. Дори и да вземеш съвсем малък комбо усилвател ще е много по-добре от нищо. Свиренето на сухо може да ти докара сериозни грешки при силата на тоноизвличане, които ще ти спират развитието по-нататък и ше ти е трудно да корегираш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По принцип не е проблем и 600лв да изкихам, но по принцип съм вокалист и ми предстои покупка на Бета 58 wireless, ин-иър-монитори и затова не ми се дават много пари за бас, до 400лв мисля 4е най-разумно да се охар4а....интересува ме да е верен, да не се изметне на 3-тата седмица, и да ми е удобен като цяло...ако кажете някой модел за 500лв дето не сме го споменавали, ще се напъна и ше го купя. не ме вълнува дори и да не се 4ува добре през уредба, имам откого да взема назаем за евентуално бъдещо у4астие ( след 3 години :)) )

Следя и базара, ама нищо не откривам...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, дай някакви насоки горе долу какви музикални стилове те влекат.

 

Ако си метълист като мен - аз бих те насочил към Ibanez, имат добри бюджетни басове.

 

Тук колегите се надпреварват да хвалят Кортовете. Бях взел един, нисък-среден клас за седмица и го разкарах. Нещо в този инструмент ме дразнеше, не мога да определя точно какво. Може би защото тъкмо му бях сменил струните с малко по-дебели и грифът реагираше дни наред. За седмица така и не можах да му намеря точния сетъп на височина на струните/височина на адапторите/гриф. Примерно занимавал съм се с него половин един час днес да докарам тона, който търся, на другия ден го включа, пак някакъв shit-тон. Мътен такъв, гаден. И айде пак пребарвай всичко. Де да знам. Повечето колеги ще ме заплюят, но Корт и френска кола няма да си купя. Не ми харесват.

 

Всъщност имам и един друг Корт Стейнбъргър, но той е горе долу мой набор, а по това време инструментите бяха истински. Подарък ми е от един френд, канадски чех евреин, на него някаква американка му го подарила преди 15 години. $ за него не съм давал и не бих дал, макар да е стар и истински инструмент. Предубеден съм към марката.

 

Ако пък искаш да ставаш слапър - Jbass, бате. Пробвал съм разни скуайъри, стават за начинаещи. Пролетта свирих малко с http://www.musicworld.bg/bg/m_1800000/i_16247/f_395/Stagg_B300_NS.html . В един магазин го бях засякъл точно този модел за 165 кинта. Ако ги имах в мен кинтите, директно го бях взел. Нямаш ли някой познат да обиколи с теб малко по магазините? Има не малък избор, 100 марки са на пазара, тука изброяваме само най-тривиалните. Може да си харесаш някоя тояга, дето не си я и чувал, де да знаеш...

 

P.S. още веднъж, мнението ми за Кортовете си е лично мое, не целя да убеждавам никого в него.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хвърли едно око тук, цените на басовете започват от 160.00 лв. Макар и евтини инструментите са добре изработени и напълно ще покрият изискванията за начална подготовка (пък и не само).

 

http://www.gemamusic.net/category/193/bas-kitari.html

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

http://www.gear4music.com/Guitar-and-Bass/Ibanez-GSR010LTD-Bass-Guitar-Limited-Edition-Black/DBU

 

От Икономов, 420лв, няма го в сайта им..по мойте критерии за звук, добре ми зву4и...лек, удобен, сравнително евтин

 

оба4е, вЕрвайте ми, тоя жълт финиш ме разби...вие бихте ли свирили с такава цветова гама ??? :metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди време и аз си търсих бас, някои колеги много добре ме насочиха.

 

Прегледай темата ми

 

Абстрахирай се от факта, че в момента продавам въпросния бас, по други причини е :D

 

Общо взето в този ценови клас най-много ми харесаха Cort B4 и Squire Vintage Modified Jazz Bass. Скуайърът разбира се доста отстъпва откъм електроника и хардуер.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В крайна сметка след мислене и четене, мисля че постъпих умно, вземайки бас китарата на колегата Yves, в прекрасно състояние, и на чудесна цена, а именнно Cort B4 :metalist:

Благодаря на него, както и на всички, които ми писаха и помогнаха със съвети...сега започвам да се уча, после ще помисля и за практис-комбо, може и някое камионче... :virtuoz:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...сега започвам да се уча, после ще помисля и за практис-комбо, може и някое камионче... :virtuoz:

 

Препоръчвам ти да помислиш за това комбо възможно най-скоро. Свиренето на сухо, когато се учиш може да ти докара грешки в постановката и динамиката на свирене, които после ще ти е трудно да корегираш. Дори и едно малко комбо с 10" и дори 8" говорител ще е много по-добре от нищо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.