Jump to content
Българският форум за музиканти

Няколко въпроса


Pwnzorafied

Recommended Posts

Здравейте!

 

Значи решил съм да събирам пари за !нова! китара.Сегашната ми е Fender squier,и като първа си е доста добре :thumbs_up:.

Та да минавам направо.Каква е разликата между различните видове китари.Смисъл например SG,за какъв стил са и различен звук ли вадят от например ST?И добре ли е да си взема тази китара ако съм свирил една година?Значи сега свиря от септември демек 5 месеца.Мисля да си взема такъв вид,тъй като съм фен на Tony Iommi.И парите да са около 400 лева.Например тази http://www.thomann.de/gb/epiphone_sg_g_400_eb.htm

 

За palm muting.Коя част точно трябва да се ползва..смисъл palm около китката ли?Ако може някое видео да ми дадете ще съм ви много благодарен!

 

За струните-каква марка/тип/размер ще ми препоръчате.Предимно свиря heavy metal-black sabbath,ac/dc

 

Ползвах търсачката,дори ръчно не намерих тема която да отговаря на въпросите ми.Благодаря Ви предварително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Oтне ми 10 секунди да напиша Palm Muting в тубата.Ама да, защо да го правиш ти като може някой друг...както и да е, явно този друг съм аз.Основните разлики между Страт и СГ са дървото, от което са направени и адаптерите.На твоята китарка са единични, а на СГ са двойни.Твоята не знам от какво дърво е, СГ е от махагон.

За струните имаше поне две теми.Всичко е персонално, всичко си зависи от човека.Пробваш различни видове и намираш "своите" струни.

СГ-то си е идеално за тоя стил.Намираш си сега един як усилвател, туй-онуй и ставаш Тони Айоми Втори.Изобщо интернет не се ограничава само във форума.Попитай Гугъл, разгледай по-задните страници на този раздел и чети.Някак няма сила, която да ме убеди, че няма достатъчно информация, която да отговаря на твоите въпроси.

Айде поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Е*ати умозаключението!

 

@Pwnzorafied, не мисля, че за за 5 месеца си надраснал първата си китара, че да ти трябва втора (освен ако нещо по Скуайъра ти не работи, което не личи от поста). Също така не мисля, че на това ниво има жизнено значение дали е със сингли или хамбакъри. Предхоното, разбира се, не пречи да си вземеш нова китара, ако ще ти достави удоволствие, но имай предвид, че по отношение на качеството Епифоун за 400 лв. няма да е на много по-високо ниво от Скуайъра, така че по-добре изчакай още малко и си купи нещо по-сносно!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не аз в момента събирам пари :).

 

@sasog

 

Не съм се сетил,че в youtube.com имало такива ''уроци'' ако може така да се нарече.Все пак мерси.

 

А хъмбъкър какво е ?

Признавам си не съм навътре с нещтата ;)

 

Айде със здраве на всички :);)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има хора,които могат да ти го обяснят по-добре от мен.Аз ще ти кажа само ,че това е се едно 2 сингъл коила в един адаптер.Най-простото и неточно обяснение ;) Сингъл коил, това е обикновенния единичен адаптер.Такива имат повечето стратокастъри.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако китарата ти има хъмбъкър може да ти свърши работа поне за още година

Моята е с два хъмбъкера, значи на 4-тата година трябва да я сменям. Лошо, Седларов, лошо... ;)

 

За видовете адаптери и устройство/разлики/етц. пише на 80 хил места в нета. В този Форум също нееднократно е обсъждано. Юз да сърч машийн, демнит! ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Основните разлики между Страт и СГ са дървото, от което са направени и адаптерите.

 

Huh?!

:hysterical:

 

Иначе, разликите са дърво, тип и изработка на адаптерите (демек, тонът като цяло е различен), формата на тялото (не думай! :hysterical: ), геометрията на сетъпа ... малко като да сравняваме BMW с Audi. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако китарата ти има хъмбъкър може да ти свърши работа поне за още година

Моята е с два хъмбъкера, значи на 4-тата година трябва да я сменям. Лошо, Седларов, лошо... :hysterical:

 

Мамка му, мойта е с един, значи си е изпяла песента вече! :hysterical:

 

Инак за хъмбъкърите и прочее можеш да видиш тая тема примерно, има и още доста по въпроса във форума, само трябва да си направиш труда да се поровиш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Основните разлики между Страт и СГ са дървото, от което са направени и адаптерите.

 

Huh?!

:girl_witch:

 

Иначе, разликите са дърво, тип и изработка на адаптерите (демек, тонът като цяло е различен), формата на тялото (не думай! :girl_witch: ), геометрията на сетъпа ... малко като да сравняваме BMW с Audi. :girl_witch:

Извинявам се, че съм се изразил като дебил...дрЪвото,от което са направени китарите, а също така и вида на адаптерите.Не мисля, че е нужно да задълбаваме в тази тема.Най-полезно за автора би било да прегледа задните страници, да порови в Гугъл и да се ограмоти, така да се каже.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако китарата ти има хъмбъкър може да ти свърши работа поне за още година

Моята е с два хъмбъкера, значи на 4-тата година трябва да я сменям. Лошо, Седларов, лошо... :)

Е, май траа да се позамисля за трипъл-койл адаптер!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тцтц е какъв е проблема сега. Казах година примерно кво се хващате за всяка дума. Просто хъмбъкъра ще му свърши работа за музиката дето свири, докато с 3 сингли метъл малко трудно се свири.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хайде сега всички да се хванем за трудността на сингъл-койл метала :)

 

Всъщност за сега ама хич не би следвало да ти дреме според мен сингли или хъмбъкери имаш на китарата и от какво дърво е, и без това трябват няколко години, за да се изградят предпочитания относно личния тон. Общо взето според мен трябва да гледаш дали китарата ти е удобна за свирене и съответно за задобряване и дали те кефи на външен вид :) . Все пак в началото най-важното е да ти е кеф от свиренето :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като цяло по-хубавата китара дава по-голямо удоволствие при свирене, поради простата причина, че звучи по-приятно.

 

Кое за теб е приятно и кое-не, както и какви компромиси можеш да направиш(понеже няма китара "за всичко"), можеш да разбереш, ако имаш търпението да прочетеш едно 30-на от по-съдържателните теми назад в раздела.

 

Освен това, можеш да си намериш видеота с по-хубав звук на разни китари и да чуеш кое ти харесва повече.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Oтне ми 10 секунди да напиша Palm Muting в тубата.Ама да, защо да го правиш ти като може някой друг...както и да е, явно този друг съм аз....

 

ще си позволя да влезна с един :rolleyes: тук защото почнах да се дразня вече. писна ми от подобни изцепки в тоя форум. ако търсиме всичко в нета за какво да влизаме във форума - за раздела "Фукня" ли??

аз например съм много наясно с това какво значи "palm muting" и съм прегледал поне 50 различни tutorials в нета, било то в youtube, било чрез google. и пак тая техника ми куца и пича просто ме изпревари с пускането на подобна тема тук във форума. не за друго, ами защото ми липсва ДИСКУСИЯТА по въпроса, а не че не мога да си намеря урок в нета. само че пича, който е направил клипчето не мога да го попитам тва онова, нали? ако това е форум, в който само си мерим китарите кажете ми за да си намеря някой друг. после защо не използват търсачката хората - защото когато я използват намират 20 теми в които някой се кара на човека който е пуснал темата защо пуска 20та такава тема и когато намериме оригиналната почва да се вика по нас защо съживяваме тема, в която никой не е писал от 2 години....

да не споменавам че някои хора не знаят например английски и предпочитат да попитат на български език какво да правят. в което няма нищо лошо.

сори ако съм обидил някой, но в нета има всичко което го има в този форум и ако трябва да проверяваме първо там и ако не намерим в гугъл каквото ни трябва чак тогава да пишем тук - то музикант.орг ще се превърне в борса за музикални инструменти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.