Jump to content
Българският форум за музиканти

stelianski

Помощ за звукова карта M-audio

Recommended Posts

Здравейте, взех си въпросната карта, но понеже да сега не съм използвал професионални звукови карти, ами само вградени и нещо немога да схвана как да я подкарам. Кое точно трябва да свържа с тия кабели, че те ужасно много и незнам кой за какво е. Въпроса ми е:

Какви кабели ще ми трябват за свържа картата със този миксер. Това което се чува през компа да излиза през миксера и това което се чува през миксера да мога да го записвам в компютъра.

Простете отново за смешния въпрос. Ще очаквам конкретни отговори като какви кабели ще ми трябват и как ще стане схемата.

Ето я картата link

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ае ве хора! Неска е събота магазините бачкат, кажете кво трябва да се направи! Спешно е

Share this post


Link to post
Share on other sites

ами ти прочетели книжката :greenangel: на звуковата карта ;)

там много добре и ясно си е описано кое за какво е ;)

ето ти "наръчника "

всичко е описано точно и ясно с примери

cachepe.samedaymusic.com/media/DELTA1010LTr3-2d71ed3d86b5e5c15f4af7249afb73e7.pdf

Share this post


Link to post
Share on other sites

Какмо ми даваш на английски да чета. Изчетах я, ако ти от личен опит знаеш как става просто кажи.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Тъй, като чета си мисля че не заслужаваш да имаш такава звукова карта :greenangel:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Използвай кръгли кабели :thumbs_up:

 

Като за начало се образовай по основните въпроси - какви кабели се ползват по принцип (балансирани, небалансирани), какви конектори се ползват при различните кабели, какви са входните и изходните нива на пулта и звуковата карта (+4дб, -10дб). Следваща стъпка е да решиш как искаш да ползваш пулта - смяташ ли да връщаш сигнала от картата обратно в пулта или тя директно ще отива в мониторните колони. Ако ще връщаш обратно сигнала - какви са опциите при твоя пулт, предполагам му знаеш модела (аз по картинки трудно познавам такива животни), също така предполагам имаш книжка към пулта - в повечето книжки има доста подробно описание как да свържеш пулта запис, как да го свържеш за озвучаване на живо и т.н.

 

Ако мислиш, че някой друг трябва вместо тебе да се образова за твоя конкретен хардуер, да ти смели информацията и да ти я даде на готово - мисля, че се лъжеш.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Оф добре, добре! Тука сте едни разбирачи всичките, много добре давате акъл

Share this post


Link to post
Share on other sites

Глей' сега...с право се ядосват хората. Ако зададеш конкретен въпрос, ще получиш конкретен отговор....но да молиш хората да ти обясняват подробно как да си включиш картата, миксера, вкл. и какви кабели да си купиш....ами по-добре да беше попитал в човека в магазина, когато си ги купувал....все пак това му влиза в работата и щеше да ти обясни, а можеше и направо да си закупиш кабелите от там в комплект. Разбира се, нямам представа дали не си ги купил втора употреба, но при всички положения да търсиш цялостно (начално) обучение по аудио конекции точно тук не е много подходящо. <_<

Ще се опитам да те насоча най-общо - основно ти трябват кабели чинч<->голям моно жак (тъй като делтата има небалансирани входове и изходи). Евентуално ще ти потрябват и стандартни чинч<->чинч кабели в случай, че решиш да ползваш tape in/tape out чинчовете (2-track е другата терминология) на миксера ти.

Така като го гледам на картинката, по цвета ми прилича на Алесис 12 (USB варианта). Това означава, че не е подходящ за 8-те изхода и 8-те входа на делтата. Това разбира се не означава, че няма да можеш да го ползваш, но ще трябва да се ограничиш с първите 4 моно канала + стерео каналите или евентуално return-ите също можеш да ги ползваш за входове, тъй като миксера ти си има вътрешен ефект. По-лошото е, че доколкото си спомням този модел нямаше Insert-и (или поне абсолютно сигурно не и 8 броя, с които да захраниш гъвкаво входовете на делтата). В този случай ще ти се наложи да ползваш ALT3/4 изходите (на Алесис-а), през които да рутираш в произволни комбинации, различните канали на миксера. Ако ще записваш с микрофон, мисля, че е излишно да ти казвам, че ще ти трябва и микрофонен кабел ; за миди връзките - съответен такъв с петица (2 бр.). На първо време предполагам, че няма да ползваш цифровите входове/изходи, така че този момент ще го пропусна засега.

Това е най-общо обяснението, но имай предвид, че този Алесис не е много подходящ за толкова входове/изходи от аудиокартата ти.

Share this post


Link to post
Share on other sites
..... но имай предвид, че този Алесис не е много подходящ за толкова входове/изходи от аудиокартата ти.

 

Аз пък мисля да купя същата саунд карта "M-Audio Delta 1010 LT" ,а миксера ми е "Soundcraft Compact 4". Добър избор ли е тази карта за миксера ми? Благодаря предварително! :thumbs_up:

 

http://www.bg-audio.com/hardware/karti/pci/delta_1010Lt.html

 

http://www.soundcraft.com/product_sheet.asp?product_id=121

Share this post


Link to post
Share on other sites

Какво ще и прави миксера на картата и обратно ? :)

 

Иначе тъй като Компакт 4 предлага изцяло балансиран път на сигнала, аз бих ти препоръчал да се огледаш за някоя карта с балансирани входове изходи в зависимост от това колко канала ти трябват. Със сигурност с Компакт 4 повече от два микрофона не можеш да наръчкаш, както и със стандартни средства да запишеш/просвирваш повече от два канала на картата. Т.е. 1010ЛТ идва малко в повече от гледна точка на каналите за конкретния случай.

Share this post


Link to post
Share on other sites

:)

Добре, и аз като един любопитен човек ще попитам, за да не отварям нова тема - какво става при следното положение:

Имам голям пулт (20 канала), входовете са балансирани - канон, direct output-те са моно 1/4" жак.

1-во - Какво се случва със балансирания сигнал като го подаваш на аудокартата от небалансираните изходи и голяма ли е драмата от това.

2-ро - Тази методика доколко ще е успешна за multitrack record на барабани примерно.

3-то Дайте идея за карта, която да е с поне 10 аналогови входа. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Едирол ФА-101. Аз мисля да си взема 6-каналната й версия...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.