и непрекъснато се постват теми , като например "Коя от двете китари да избера".
(най често за супер евтини китари, между които едва ли има кой знае каква разлика)
Причина 1 - не се ползва най - мощното средство на форум - търсачката.
Фактора мързел и желание да се получават отговори на готово са определящи.
Причина 2 - липса на желание за взимане на самостоятелно решение и неизползване собственото сиво вещество - причина консуматорското общество, където ракламата е цар - казват ти какво да взимаш и ти го взимаш.
Случай 1 - колебаете се между 2 евтини китари.
например между марката Джанкърс(from Junk) и марката Шитърс(from Shit) - едната за 100 евро - другата за 120. Ей - направо Хамлетова дилема. Ще Ви разочаровам - и в двата случая
ще получите това за което сте платили!
Закон 1 - ПОЛУЧАВАШ , ТОВА ЗА КОЕТО ПЛАЩАШ.
Случай 2 - набарали сте менте Джем за 300 евро. Пълна Еуфория.
За съжаление Закон 1 проявява своята сила, а в момента в който направите проба на истински Джем, разбирате за какво плащате 2000 евро.Стигаме до -
Закон 2 - НЕ МОЖЕШ ДА ИЗМЕНТИШ СИСТЕМАТА
или онези 10 % разлика в качеството, заради които плащаш толкова много за Гибсън, а не взимаш Винтидж. Въпрос на стандарт (портфейл), приоритет (коя, каква работа ти върши).
Някои хора се дразнят за това, че плащат за име.
За Престиж(Име) се плаща - искате ESP например, а не някаква неутвърдена марка,
естествено ще платите по-висока цена, в която е калкулирано името на марката.
Закон 2 действа. Решавате според портфейла.
Закон 3 - НЕ СМЕ ТОЛКОВА БОГАТИ, ЧЕ ДА КУПУВАМЕ ЕВТИНО.
Наблюдението ми, че този Английски закон в България въобще (или почти) никой не го спазва.
В темата за Берингер срещу Скуаяр китарите надлежно описах съпоставяне на собственният ми
Скуаяр Стандарт Стратокастер - с 3 Сеймър Дънкан адаптера и Фендер Хайуей .
Ако прочетете внимателно, какво съм писал , ще установите, че финансово по оправдано е закупуването на Фендер Хайуей , естесвено стига да ги имате кинтите готови.
Закон 2 действа!
даже се оказва, че по -добре е да платиш повече, за нещо по - качествено.
Естествено няма лошо да си купувате и по - евтини китари, според целите и финансите си.
Просто имайте впредвид Закон 1!
Поука - плащаш за дръвце и получаваш Дръвце!
Случай 2 - тук е най-интересно - китари между 400 - 1000 лв.
Има голямо вариране в качеството на инструментите, дори от една и съща марка и модел,
От 10 китари може да се открият такива, които да са шит и такива дето да си стават, че даже и да залужават и повече от това за което плащате, като изключение на Закон 1.
Въпрос на късмет, но и тези които обиконовено са с дилемите, така или иначе няма да знаят ,какво да търсят. Важно правило -
Око да види - ръка да пипне.
Питате, чудите се - а отгорът е у Вас - нали Вие ще свирите на тази китара. Вие сте и човекът,
който да реши става или не. От Форумът може да получите само насоки, а така също и корено противоположния мнения (които да Ви объркат още повече), което е напълно нормано. Всеки си е със собственото мнение, което от неговата гледна точка е ОК, но това не означава, че е мнението ,което Ви е нужно.Значи ,дори да не Ви се иска, трябва да употребите малко сивите си мозъчни клетки , поне за да прцените на кое мнение да се доверите.
Самостоятелното мислене сигурно е много неприятна дейност, но понякога ще Ви се наложи.
Надеждата умира последна. Понякога можете да откриете Диамант в Бунището.
Късмет!
Случай 3 - висок клас китари. Каквото и да вземете няма да сгрешите. Най -вероятно, ако пазарувате в този клас, знаете какво търсите и въпросът е защо изобщо пишете дилеми.
Отговорът е - вземете и двете

Гибсън и Фендер, Джаксън и Айбаниз, ПРС и Капарисън и тн и тн
блондинки и брюнетки (от най-готините де)
За Новата Годинина - Ви пожелавам и Анджелина и Памела. Няма да Ви се случи, ама е гот дори и да си го представите.

Да мешате горните категории е безмислено , както и да се чудите за корено различни неща
като например ДиМарзио и ЕМГ ...
Дадох си труда да напиша всичко това с оглед да се помогне не колебаещите се , а така
също да се намали писането на безкрайни теми с дилеми, които не се отличават кой знае колко
една от друга.
Предлагам или да се боцне горе или като видите поредната колебаеща се тема - да дадете линк към тази.
Важно уточнение - и на мен се е случвало, когато не знам някой отговор да искам помощ и съм го правил няколко пъти и в този форум. ( идеята - няма лошо да се търси хел, когато се налага)