Jump to content
Българският форум за музиканти

Sign in to follow this  
andrianivanov

Що е то Акустична Китара? ...от Ламинат?

Recommended Posts

Искам да направя тема

Отностно ниския и високия клас акустичните китари

Това може би е обществена тайна, но Компании и Лютиери умело се възползват от факта и пробутват инструменти от Ламинат...

Искам всеки запознат да даде примери на всеки начинаещ каква китара да вземе

Звука определя музиката И никой няма да започне да свири на китара от Ламинат 

Извинявам се начален инструмент не е направен от Ламинат И всеки уважаващ се себе си музикат не може да свири на това...

Дискусията е много сериозна тема и искам да се дадат примери как всеки един може да разбере инструмента си от какво е направен...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Честно казано не разбирам добре въпроса ти. В какъв смисъл лютиери и компании пробутват китари от ламинат, в описанието на инструмента си пише солид топ и т.н. Ако не пише значи е от ламинат,досега не съм срещал измама от подобен тип. Разбира се добре е,ако може да си позволи начинаещия да си вземе китара със солиден топ,макар да се съмнявам ,че изобщо ще усети разлка от ламинат. Относно това как да разберем дали дадена китара е с масивен топ , може да се разбере лесно на китара ,която не е боядисана ,а е само с лак .Гледа се резонасния отвор там където е изрязан ,ако е дърво жилките минават през целия разрез,ако е ламинат жилките прекъсват и се вижда как е слепен като вафла. Всеки начинае не е длъжен да свири на инструмент от масивно дърво ,има много прилично звучащи и от ламинат.

Ето какво имам в предвид , на първата снимка топа на китарата е от ламинат ,а на втората е от масив.

 

Screenshot_2019-10-29-19-20-03 (Medium).png

Screenshot_2019-10-29-19-22-48 (Medium).png

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Олеле ужасТ - "инструменти от ламинат" !  Ми за 200 лв какво искаш - солиден махагон ? Една стандартна Кремона беше 200 лв преди 30 години, когато добрата заплата беше 200 лв.  Ако сега приемем, че една добра заплата е 1000лв - то средния клас качествен инструмент е пак толкова. Е да, ама сега има и китари по 200 лв.  Супер ! Тъкмо за има достъпни инструменти за начинаещи, за деца, като да пробваш дали това е за теб.  Като си сигурен, че ти се занимава, и даже ти се отдава - оттам нагоре вървят и цените.  Но не е лошо да има и евтини китари, от ламинат. Така ще има за всеки.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Не говоря за китари от по 200 лв... 

Пример

Martin входен клас започва от 1200 лв Китара изцяло от ламинат 

Имах случай преди време на закупена акустична китара която се предложи като масив В последствие се оказа че страните и гърба са ламинирани

Никой търговец не е в интерес на клиента 

Към момента Кремона са се ориентирали при високия клас китари. Цената и качеството са под въпрос?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Мартин е легендарна компания в изработката на акустични инструменти и може да си позволи да продава китара от ламинат за подобна цена. Има кой да я купи заради логото ,което стои наглавата .Освен това не сравнявай нашите финансови възможности с тези ,които имат американците. Кремона не са ориентирани към високия клас дори не са и към средния,но да приемем ,че към средния. Инструментите ,коити правят в съотношение цена-качество са на супер ниво,изобщо не се съмнявай. С две думи,ако искаш добра китара на ниска цена това е Кремона.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Да е сериозна, сериозна колко да е сериозна темата.

Има около 1326 други фактора, освен масивното тяло/топ, които определят инструмента.Аз, да кажем, имам и акустична китара, която е >2.5К и страниците и дъното са ламинат и е инструмент, който звучи прекрасно. Имам относително солидна база за сравнение :)

Или звучи добре и е добре изработен инструмент или не е така - друг критерии няма.

На начинаещият най-важното му е инструмента да му е удобен.

  • Like 4
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

В последния коментар се убедих лично! Преди концерта на Manowar в София минах през Dynacord и пробваха 4-5 различни акустични китара. Fender All solid ( намаление с 50% и цена около 900 лв.), Takamine също All Solid (също с около 30-40% намаление около 1000 лв.) и Taylor, от най-ниската налична серия, който беше с масивен топ и страници и гръб от ламинат  с цена на редовна цена от около 1500 лв. и просто разликата във звука и удобството беше от земята до небете. За момента не мога да си позволя от моделите с масивен топ и масивен гръб понеже доста надхвърлят бюджета, но определено следващата ми акустична китара ще бъде Taylor.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.