Jump to content
Българският форум за музиканти

Sign in to follow this  
urgent

Marshall DSL5C мнение?

Recommended Posts

Здравейте, интересно ми е някой има ли впечатление/притежава ли:

 

https://marshallamps.com/products/amplifiers/dsl-series/dsl5c/

 

Поръчал съм го и ще го изпробвам лично след няколко дни, но нямам голям опит с различи апаратури, в Youtube звучи много добре, но все пак бих се радвал да чуя и вашето мнение.

 

Идеята на покупката е домашно свирене и записи в домашни условия с добро звучене при по-ниски нива на шум.  :greenball:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Не притежавам този усилвател (нито какъвто и да е лампов усилвател все още), но от ревютата които съм изгледал за DSL5C мога да кажа, че е адски шумен и има прекалено много гейн (по мой вкус).

НО... ако си решил да го купиш и наистина ти харесва , сега е момента защото е намелен на на 505 лева от 1093 в (не знам дали е разрешено да се постват линкове към такива сайтове) МЮЗИКУЪРЛД!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Е как може да даваш акъл за нещо дето си го виждал на картинка.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ами не искам да подведа автора на темата, но изгледах много демота на това комбо и във всяко едно се усеща много силен и дразнещ шум и затова хората бързат да намалят с волюм контрола за да не излезе наяве. Колкото до гейна - звучи сякаш има много гейн в това комбо. Поне много повече отколкото аз примерно бих желал и така го и на писах в другия коментар "(по мой вкус)". 

 

Единствения "акъл" който дадох беше - ако човекът си го е харесал, да действа докато а намален с повече от 50% във въпросния сайт.

No need for hate

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ето ТУК има една нелоша тема. Не съм я чел в детайли и не цялата, но има снимки отвътре, размисли на един майстор, отзиви от проби...

 

Изглежда прилично вътре. Добрата вест е, че няма (уж) транзисторно диодни стъргалки. Но първо е комбо, второ говорителчето е доста ялово и трето тази "крайната" лампа няма да се представи кой знае колко добре. Все пак са сложили скъпичка (ТАД), което е плюс.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Всичко съм изчел и изгледал каквото имаше налично и пак се стига до извода, че трябва да се чуе на живо и да попаднеш на бройка :) останах с впечатление, че това дали е шуми зависи от качествения контрол, който е гледал конкретния amp. Някои не шумят, а дори имаше и човек, който показва от къде идва смущенията и шума при свободни струни (нещо свързано с Loop изхода и другите кабели минаващи вътре и много лесно реши проблема като ги раздалечи).

Днес ми се обадиха, че е пристигнал, но ще мога да видя чак в Събота и ще пиша резултат :) 

Благодаря на всички, които се включиха по темата :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Би ли изказал мнение от първа ръка за Маршалчето, защото и аз съм му хвърлил око, особено на тази цена :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ами общо взето звука му е супер як, изкефи ме адски много, но в крайна сметка се отказах понеже мисля, че въпреки добрия звук и цена не е подходящ за мен:

1. Беше ми странно лампов амп на слушалки, супер екстра, но чистия канал няма волум и доста "надува" главата когато свириш на слушалки, с ултрагей канала няма проблем.

2. за домашни условия може да свири наистина доста тихо, но има един постоянен бъз (който колко по-усилен е толкова повече се чува), сигурно може да се заглуши с нойз гейт... в Youtube, има клип, който показва, че проблема е от кабелите на Send-Return 

Не знам реално дали е така или не.

3. Когато сложиш ефекти в Send-Return при натискане има леко пукане при включване и изключване на ефекта.

И в крайна сметка понеже ще го само в къщи за домашно свирене и записи май ще търся нещо транзисторно от по-високите класове и така :) надявам се да съм бил полезен...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ами да всъщност, защото и мен ме интересува нещо за домашни условия, което да вади приличен звук при тихо свирене и май май, няма да е лампово. Въпроса е, че нямам представа до 400-500лв. какво изобщо си заслужава в момента, и с колко по-малко пари мога да се размина. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

От известно време гледам един транзисторен амп BOSS Katana 100. Изгледах всичко де що има в Youtube, по форуми четох и почти няма негативни коментари за него.

 

https://www.thomann.de/gb/boss_katana_100.htm

 

Гледам, че  има всичко необходимо: с 12-ка говорител, Send-Return, USB, изход за слушалки, Line Out за записи, контрол на нивото на звука на 100, 50 и 0,5 вата, акустичен усилвател. 

Освен това има и фуут суич за него, който се купува допълнително около 180-200 лв. с който може да сменят ефекти канали и всичко останало при сирене на Live. Aко не свириш на живо с него в коментарите казват, че не е задължително да го имаш просто трябва да си сменяш нещата от копчетата и врътките.

Единствените неща като минуси, които прочетох е, че няма вграден тунер и Looper.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Хмм 50 ватовия модел ми хвана окото. Честно казано ме привлича и факта, че има опция за 25 и 0.5 вата, защото ми е най-важно да мога да го ползвам вкъщи. Поради тази причина заглеждам и Vox VT20X модела. Доста добри отзиви има и за него, а и не мисля, че вкъщи мога да ползвам повече от 20 ватово комбо.

Share this post


Link to post
Share on other sites

В къща всичко може, ама в апартаментите... :) ами пообиколи разгледай, ако си от София ще е доста по-лесно :)

 

 

Наскоро се отвори и още една тема "Съвет за лампов усилвател за домашни записи и репетиции" може да погледнеш и там все още е на първата страница

Share this post


Link to post
Share on other sites

Аз да кажа първи впечатления от въпросния амп, не можах да устоя на цената. За да е приличен хай-гейна трябва да се усили доста а в такъв случай комшиите почват да тропат от почти всички страни, аз проблема го реших с буустер - така и доста тихо звучи гот. Има наистина един шум, който не зависи от никви корекции, има го и на клийн и на гейн, един и същ, мен не ме притеснява особено. Бутона за намаляване на силата на звука, не е толкова ефектвен колкото на демотата в ютюб, като цяло има доста разлики в "двете картинки". Но до тук с критиките, ампа е доста приличен като звук, свиря предимно тежки неща, и мисля че е подходящ за целта. Приема добре дисторшъни и процесори, чистия канал е приятен, не много оцветен, като има чист тон и на гейн канала. Добре е на палм мютинг и лийд. Тона е модерн, за мен не е подходящ за блус да речем и подобни. Ако има възможност да се усилва повечко, мисля че си струва.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Истината е, че 5-ватов усилвател вкъщи е много. 1 ват е напълно достатъчен. На моя 5-ватов съм му шибнал атенюатор.

Share this post


Link to post
Share on other sites

И освен да генерира допълнителен шум каква друга работа върши атенюатура на 5 вата.Гейн,хедрум,качество на звука по принцип липсват в малки мощности,но брум дал господ.Даже и на концерт амповете не се усилват на 10 а колкото е необходимо.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.