Jump to content
Българският форум за музиканти

Sign in to follow this  
DaftFunk

Съвет за вокален динамичен микрофон за сцена.

Recommended Posts

Здравейте, можете ли да ми препоръчате добър среден клас вокален динамичен микрофон подходящ за сценични изяви в репетиционни и на малки сцени в клубове /като изключим SM58/ защото с него съм запознат добре. Ценовият диапазон който целя е между 150 и 220 лв.

Ако има значение бендата и типът глас./ а това има значение /  става въпрос за мъжки глас - баритон.

 

  

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Единственото нещо, което липсвало на микрофона Shure SM58 било "Beta" :) И според мен това е най-доброто в този ценови клас.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Поправете ме ако греша, но Shure Beta 58A масово се продава по магазините около 350 лв...

Share this post


Link to post
Share on other sites

По магазините да, иначе - не :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Beta 57A  - го гледам че е 224лв. А той е абсолютно индентичен на 58 бета разликата е само във формата на решетката. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Внимавай с втора употреба Шурове,защото е пълно с китайски ментета!  

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Колеги спрял съм се на този модел микрофони, някой работил ли е с такива дайте мнение за тези или за други подобни до 400лв.

http://www.musicworld.bg/bg/c_1510/i_37093/f_1590000/HED_Audio_WMS_35DUAL_WMS_35HT.html

Edited by misho.d

Share this post


Link to post
Share on other sites

Мерси за мненията. Не съм склонен да се съглася, че SM57 beta i A58 Beta са идентични и разликата е само визуална.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Даже никак не са идентични.57 и обикнивения и бета си е инструментален.Много малко хора го ползват за вокален.Леми е един от тях.58 и бета и обикновения са си вокални.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ами леката разлика идва от формата на решетката, че при единия си по близко до капсулата.  Самите Shure казват така - Цък. Едва ли те не знаят какво произвеждат. 

Edited by patzo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Similar Content

  • By verginia
   Здравейте!
   Започвам с това, че съм пълен лаик. Купих си комплект от микрофон, който е динамичен и със следните параметри: 72dB, недиректен, от 100 до 10000 Hz, съпротивление 600 ohm, волтаж 1.5 DC и обхват от 15 до 30 метра; уайърлес приемник, който е мъничка черна кутийка на батерия с жак 6.3, като си купих преходник 3.5, за да пасва на входа на лаптопа. Микрофонът може да се ползва с кабел, както има и антена за безжично свързване. 
   Въпросът ми е такъв- как трябва да ги вържа с лаптопа така, че да произведа звук и да го ползвам за домашно караоке. Искам текстът ми да си върви на лаптопа на mp4 и да се вижда текстът, а микрофонът - съответно - да усилва звука. Мога ли да ползвам външни пасивни тонколони вместо тези на лаптопа? Изобщо възможно ли е да се получи нещо в това начинание? Благодаря предварително за отговора!  
  • By DaftFunk
   Привет,
   отварям темата чисто и просто защото искам да разбера дали някой от вас има опит с бюджетен но добър инструментален микрофон. Не очаквам отговор тип "купи си Shure Sm57" или AKG D40.
   Разглеждах ценовата листа на Томан и се натъкнах на 2-3 микрофона на цена от около 30-40 евро и реших да потърся мнението ви за това.
   Единият микрофон е :
   The T.Bone MB75  /който според мен е копие на SM57/
   https://www.thomann.de/intl/bg/the_tbone_mb75.htm
   и
   Electro Voice - CO4 
   https://www.thomann.de/intl/bg/ev_co4.htm
    
   Благодаря за отговорите предварително.
    
    
  • By Koobenot
   Интересува ме дали съществува някакъв метод за определянето на това, дали един микрофон е свързан във фаза или противофаза. При китарните адаптери ми е ясно, че става със стрелкови измервателен уред най-лесно, но при микрофоните не се получава. Не изпитвам проблеми с даден микрофон и съм наясно с факта, че може да се получи дефазиране при насочване на два микрофона към един и същ източник на звук. Въпроса ми е по-скоро свързан с това, че при отварянето на два еднакви микрофона, зеления и жълтия проводник са свързани по противоположен начин към самия XLR. Оказва ли това някакво влияние, дали микрофона е във фаза или противофаза?
  • By danakin
   Търся вокален педагог, намиращ се в гр. София - занимаващ се главно с джаз/рок.
    
   Да, бих търсила сама в нета, но вече го направих и просто предпочитам някой по-навътре в нещата да ми препоръча даден професионалист и съответно да обясни защо. Обръщам се към вас, защото не желая да хвърлям пари на вятъра по самозванци тип Music World и накрая да се окаже, че е станало обратното на прогрес. Друго е да имаш някаква информация относно въпросния преподавател, защото аз по произволните обяви в нета не видях такава, а се сещате, че това си е директен red flag и показва пълна липса на професионализъм.
    
    
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.