Jump to content
Българският форум за музиканти

asan79onbashi

Как да превърнем един лаптоп във синтезатор и семплер?

Recommended Posts

Здравейте,идеята ми е да може да превърна един лаптоп във синтезатор и семплер на който да мога да вкарвам звук от клавир или където намеря,да има добри ефекси и звуците да могат да се пригаждат пожелание на свирещия.Ако има възможност за перформери и запаметяване на настроиките ще е предимство.Ами с две думи да си стане като един синтезатор и да мога да свиря от лаптопа чрез миди клавиятура или каквото е налично на професионално ниво и в реално време. :jazzband:  :Piano:  

 

Надявам се темата да ме насочи към нещо добро и да е ползотворна и да не се стига до спорове.

 

 

   Благодаря на всички отзовали се. :yes:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Отдавна е направено.

vsampler,  kontakt 5,  halion,  sampletank, reason ...и  мн. .др.

Използвам семплите на Джузепе, след съгласието му, разбира се.

 Ще ти е най-лесно с vsampler, защото от прочетеното по темите мисля, че сега навлизаш в семплирането.След половин година ще се чудиш на наивните си представи до момента.

Аз съм от Петрич и затова пиша в темата, иначе всичко е написано на други места.

Ще добавя само, че ОМБ или друг виртуален аранжор, с подадени на изхода добри звуци е отдавна работещ вариант.

В този форум ме модерират  и едва ли ще напиша пак нещо.

Илко Тасев

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Благодаря за включването Илко и ще се радвам на всякаква имформация,предложения по темата.Аз незнам дали има виртуален аранжор на ниво със семпли и перформери.Но семплер които да работи на един миди канал и да си свири да речем един звук пример акордеон (семплиран от па 800).Идеята за виртуален аранжор е отлична но не съм видял поне до момента нещо което да докара нещата както трябва.Определено имам интерес но за нещо хубаво не някви смешни любителски програмки за стилове които не могат да редактират  стилове и не могат да поддържат стил със повечко барове даже се шашкат ако видят някои неравноделен стил със повече акомпанимент и елементи.Ако има програма сигорна ,гладка и надеждна ,определино търса нещо такова.

 

Колкото до модераторите и форума не мога да дам оплакване поне до сега си пиша свободно и намирам разбиране и помощ от хора във форума.Някой може да смята ,че ще ме  убеди в нещо което не е така но не мисля ,че съм дете и да се връзвам със две приказки.Определено знам какво искам и какво ме интересува,това ми стига.

 

Последната тема в която писах беше заключена малко без да съм казал всичко по въпроса и темата но мисля ,че стана скандал малко и за туи.

 

В тази тема искам да се пише само за виртуален семплери и ако е виртуален аранжор семплер ,още по-добре.Софтуера да е надеждан и гладък подходящ за професионална работа.Смятам става ясно какво ме интересува?

Edited by asan79onbashi
 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

По повод модерирането. Има правила на форума, които ако се нарушат, се "модерира". Такива нарушения са например писането на шльокавица, предлагането/търсенето на инструменти за продажба, заяждането, писане в стари теми без причина и т.н. Не виждам защо трябва човек да се сърди и да приема лично нещата, ако е било модериран. Правилата са създадени, за да може форумът да е едно приятно и спокойно място, затова и всички трябва да ги спазват, без изключение, така че няма как тук да има личен елемент.

 

Асане, ако държиш, мога да ти дам право да отговориш по другата тема. Но идеята не е да има последна дума, защото ти като кажеш нещо, после Губерков ще иска той да каже нещо последно и така отново се зацикля. Мисля, че достатъчно много се беше казало, никой не се съгласи с другия - здраве да е. Информация имаше изписана много, така че който се интересува, ще може сам да си прецени.

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Има теми за софтуерни аранжори, но никой не ми харесва. В смисъл не съм видял до сега някой, да дори близко по възможности до Корг ПА 500 или разните Ямахи. Щото съм имал и една самосвирка Ямаха. Така, че читав аранжор в смисъла в който го познаваш за PA няма да намериш за комп.

 

Относно семплирането обаче нещата са обратни, на компютъра можеш да направиш чудеса, които много трудно или е почти невъзможно да изкараш на синтезатор или работна станция.

Аз ползвам Контакт с библиотеките на Native Instruments Komplete 10 Ultimate, и да ти кажа хич не ми и трябва друго. Има каквото си искаш - барабани, пиана, ел.пиана, всичко. Повечето инструменти си имат и арпежиатори.  Само не можа да намеря библиотека с български фолклорни инструменти (автентични). Имаме един колега във форума, който дава надежди, че скоро може и да има такова нещо но... да видим.

 

Ако ти трябват синтезатори, има си плъгини. Massive, FM8, Razor и куп други.

 

И последната част е как да накараш всички тези неща да работят заедно. За PC не знам но за мак има една евтина и удобна програмка, казва се Main Stage.

 

 

П.П. Сега се сещам, че съм гледал Депеш Мод примерно ползват Ableton Live за хост на всякакви такива семплери.

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Интересен въпрос ми се появява след писаното до момента.Защо няма хубав виртуален софтуер със нужните настройки и опццй който да последва примера на водещите клавири аранжори?

 

musicman  от чисто любопитство и ей тъй понеже съм "еляк" се захванах със твоя и лично мой контакт 5  - pirate version :ph34r:  Пригодих му либрари(мои си инструменти)За да пробвам може ли да се работи с това чудо.За моя изненада всичко бачка идеално и семплираните инструменти работят почти като на клавир.Интересно ми е да съчетая виртуалния със клавирите ми в домашни условия за да пробвам от любопитство как ще е.Направих на бърза ръка един от моите семпли на па-то ми "М 3 SAX AMZA" :yes:. Свири идеално и след още малко проби и опити ако всичко върви на ниво ще пробвам да подкарам още един независим от клавирите трак който ще си свири винаги със клавирите през таина мрежа от миди кабелъщини. :dance:  вързан към СН 3 от аранжора и цз-то ми със звук по избор.Друго интересно е че ми харесват някои неша от тоя софт които се пробват уж временно и ограничени от към време,в последствие си остава това което ми хареса като звук,друм и др. в моя клавир и софт :secret:

 

  Този пост ще бъде ли интересен на колегите читатели на форума?Според мене изключително да като идея за онези които знаят как и вече от къде а именно от най-хубавите софтове като контакт,кубейс,сонар :surprise:  .... и много др. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Потърси из форума, имаше няколко теми, където са дадени имената на програмите, работещи като аранжори. Може пък на теб да ти допаднат.

А относно семплирането изобщо не ми е ясно защо семплираш, като има софтуерни синтове и библиотеки за контакт в пъти по-добри от звуците на самосвирките.

 

Обаче, кой както го влече :) Важното е да се прави музика. Пък средствата са без значение.

 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Щях да пропусна най-важното с което преди години се сблъсках.

Артикулацията - портаменто, легато, стакато, тенуто, портато и т.н.

При някои ДАУ има едно, няма друго, тъкмо откриеш семплер да ти зарежда бързо, виждаш, че няма МОНО.

Откриеш с МОНО и портаменто, няма акустични ефекти или не реагира пич-бендера...

Потърси, опитай, направи някакъв саунд и да да го чуем.

Илко Тасев

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Да снощи цяла нощ не спах,захванах се с едни нови  и интересни сетове за корг па.От доста време търсих едни дръмове и вчера попаднах на точно тези неща накуп.Цяла нощ гледах и прослушвах звуците ,барабаните басите и всичко като си слушам стилове и подбирам и набелязвам кое,как и що.Много хубави и оригинални семпли,точно като за мене.Ноща си минна като полвин-един час и умората ме надви.Прехвърлям саундовете и лягам.Имаше много хубави стилове със тези саундове но нека остане малко занимавка за после,кат се наспя.Много хубаво се работи със корг  в България вече.От всякаде се намира интересна имформация,семпли и изобщо всичко нужно за един музикант.

 

Илко аз пробвах със кракнат контакт 5 и програмата работи добре без да забива и има всичко.Правиш си звуци или дръм сет и слагаш ефекс каквото искаш.Работи идеално,ако  искаш пробваи го.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Колеги тази игра с лаптопа и клавира си струва, тъй като има достатъчно VST в повечето случай и standalone версии който са перфектни за Live или в Студио........и най хубавото в случая че, не е задължително да имате инсталиран DAW на машината си, повечко рам по здрав процесор и дай боже добра звукова карта и нямате никакви проблеми с каквито и да е било семпли. От доста години свиря освен с клавира и с лаптопа" до преди да си вземе хардуерен семплер, но и сега продължавам да ползвам VSTi!

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Благодаря за отговора колега Шаиков,до скоро си роботих само с клавири но по коледа се случи така ,че клавира ми здаде багажа и останах с бая ангажименти покрай новогодишните празници да се чудя какво да правя.За 1,2 дни набутах моя лаптоп със семплери и виртуални аранжори,инсталирах асйочал един миди кабел и закърпих полужението без да се изложа и да откажа поетите ангажименти и мероприятия.По този начин видях ,че има хляб в тази идея и сега вече с оправен клавир мисля да докарам идеята със лаптопа до край и изпипано и на спокоиствие.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Разбира се, при добро желание някой път и само с лаптопа и микрофон става.....

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Здравейте, днес отделих повече време на kontakt 5, но нямам информация с която да работя. Исках да помоля някой ако може да ми каже как може да се сдобия с дръмове и тнт. Благодаря предварително :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Similar Content

  • By Gesho
   Здравейте колеги, купих си синтезатор Yamaha psr210. Като го включа работи около 1 минута и след това забива и звука изчезва, или самия звук остава на едно място като замръзнал. На екранчето с цифрите за ефектите излизат некординирани знаци. След рестарт от копчето се оправя и пак свири 1 минута и забива или изчезва всичко тотално. Иначе всичко си работи. Като пусна повече ефекти забива по бързо. 
   Отварях го прелепих тук там някои спойки но без резултат. Има една интеграла с обелен,олющен лак на главната платка отдолу. Моля някой ако има идея от какво е ще съм много благодарен.
  • By RaverWild
   Някой записва ли звуци от улицата/механични итн? Търся съмишленик въоръжен с нещо като Zoon H1 или нагоре
  • By Sedada
   Бих искала да купя на децата си (9 и 7 г.) синтезатор или електрическо пиано, с цел малко уроци по пиано за обща култура и някаква музикална грамотност. Чудя се дали да се спра на синтезатори (Casio CTK 4400, Yanaha PSR E-353/343) или това пиано Yamaha DGX220. Колебаноето ми е голямо, защото не знам дали децата изобщо биха проявили интерес към по-сериозно занимание...
  • By kamenangelov02
   Здравейте, музиканти!
    
   Честита Нова Година! Желая Ви много здраве и късмет!
    
   Преди години свирех за удоволствие на няколко синтезаторчета (евтино Casio, Yamaha PSR 500, евтин Роланд), после се занимавах непрофесионално със софтуерни секвенсъри и семплъри - за keyboard input ползвах M-audio 61 midi клавиатурка. Сега щерката започва да пее детски песни и искам да се учим да свирим с нея. 
   Разгледах какво предлага пазарът и се спрях на това синтезатора посочен в заглавието:
   Yamaha PSR EW-400
   Хареса ми защото
   1) има USB - ще мога да я ползвам с Reason, Pro Tools, примерно
   2) 76 клавиша е - ще е подобрение над свирките, които съм имал досега (61 клавиша) 
   3) не лош външен вид и материали - клавишите са матови, някат дрънчене при ударно натискане (съдя от изложена в т-нополис e453)
   4) не висока цена - 823лв, нова с гаранция, от словашки онлайн магазин. 
    
   Моля за Вашето мнение дали съм се ориентирал към правилния модел! Надявам се да има добри възможности в секвенсера - квантинизация, suffle/groove управление, няколко трак-а за лууп. Изгледах разни ревюта - не са много подробни, защото е entry-level свирка и едва ли е много популярна. Ако мислите, че има по-подходящ инструмент в този ценови диапазон и подобни възможности, моля, посъветвайте ме!
    
   Поздрави!
   Камен
  • By venelink
   Здравейте колеги. Наскоро си Взех Juzisound Total Solo Sampler. Аз свирч с Корг Па600. Та, направо към темата. Взех го семплера, свързах го, всичко ок. Да но хармоничтa (Lower) избяга. Когато изключа джузито хармонията тръгва. Та въпроса ми е, има ли някакъв начин това да се оправи. Хем Джузито да е включено към корга хем и хармонята да си върви. Благодаря предварително, ще се радвам някой да помогне и да сподели мнение!  
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.