Jump to content
Българският форум за музиканти

Нови правила в продавам


Колко обяви седмично да има в продавам  

71 гласа

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Моля, впишете се или се регистрирайте, за да гласувате.

Recommended Posts

  • Отговори 83
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Няма да има ъпване, както в момента. Представете си нещо като мини e-bay. Пускаш си обява в съответната категория и тя е актуална максимум един месец. В този ред на мисли най-старата обява, която ще можеш да видиш в тази система ще е от преди един месец. Ако си редактираш нещо в обявата тя не се ъпва. Има си други начини да привлечеш вниманието на потенциалните клиенти, като например болднат шрифт на заглавието или оцветяване на заглавието. Така обявата ти се откроява от останалите. Отделно има и други начини за промотиране на обяви.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тоест сам ще можеш да си определяш срока на обявата така ли? Примерно от една седмица до един месец? И след това автоматично да се изтрива? Но същевременно ако преди да е изтекъл срока намериш купувач, можеш и сам да си я изтриеш? Ако е така и аз одобрявам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Точно така само, че реално когато някой купи или обявата изтече, тя се скрива от всички и остава видима за продавача още 3 месеца ( мисля) с цел ако реши отново да продава нещо такова, да може да я ползва за шаблон. Разбира се през това време продавачът винаги може да я изтрие. Актуалните обяви също могат да се трият по всяко време от собственика си. Но ако лимита ти е 10 обяви седмично и ти пуснеш 10 обяви в понеделник и във вторник решиш да ги изтриеш за да пуснеш нови10 - ще стигнеш само до изтриването :)

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тогава няма смисъл от строго ограничение, защото това ще удължи времето, в което тази система ще се напълни. И аз си го представях като мини e-Bay, именно затова гласувах за максималния брой - 10. Само не ми се струва добра идея да се позволи всяка обява да се пуска с различни шрифтове, цветове и прочее такива неща. Струва ми се, че ще стане голяма цигания така. Като се замисля - във форума има доста рестрикции за употребата на цветове, шрифтове и прочее и затова изглежда добре и е приятен за четене. Лично аз предпочитам да видя масив с еднакво форматирани неща, защото така системата ще изглежда консистентно и погледа ми ще гледа смисъла на думите в заглавията, а не кой си е турил розАв удебелен или някакъв друг шрифт. Особено при положение, че ще има снимки - те ще играят много по-добра роля за привличане по визуален критерий. Ако ще има оцветяване на заглавията ще е добре то да бъде по някакъв признак, а не с цел да си направим обявата да изпъква :)

 

Дано не видим неща като

!!!---> FeNdeR Стратокастер <---!!!

  • Like 2
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ За кое строго ограничение говориш?

 

Иначе това за цвета - не съм го обяснил добре. Цвета е само един. Освен това смятам тези опции да са платени (болднато заглавие и оцветяване на заглавието). Като цената ще е символична, примерно 1 лв. за опция.

По този ще избегнем варианта всеки да пуска обяви с болднат шрифт и оцветено заглавие.

 

А снимките не се показват на първа страница. Само на вътрешните или ако разглеждаш по категории. Тези картинки дето ги виждаш големи на снимката, са ВИП обяви и се показват максимум 5 на първа страница и в категориите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хм, и аз не съм се изразил много добре за строгото ограничение. От една страна има потребители, които продават много неща и за тях ще е затруднение да могат да си пуснат всичките неща наведнъж. Не говорим за търговци, а за хората, които от време на време разпродават колекции от китари, ефекти, ампове. От гледна точка на купувач е най-добре тези неща да са достъпни колкото се може по скоро. Разбира се, потребителите, които продават по подобен начин не го правят често - днес решават да пуснат 20 неща, догодина още 20-30. От друга страна, разбира се, са хората, които могат да се възползват от системата за да провеждат системна търговия с големи количества стоки. Това за купувача пак не е лошо, стига да се предлагат неща, които се търсят, но това ще означава, че някой ще се възползва от вашата работа и буквално вие ще сте му направили онлайн магазин без пари, и то вече популяризиран пред доста голяма аудитория. Затова в крайна сметка се съгласявам, че трябва да има ограничение, защото вие няма как да разграничите едните потребители от другите, а и няма нужда да се правите на пъдари постоянно.

 

За цветовете - разбрах. Няма да е толкова ужасно, колкото прозвуча :)

 

За това, че всяка обява има точно една цена - според мен направо трябва да си бъде - всяка обява има по един артикул - за мен това е логичното, ако има една цена. Ако продаваш 5 неща с една цена трябва да намериш някой, който да ги иска и петте - едва ли ще стане скоро... Отделно ако има система, с която можеш да предложиш bundle - супер. Но - това не е концерт по желание, така че ще се съобразяваме с каквото има.

 

В интерес на истината аз не съм особено активен в търговския раздел - нямам нищо за продаване, а рядко излизат неща за купуване, които ме интересуват. Но много се радвам на тази инициатива. Хубаво е, че се прави нещо такова. Струва ми се, че дискусията като цяло се изчерпа. Общо взето - чакаме с нетърпение да се пусне системата, за да я видим. Тогава пак можем да коментираме :)

 

Успех на новата система и благодарности на екипа за положения труд :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Понеже гласуването изтече затварям темата и анкетата. След малко ще напиша нова тема в която ще обявя резултатите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.