Jump to content
Българският форум за музиканти

dedo pop

Members
 • Content Count

  128
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by dedo pop

 1. Гледах клипчетата, стигнах до четвъртото и повече не мога. За тези пари купувай запазено пиано и не се занимавай с реставрация. Съвет - колкото по-ново, толкова по-добре. И бягай от пианата, произвеждани по време на социализма в бившите социалистически държави.
 2. Успех на детето!!! Синът тази година завърши. Изкара 6 години в НМУ и думите му са: "Оставам с най-добри впечатления от училището".
 3. Здравейте. Преди години първата ми тема във форума май се казваше "Подредба на музика". Тогава синът ми, седемгодишен, решил да каталогизира няколкото CD-та, които имах. Тъй като не мога да открия темата, ще си позволя да кача снимките отново. Тогава се забавлявах на последното. Оказа се друго. Пророческо. Почна да ходи на уроци по пиано, тук-таме конкурс, къде награда, къде не, седми клас започна да учи в НМУ и тази година завършва. По този случай ви каня на Ето и малко видео с негови изпълнения
 4. Здравейте отново. Новата дата за концерта на Георги е 17 юни - понеделник. Час и място същите.
 5. Току що научихме скръбната новина, че класната ръководителка на Георги е починала. Затова концертът се отменя!
 6. Пловдив. При коя учителка ходите? В Пловдив пиана няма. Рунитон в никакъв случай. На последния ми сблъсък с тях (огранизирах концерт в родния ми град) замалко щяха да изядат боя от изпълнителите. Домъкнаха умрял роял от средата на 19 век с 85 клавиша, на който строят падна след първия акорд. Магазин Виртуозо на Карловска 6, може да проверите какво има там. Забравете за дигитални пиана. Това дете не трябва да бъде осакатявано по такъв начин. Вариант е да потърсите Ангел Чакъров, акордьорът на музикалното училище (ако ви трябва номерът му, ще Ви го дам на ЛС). Много приветлив и услужлив човек. Той поназнайва къде и на каква цена може да се намери пиано. Относно уроците: веднъж седмично по 20 минути е тотално недостатъчно. И Вие не трябва да го обучавате. Човек, който не знае правилната постановка на пиано, а вече масово и учители не знаят това, не трябва да си позволява да учи когото и да е. Питам и давам съвети, защото пътят ни тръгна от Пловдив. Два пъти седмично сме пътували по 120 км, понякога и по четири пъти. Но си заслужава. И в един момент Бог промени нещата и синът попадна в софийското музикално училище.
 7. Мини жака във входа на уредбата, двата чинча в Line out на пианото, като се спазва цвета: бяло е ляв канал, червено десен. Такаа, изгледах видеото. Мога да говоря единствено от позицията на родител, чийто син започна да учи пиано на 7 години. Първоначално го записах в нашия град на уроци, ходи три пъти и нищо не научи. След това се засилихме в окръжния град (Пазарджик), попаднахме на добра учителка и нещата започнаха лека полека да нарастват. Купих синтезатор Ямаха със същата лигава клавиатура като Артесията. Гооооляма, огромна, напростима грешка. После взехме едно старо руско пиано лирика, след няколко акордирания акордьорът ни каза да му търсим хубав инструмент, а за лириката повече да не го викаме. През това време пропускаше уроци поради ангажимент на преподавателката. Тя се зае сериозно и ни свърза със сегашната му учителка, с която е от четвърти клас. И се стегнахме, пари от тук, от там, познати, роднини, заемче, шест месеца преговори и пазарлъци с магазините и накрая се снабдихме с чисто нов Петрофф, директно от Чехия пред нас. Той си отвори кашона и свали найлоните. Кефът му беше неописуем. (В момента докато пиша, свири до мен). И чак тогава нещата потръгнаха. Като гледам синът Ви как свири Затова, може да съм безкрайно рязък, но - щом имате проблеми с изходите връщайте артесията. Това дете трябва от малко да пипне и почувства истинска клавиатура, защото лошите навици, създадени в детската възраст остават за много дълго време. Току що и синът изгледа видеото и се ококори. Детето ви има вродени умения, мога да кажа, че сте длъжна да го подпомагате. Изчезвам по служба, че закъснявам, като се върна ще допиша някои неща. Поздрави и успех. ОТ къде сте?
 8. https://photos.app.goo.gl/dD6LPugyYqzbk7xq6 https://photos.google.com/photo/AF1QipO2Lsre7AMO_Dy6SqWMKPAUH6yf53mzVFiUCxJ_ За съжаление много трудно може да се реставрира. Пинблокът е заминал. Звукът е чуден, независимо от лошото състояние на инструмента.
 9. Имахме лудата идея да го вземем за проект и бавно да го реставрираме, като се учим в движение. Но наистина не си заслужава. Акордьорът каза, че дори и реставриран няма да издържи на сериозната класика. Става за пиано бар и лека лежерна музика. Или някой да му забие една миди клавиатура, за да имитира роял, щото на външен вид е много запазен и изглежда стилно.
 10. Цената е 1800 лв. Плейел от 1895 г. Но със 85 клавиша. Механиката е в много добро състояние, но е стар модел, без двойна репетиция. Няколко пъти е ремонтиран и вече е стигнал предела си. Това не е мое мнение, на акордьорът на НМА Златин. За професионализмът му говори обстоятелството, че само на него са поверени двата най-нови рояла в България - Стейнуея в НМА и Ямахата на Людмил Ангелов.
 11. Все пак, отново моля за едно клипче с детето. Какво повече да добавя, освен личния си опит. Дете на 7 години сяда на Клавинова за хиляди левове и на 10-та секунда става и казва, че нищо не усеща от този инструмент. Предпочита акустичното. Моят син е пробвал разни ел. пиана с хамър механика, но каза че му липсват вибрациите на стола. За наистина талантливо дете пари не се жалят. На 6 години имат перфектно усещане за музика и фалш.
 12. Привет. Не съм писал отдавна този раздел, но мога да каже нещичко по темата. Малкият град е огромно предимство, защото ако живеете в къща, а не в блок, може да си позволите акустично пиано. За цената, която сте дали за Артезията, може да се вземе читаво пиано. А акордьорът не е никакъв проблем, защото всички акордьори, които познавам, са съгласни да пътуват. Обичат си работата, като я вършат съвестно и с удоволствие. С малко търсене може да намерите отличен акордьор. Лично се наемам да Ви свържа. Синът ми свири една година на синтезатор Ямаха с лека клавиатура, мина през пиано Лирика за 3 години и като видяхме че нещата стават сериозни, купихме хубав инструмент. Ще се радваме на видео с детето. Според написаното от Вас, нисък клас дигитално пиано май няма да му върши работа.
 13. dedo pop

  Кафеджии има ли?

  CyberGene, когато влязох, имаше един младеж, който говореше с жената. Аз се настаних, изчаках човека да си направи поръчката, после обслужиха и мен. Мисля, че пред това време влезе още един човек. А за кафето - много, много добро. За първи път през живота си пия прясно изпечено кафе.
 14. dedo pop

  Кафеджии има ли?

  CyberGene, да не се окаже, че сме били в Домани по едно и също време? Вторник около 12,30 ч. Взех бленда Домани, днес отворих пакета, смлях колкото трябва... аромата се носи още из къщата.
 15. Привет. Цената на ремонта в моя случай е неопрадвана, при условие, че инструмента не се ползва. Ползва се само функцията метроном. Затова днес се порових малко в нета и се оказа, че много хора се оплакват от проблема. Среща се дори в скъпите модели на марката. За радост има и решение, постижимо в домашни условия. Целият проблем е в закрепването на лентовите кабели за дисплея. Явно са залепени с токопроводящо лепило, което с течение на времето губи свойствата си. Нагрях указаните места със сешоар, след което понатиснах сериозно с пръст и проблемът се оправи. Предполагам, че след време пак ще се появи. Тогава ще търся човек, който има необходимата техника и умения да запоява лентови кабели. Ето и снимчица http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?id=rgh1451749822v.jpg
 16. Някой да се е сблъсквал с подобен проблем и да ме насочи къде да го нося за ремонт? Или е постижимо в домашни условия? http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?id=bwy1446744072m.jpg
 17. Този модел Ямаха няма нищо общо с хамър клавиатурата. Не може да добавяш звуци. Може да сложиш нови стилове. Един по един. Зареждането на стиловете е много бавно. С една дума - каквото има в него, това е.
 18. Пълна каша са тия описания. Първо - имате два клавира. С тях ходите на участия, като явно ви трябват и поне два микрофона. Значи, примерно двамата клавиристи свирят и пеят. Примерно сега ще се засилите към морето, да свирите в някоя кръчма. И си търсите оборудване. Насочили сте се към тонколони 600 вата на 4 ома. Марка и модел неясни. Ще ги захранва беринджър 1200, който по спецификации вади 2х600 вата на 4 ома, ама реално е два пъти по-малко. Затова ще се наложи да го надувате и ще има проблеми. Затова ако тръгвате на участия, ви трябва и един резервен усилвател. Трябват ви и два кабела от усилвателя до всяка тонколона, най-вероятно ще са със спикони. Гледайте кабелите да са поне 2,5 квадрата. Тръгнах отзад напред, ама нейсе, карай да върви. Стигнахме до пулта. Трябва да има 2-4 микрофонни входа и минимум 2 линейни стерео входа. Във всеки стерео вход поотделно ще включвате клавирите. Една читава снимка не намерих на тия клавири отзад, да видя какви изходи имат. Приемам, че имат най-вероятно по един стереизход с жак. Та от всеки клавир кабел от изхода в линеен вход на усилвателя. Микрофони - каквито имате със съответните кабели (XLR) в микрофонните входове на пулта. Също е крайно желателно пулта да има ефект. От изхода на пулта към входа на усилвателя два броя кабели, с конектори в зависимост какви са изходите на пулта. Горе долу така разбирам нещата. И сте попаднали на някой, който иска да ви вземе парите. Ако обаче няма да ходите по участия, а ще си свирите за кеф вкъщи, тия 1200 вата са излишни, дори опасни за слуха.
 19. dedo pop

  Портативна караоке система

  Днес видях в продавалника същото, ама за 155 лв. С тая цена става добра покупка. Детето ще се радва. Моят син тръгна от китайско синтезаторче за 15 лева и според думите му, точно заради него започнал да свири.
 20. dedo pop

  Портативна караоке система

  Таз китайска джаджа върши работа за посочените нужди. Бая се хилих като ми я показаха. Аз такова нещо няма да купя никога, но за непретенциозни неща върши работа. Китайците са я направили да има здрав пик в средите, дори прекален, вероятно да подлъгва колко мощно звучи гласа. Бас и високи няма. Ако обаче момичето ще се занимава сериозно надалеч от това нещо. Микрофончето е с 9волтова батерия, която пада много бързо, а със зареждащи се батериии не става, кара максимум половин час. Това е от малкия ми досег с конкретното нещо. Удобства - много леко, мобилно, автономно захранване, при нисък фонов шум покрива малка зала, ама дори местенето на столовете я заглушава. Има даже ефект. Минуси - всичко останало.
 21. Електрическите/електронни пиана не могат да заменят акустичното. Не се подвеждай, механиката няма нищо общо. Това при условие, че се занимаваш сериозно. Ако е за кеф, все тая. Преди два месеца пробвахме скъпа Ямаха Клавинова в Динакорд, клавиатурата нямаше нищо общо с пианото.
 22. dedo pop

  Проблем с пианото ми

  Сигурен съм, че пианото е купено от магазин "Акустико". Имат представител в Пловдив. Свържи се с него и попитай дали поема гаранционните ремонти на "Акустико" София. Добър професионалист е и честен човек. Тел.: 032 96 25 40, 0885892842. Казва се Веско. С него работим от както имаме пиано вкъщи. Дори му се доверяваме за акордирането на чисто новото ни пиано, купено от конкурентен магазин. Пианото ни се акордира редовно. Ако все пак не поема гаранцията на Акустико, дай по-добре 50-60 лв. да дойде от Пловдив и да оправи нещата. А за проблемът - все още китайците се учат да правят пиана. Това е.
 23. dedo pop

  Проблем с пианото ми

  Майко мила, колко писане, от което оставам с впечатление, че акордьор е излишна професия. Ако машинния инженер успее да чуе биенето при чистата квинта, евала. Колкото и да е чел за нея. Или да разхвърля комата по октавата. И това няма да може. За смяна на струни да не говорим. Аз съм от щастливите собственици на ново пиано. И при проблем не бих си позволил да пипам. Ако искаш, мога да ти дам телефоните на двама акордьори от Пловдив, да дойдат на място и да погледнат. Ще ти излезе вероятно към 60 лв. Ползвал съм и на двамата услугите и съм доволен. За конкретния проблем - вероятно става дума за здраво триене. Но от какво точно е причинено е отделен въпрос. Както те е посъветвал Миро, свали всичко и огледай. Пробвай с прахосмукачката да минеш цялата клавиатура. Ама много внимателно. Може и с четчица, ако някъде нещо е опряло. По механиката вече е сложно. Нямаш ли някой приятел от музикалното, по-голям, който да е пипал, за да погледне с теб? Сигурен съм, че технически грамотен човек ще се справи. Въпросът е какво ще прави после, ако се окаже, че клавишът потъне с 1 мм спрямо съседните. Или започне да изисква по-голяма сила на натиск. Музикантът НЕ Е като водач на МПС. Добрият музикант прави изкуство. Той дори не слуша, а чувства музиката.
 24. dedo pop

  Проблем с пианото ми

  В Стара Загора има музикално училище, има културни институции с пиана/рояли. Абсурд е да няма акордьор. Не пипай нищо сам. Всеки може да те съветва по нета, но ако почнеш да пипаш, ще направиш беля. Надявам се грижата да не включва буркани с вода в пианото и пипане по механиката. Марка и модел на пианото, ако може?
 25. Отговорът се крие в първата картинка. Там срещу файла Людовико Ейнауди пише 13КВ. Това е миди файл. С други думи, като натиснеш REC, клавира записва миди, не мр3 или wav. Не записва аудио. За да звучи както на синтезатора, ти трябва същия миди плеър, които е вграден в синтезатора. А такъв нямаш, няма и да намериш. Пробвал към какво ли не, включително и някакви софтуерни, производство на Yamaha, обаче не става. Реалният запис от синтезатора става така - взимаш сигнал от слушалките на синтезатора, със съответния кабел го пренасяш към Line in на аудиокартата и записваш с някоя читава програмка. Друг начин няма.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.