Jump to content
Българският форум за музиканти

Apple&VSTI

Members
 • Content Count

  84
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Apple&VSTI last won the day on April 13 2018

Apple&VSTI had the most liked content!

Community Reputation

25 Excellent

About Apple&VSTI

 • Rank
  Навъртащ се
 • Birthday 01/03/1974

Previous Fields

 • Инструмент
  KORG PA2X PRO

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

297 profile views
 1. Apple&VSTI

  <!> Всичко за PА сериите на Korg

  Моят съвет е да гледаш от PA300 нагоре PA300,PA600,PA900, или ако се намери PA800 читав за добри пари е най-добре и това е твоят инструмент. PA500(уникален боклук(може би най-големият правен от KORG някога с гадна клавиатура и какво ли още не...) , PA50,PA60,PA80 направо няма смисъл да разсъждаваш върху избора им - просто няма смисъл от всякъде погледнато накратко - морално остарели 20 годишни ,със смешно не-актуално звучене,гадни дисплей без тъч-управление и вероятно изамортизирани до разпад от един господ знай колко много свирене.
 2. Apple&VSTI

  <!> Всичко за PА сериите на Korg

  Да така е колега,правилно си се ориентирал - на Pa3x пружините са по твърди - някои колеги ги разпъват за да имат по-малко обратно усилие - но това не е добър вариант, тъй като не могат абсолютно-еднакво да се разпънат всички и от там после има разлика и в твърдоста между всички клавиши. Относно така наречената "Черна клавиатура" за бързо свирене на сола на Джема Музик - представят я като същата на Pa1x,дори и като по-добра от нея(което въобще не е така) - това не е клавиатура на най-добрият производител на клавиатури FATAR Italy, а някаква клавиатура-китайка,която няма нищо-общо с оригинала. Понеже съм ги пипал и сравнявал всичките клавиатури, в твоят случай моят съвет е да си намериш оригинална от инструмент свалена или от Pa1x или от Pa800 - от тези 2 клавиатури единствено по-пъргава и по неизморяваща пръстите е тази на KORG M3(която,обаче в твоят случай не ти върши работа за Pa3x).
 3. Apple&VSTI

  <!> Всичко за PА сериите на Korg

  Тук във форума има доста изписано по темата PA600 vs PA800, но все-пак обобщено набързо и накратко: Зависи от музиката,към която си се ориентирал да свириш най-вече.PA600 е по-нов модел с малко по-модерно звучене,но като изработка на клавиатурата и като цяло не е нищо впечатляващо - ако ще свирите класическа,поп,джаз или електронна музика вземете него. PA800 е доста качественно изработен за инструмент, който е с отлична на реакция и динамика клавиатура,отлично звучене - по-подходящ за свирене на българска народна музика и всякаква балканска музика характерна с по-бързи сола,орнаменти и украшения.
 4. Apple&VSTI

  Korg pa series

  1500 паунда - направо Pa3x и си решаваш проблема за доста време напред...
 5. Apple&VSTI

  <!> Всичко за PА сериите на Korg

  Купуваш аранжор на Korg който ти душа сака за 1500 + лв., и си тикваш в него сет къвто ти душа сака... Иначе за без пари - Друг вариант - Нема!!! [emoji6] Изпратено от моят VTR-L09 с помощта на Tapatalk
 6. Apple&VSTI

  <!> Всичко за PА сериите на Korg

  Колега, инсталираш си ORG 2019 на телефон или таблет с Android, бодваш му една midi-клавиатура, и получаваш един блед-образ емулация на аранжор с фейса на Korg Pa 4 - и както се казва - като за без пари, колкото-толкова... Весели Празници [emoji23][emoji23][emoji23] Изпратено от моят VTR-L09 с помощта на Tapatalk
 7. Отвсякъде погледнато е по-добре закупуването на читав 2-ра употреба Pa3x Made in Italy за тия пари, от колкото пластмасов-китаец на същата стойност. Pa1000 не е нищо по-различно от Pa700(който е ужасен !!!), с разликата че има уж някакъв си "Вокалист",иначе е същият китайски пластмасов-дървен и некачествен боклук за 4 000лв. като Pa300,600,900,700...
 8. Apple&VSTI

  <!> Всичко за PА сериите на Korg

  Отвсякъде погледнато е по-добре закупуването на читав 2-ра употреба Pa3x Made in Italy за тия пари, от колкото пластмасов-китаец на същата стойност. Pa1000 не е нищо по-различно от Pa700(който е ужасен !!!), с разликата че има уж някакъв си "Вокалист",иначе е същият китайски пластмасов-дървен и некачествен боклук за 4 000лв. като Pa300,600,900,700...
 9. Apple&VSTI

  Избор на клавир...

  Отвсякъде погледнато е по-добре закупуването на читав 2-ра употреба Pa3x Made in Italy за тия пари, от колкото пластмасов-китаец на същата стойност. Pa1000 не е нищо по-различно от Pa700(който е ужасен !!!), с разликата че има уж някакъв си "Вокалист",иначе е същият китайски пластмасов-дървен и некачествен боклук за 4 000лв. като Pa300,600,900,700...
 10. Apple&VSTI

  Па 3x или Pa 1000

  Ketron Audya5 - звучи доста реалистично особено дръм-китовете създават доста истинско и живо присъствие спрямо Pa серията на KORG. Позитивите от гледна точка на количество информация, обаче остават изцяло за KORG като по-широко разпространена марка. На мен примерно Yamaha като саунд ми допада най-много, особенно последните модели като Tyros 5 и Genos. Иначе всичко е въпрос на личен избор и вкус.
 11. Apple&VSTI

  Па 3x или Pa 1000

  Аз съм категорично за Pa3x ! Pa4X е много-добър аранжор, но клавиатурата му е доста по-дървена съпоставена с клавиатурите на предходните модели 3x,2x,1x - за предпочитане е подмяната и с клавиатура от Pa3x или Pa1x ( ако няма да се използва After-Touch,това е най-добрата комбинация ). Доста от моите познати си подмениха клавиатурите на 4x , с клавиатури от pa1x, pa800(лично на мен най-ми допада от всички останали),pa1x поради не доброто усещане,неудобство и изморяване при свирене най-вече на супер-бързи неща от оригиналната клавиатура на pa4x Поздрави.
 12. Колеги разговора по темата наистина стана много интересен и полезен за доста хора дори и напреднали, но нека да се върнем към основният пункт от питането и молбата за помощ на момчето създало този пост. Да не забравяме че той говори за бюджет от около 1000лв. с които ще трябва да си купи инструмент от поне среден клас,на който да натисне копчето и да започне да свири (както се изрази много-точно и правилно колегата JetMan),защото на този етап това е най-важното за него преди всичко останало. Искам да споделя в тази връзка наблюденията ми от опитите и пробите които съм правил накратко - Истинският инструмент си е друго нещо и е това,което трябва да бъде за човек който наистина иска да се научи да свири успешно. Всякакви започванки и опити от самото начало с компютри,софтуер,миди-клавиатури и аудио-карти, по-скоро са на път да откажат и демотивират човека от амбициите му да се научи да свири, да не говориме че ако това трябва да е издържано както трябва аудио-карта с ниска латенсия от профи-ниво,качественна миди клавиатура с Fatar Keybed,качественни мониторни тонколони,платен кадърен софтуер и доста актуален компютър - цената на всичко-това подминава и висок клас електронен инструмент Човека все-пак няма да прави в домашно-студио звукозаписно студио на профи-ниво с 15 000лв, а иска да свири, нали така Да не говорим и за латенсията(закъснението от натискането на клавиша,до възпроизвеждането на тона), което присъства дори и минимално и при високия клас аудио-карти Когато хората са професионалисти, това малко закъснение си го компенсират мисленно и не ги бърка, особенно в студио където всичко се прави не в реално време , а стъпка по стъпка и това не е фатално. Занимаването с всички тези неща, подготовката им,настройки и така нататък много разсейват и започват да отдалечават нещата от конкретиката на целта, а именно свиренето. Поздрави и хубав ден на всички Не че е лошо, но според мен този момент от еволюцията на един музикант е правилно и редно да настъпи ,тогава когато човека вече се е оформил-музикално като ниво - хармонически и с техника на свирене.
 13. Напълно-съгласен, но човека е начинаещ и му е приоритетно да се научи да свири на 1-во място,а не да се занимава с аудио-програмен инженеринг,софтуери,миди-портоколи и така нататък... А и този Студио Лоджик , ей-така да даде 1700лв. за една миди-клавиатура само клавиши,без грам звук в нея колкото и качественно изделие да е тя, малко не го разбирам.... Истината е,която и марка и модел да си избере - да е с RH3 Keybed Made in Japan Лично-мнение, с което не искам да ангажирам никого и да влизаме в излишни спорове.
 14. Ето едно упътване и ориентир за начинаещи в избора на електронно пиано, на един от търговците на музикални инструменти в България Иван Икономов или иначе казано MCI Икономов. http://mci-bg.com/%D0%B8%D0%B7%D0%B1%D0%BE%D1%80-%D0%BD%D0%B0-%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%BD%D0%BE-%D0%BF%D0%B8%D0%B0%D0%BD%D0%BE/
 15. Зрдравей, това което търсиш най-вероятно ще трябва да бъде някой модел електронно пиано на Yamaha ,които са най-добри при електронните пиана, ако наистина трябва да е с 88 клавиша и усещането трябва да е като на истинско пиано. Иначе на пазара има и други марки по-бюджетни електронни пиана на други марки,при които разбира се съобразно с ниската цена си има компромис в качеството на изработка и качеството на звука. Мооделите от ниско-средният клас са в ценовия диапазон 1000-2000лв. , високия клас от 3 000-30 000лв. Иначе ето на цената която си търсиш примерен вариант http://rockshock.eu/digitalno-piano-korg-d-1-bg.html 1127лв. - както ти го искаш с изглед на синтезатор,което го прави мобилен,лесно и удобно преносим - докато другите с изглед на истинско пиано поставяш го където ще му е мястото и стационарно свириш само там. Клавиатурата е хамър-екшън изработена в Япония RH3 за истинско усещане като свирене на истинско пиано. Поздрави.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.