Jump to content
Българският форум за музиканти

stonsa

новаци
  • Мнения

    38
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от stonsa

  1. И гледай да е добре подплатен за да пази китарата ти от удари.
  2. С шлайфпаста и кече не става ли? И аз имам една антика и се чудя как да я излъскам.
  3. Да се чуди човек този страт за лява или дясна ръка е.
  4. Като я гледам тази китара според моето скромно мнение на този етап лютиер едва ли би могъл да направи много без драстична намеса която , ще струва не малко пари.Тези идеи със инжектиране на лепило и подобни няма да помогнат при връзката на грифа с тялото .Единствено цялостното му демонтиране и залепване на ново с пребоядисване репаратурно или цялостно, ще оправят нещата.Имал съм китари с подобни пукнатини понякога от старост друг път от някаква брутална намеса .Според мен ако не се променя пукнатината и настройките по добре не я барайте а си я ползвайте така, може да "кара" още 20 години! Относно проблема с фретборда виждам,че пукнатината продължава в двете посоки надолу към задната част на грифа и там нещата отиват към сериозни.Добре е да вземете мерки по отношение на това място защото може да ви изненада неприятно.Работата пак е само за лютиер!
  5. Здравейте, искам да попитам някой има ли за продаване пич бенд за Корг ПА1Х про елит. Може и употребяван да е стига да работи.
  6. Разбрах,че електрониката им е еднаква остава дали пасват като размер.
  7. Колеги да попитам някой от вас знае ли дали пичбенд от ПА1Х ще стане на ПА 50 CD ?
  8. Връзката е ,че безплатен обяд няма.Нормално е човек да си занесе инструмента за ремонт и да помоли в сервиза след като го диагностицират да го уведомят за стойността на евентуалния ремонт и при отказ от негова страна да си заплати стойноста на диагностицирането която понякога може да е по висока и от самата стойност на ремонта което е разбираемо.
  9. stonsa

    Chranov

    Имал съм 3 китари от Владо Хранов и не мога да кажа ,че са лоши.Последната ми е от орехово дърво и изобщо е далеч от шпертплата.А това че лака е нанесен дебело според мен създава изключително приятна гледка за окото а колкото до напукването то е свързано по скоро с вида на лака който е използван и с начина му на нанасяне а не с дебелината.И не на последно място да се говори за Иван Вълчинов ,че е посредствен лютиер ми звучи доста несериозно а и мисля ,че не е етично такива теми да се обсъждат по този начин.Всеки от изброените лютиери има и силни и слаби страни както и възходи и падения.Нека проявим малко уважение към тези хора защото благодарение на техните умения и труд доста от нашите стари ,но любими китари живеят втори живот.
  10. А аз мисля,че за да се научиш да свириш не е достатъчно само желание а трябва да има и дарба и тя е най важното.Човек когато има дарба се разбира още на 6 години при отговорни родители, а понякога и на 50 години.Актьора Луи дьо Фюнес е започнал да се снима в киното на 46 години ако не се лъжа, но пък какви филми ни е оставил нали?За желанието на човек да се занимава с музика няма пределна възраст а относно това доколко далеч, ще стигне живота ще покаже!
  11. Най лошото е ,че Асан е съвсем прав в думите си. Заобиколени сме от злоба, безпаричие и безразличие.Идват празници , дано малко повдигнат настроението на всички ни!
  12. Тези дни ми се отдаде възможност да посвиря на Корг ПА 600. За възможностите му няма какво да говорим , но като го сравних с моя ПА1Х и останах крайно разочарован от него.Абсолютно нискокачествено китайско дърво! Уж разполага с 20 ватов вграден усилвател а се оказва ,че дори усилен до край едва се чува а за саунда му нямам думи просто дрънчи като тенекиен.И клавиатурата му една тегава. Радвам се че си купи ПА1Х уникална свирка е.
  13. Ако китарата от снимката е крайния продукт на мен ми харесва много.С какво е намазана последно?
  14. Не не идеята ми не беше да препоръчвам на когото и да било да си купува китарата на дядо а при положение че я има от финансова гледна точка да завърти колелото с нея пък когато му дойде времето и вече има поне малко опит и реши ,че има смисъл да тръгне по учители и да се занимава сериозно тогава и по правилно ще си избере подходящ инструмент.През мен също са минали много китари и ни най малко не отдавам някакъв култ към тези щайги макар ,че имаше доста добри екземпляри между тях както акустични така и електрически но това си бяха редки птици и човек трябваше с дни да просвирва за да ги открие .Общо взето не ме дразнеше толкова звука колкото гадния им гриф.Дебел и неудобен подходящ по скоро за дръжка на лопата отколкото за музика.Та това ми е мисълта.
  15. Аз пък хич не съм съгласен макар че сте прав.Един начинаещ китарист дори не може и да разбере какво се иска от китарата а българските Кремони примерно едва ли са по лоши от скапаните Кортове.Но то и Кремона да е поак си иска ръка да я барне за да звукне.
  16. Според мен един начинаещ китарист не бива да отдава чак толкова голямо внимание на инструмента а по скоро на обучението си.При положение,че реално току що започва пътя си към голямата сцена най добре е да си посвири 1-2 години на старата Кремона стига тя да е в добра кондиция и едва когато наистина постигне някакъв напредък и да започне да различава звученето и усещането на една китара от друга да започне да си търси инструмент който би подхождал на маниера му и стила на свирене.
  17. stonsa

    Моля за помощ

    Много се радвам за тебе,и ти пожелавам само приятни и релаксиращи моменти със новата ти придобивка! Благодаря!
  18. stonsa

    Моля за помощ

    Аудиото на ПА1Х се оказа доста качествено! Макар и с малки говорителчета саунда му е убийствен, направо не мога да му се нарадвам.За озвучаването на една стая 35 ватовия вграден усилвател си е предостатъчен а качеството на звука е отлично.Реално погледнато при профи серията на ПА аудиото е спестено единствено от финансова и практическа гледна точка така и така никой няма да го ползва на сцената за какво да го слагат а и така го правят по лек с около 5кг което при разнасяне нагоре надолу си е не малко.допълнителна тежест.Не виждам да има някаква пречка и двата клавира успешно да бъдат използвани на сцена след като са с еднакви схеми освен,че па1х е с една октава допълнително и действително по здрав.Каквото и да е според моето скромно мнение клавира е убиец и от днес ставам фен на марката Корг завинаги!
  19. stonsa

    Моля за помощ

    Пластмасарката ПА300 нещо не успя да ме изкефи защото си е Китайски свирчок и не знам какво да очаквам от нея в близко бъдеще.Не че втората употреба клавир не може да покаже характер и да ми стъжни живота , но все пак е доказан боец и да се надяваме ,че съм късметлия и , ще го ползвам дълго и безпроблемно. Снощи го пробвах и останах много доволен.Човека го е заредил яко с всякакво инфо.Има и страхотни бленди в юзераОще Веднъж ви благодаря за съветите защото като се замисля сериозно щях да сгреша ако бях взел някой Роланд от VА серията.
  20. stonsa

    Моля за помощ

    Напълно сте прав Губерков, но и аз не съм профи на клавишните а на китарите и затова предпочетох да си купя Корг па1х заради 35ватовия вграден усилвател и вградените говорители защото съгласете се ,че с уредбите с които свиря по заведенията , ще ми е малко некомфортно да озвучавам дома си и съседите а и пуснати тихо знаете ,че не звучат добре а да купувам допълнителни колонки и усилвателче е безмислено защото и без това дома ми е пълен с тонколони , стъпала , миксери и жена ми ,вече , ще ме изгони..Тази е и причината да не избера Про серията на Корг па1х Синтезатора е изцяло за домашна употреба и ме устройва напълно .Вече е при мени за сега изглежда доста читава машина, но времето , ще покаже.
  21. stonsa

    Моля за помощ

    Благодаря Goshev ! Да наистина и аз за това заложих на него.Именно заради здравината и качеството на изработка.Той е началото на една чудесна серия клавири и за мен , ще бъде чест и огромна радост да го притежавам. Прекомерната му тежест не ме притеснява изобщо защото , ще е за домашно ползване .Ямахата ми също тежеше към 22кг но това ми даваше усещане за солидност и качество на нещата. а и освен това знам от колеги които са го ползвали доста години ,че не е толкова чувствителен към промяната в напрежението на тока което е често срещано в квартала в който живея.Общо взето мнението за тях е ,че са солидно изработени ,качествени и високо технологични клавири за времето си.А сега и съвсем новите па3, па4 затвърждават това мнение.
  22. stonsa

    Моля за помощ

    Разбира се, ще се радвам на съдействие да го позаредим с някой хубав сет .Хубавото е ,че има вграден 35 ватов усилвател което си е благинка за домашно ползване.Ямахата пср 9000 ми имаше вграден 50 ватов и си беше страхотия.
  23. stonsa

    Моля за помощ

    Много съм благодарен на колегите "Асан" и "Губерков" за професионалните съвети с които безкрайно ми помогнаха в избора на този клавир.Само да няма скрити дефекти сигурен съм ,че , ще ме израдва максимално този клавир.
  24. stonsa

    Моля за помощ

    Решението ,вече е взето. Корг ра 1 х. Малко е тежичък , но от къщи няма да излиза така,че не ми пречи.Исках ра 800 но цените все още са им доста високи и не мога да си позволя читава клавир около моята цена .Благодаря на всички отзовали се колеги за меннията.Когато пристигне машината, ще пиша какво е положението.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.