Jump to content
Българският форум за музиканти

Annonnymоus

Members
 • Content Count

  248
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

43 Excellent

About Annonnymоus

 • Rank
  Asshole
 • Birthday 07/22/1993

Previous Fields

 • Инструмент
  Pointy and martial

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.last.fm/user/Annonnymous

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Wild North-West

Recent Profile Visitors

1,176 profile views
 1. Ще се възползвам от темата на колегата да попитам къде (и при кого) в София могат да се сервизират лампови усилватели? Засега не ми се е налагало, но да си имам предвид за в бъдеще, все пак консуматив са тия лампи, ще се сменят все някога.
 2. Annonnymоus

  Къде мога да пробвам тази китара?

  Ами, засега нямам парите и за да преценя дали ми се дават - трябва първо да я пипна. Поне за мен това не са малко пари. Пък и кой знае после колко разправия ще е по пощите да им я връщам, пък защо не ми е харесала, и т.н.
 3. https://www.thomann.de/gb/jackson_slathx_m_3_7_sw.htm (Jackson SLATHX-M 3-7 SW) Наясно съм, че Динакорд доставят от Томан, но има ли къде да се пробва тази китара преди да се поръча? В самия им магазин нямаше последно, когато ходих (преди месец?), нямам идея дали сайта им се обновява, тъй като липсват модели, които съм видял, че има в наличност в самия магазин. Благодаря предварително!
 4. Абе тия неща не са ли до усещане? Кво значи "не знам дали ми трябва"? Ако ти харесва, свири го, ако виждаш напредък в желаната от теб посока - прави ги тия упражнения и това е. Сега ако ще ставаш професионалист, колегите вече го казаха горе - нотна грамотност, учител и т.н.
 5. Не съм от София, иначе щях да се разходя до някой магазин да видя китарката от любопитство. На мен и 25.5 инча мензура ми се струва къса, поне стоковите струни ми се струват страшно меки като съм пробвал разни Ibanez-и. Но може пък и аз да съм свикнал на по-твърди струни, знам ли.
 6. Сетиха се и от Гибсън. Ама с тая къса мензура не знам как я мислят...
 7. @Slacoth Значи сме на едно мнение! Когато баса свири в същата октава... е, не мерси.
 8. Е то май няма много място за сравнение... тва са 2 коренно различни жанра. Реално нищо не пречи на човек да дропне 6 струнна китара и в Ла, но да свириш в Ми.. метъл... е, малко ми е височко на мен поне. Но пък аз никога не съм харесвал класическия хеви метъл, траш и що годе нещата, които се свирят в Ми (в метъла), и така е от много преди да започна да свиря дори.
 9. Бе, нека всеки да свири квото иска, не е като да ни го натрапва. Аз също не харесвам 34567струнните китари, по-ниско от Ла на мен лично не ми трябва, но има групи, които им намират приложение (като Мешуга). А в техничността няма лошо, стига да не взема превес... оправдано е, когато ти е нужна техника за да изсвириш нещо, което си измислил (или което искаш), но когато измисляш неща с цел само да са технични... тогава вече е кофти.
 10. Мацката я знам отдавна, но тоя кавър на Мешуга винаги ми е звучал фалшиво... Още първия път като го гледах просто си казах "тая нещо не свири както трябва", сега го гледах отново и продължавам да съм на същото мнение.
 11. DR имат ли струни 10-60 (13,17,28,38,48 примерно) за 7 струнна китара? Уж търсих, но не намирам. Може и в мен да е грешката де. Иначе съм установил, че това е размера, който ми е удобен, и не ми се експериментира с други. Но ако имат бих ги пробвал, щом ги хвалите толкова.
 12. А честито! За мен Шектъра винаги е бил правилния избор.
 13. Annonnymоus

  Избор на китара

  Какъв език, бе, момче? Струни ли не знаеш к'во са? Като си левичар или ще започнеш да свириш наобратно, което не знам колко е препоръчително (т.е. да си свириш на стандартна китара, въпреки, че си левичар (стандартна наричам тази, която е за десничари)) или както ти обясниха по-горе ще си вземеш или лява китара, или стандартна, на която ще обърнеш струните, така че силната ти ръка (в случая лявата) ще е с перото. Аз едва ли съм най-добрия пример, но не съжалявам, че не свиря на лява китара, въпреки, че съм левичар. Всичко е до свикване (май?).
 14. Изсвири й Wonderwall. Всеки трябва да я знае тая песен... Сега сериозно, ако наистина имаш някви чувства към приятелката си и искаш да й го покажеш, просто изсвири песен, която отразява тия чувства. Толкова е просто... Иначе ако аз ти кажа (или който и да било друг) каква песен да й изсвириш... това няма да си ти... и не виждам особен смисъл... Иначе до пича по-горе, който предложи "Кукла" ... Чел ли си текста на песента въобще? Не мисля, че някоя жена ще бъде много поласкана, ако й го изпееш това...
 15. Annonnymоus

  Любими певци

  Liam Fucking Gallagher Може да няма никва техника, никакъв диапазон, може да не може да пее даже, ама тембъра му е one of a kind! Иначе да, нямаше да е лошо да беше взел някой и друг урок и да не си беше съсипал гласа така. Noel също го харесвам много, но някак си гласа му е по-средностатистически. Иначе вокалните линии, които е написал за Оейзис и като цяло всички песни, които има, са гениални и безупречни. Затова него го харесвам повече като композитор и определено в тоя стил няма никаква конкуренция.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.