Jump to content
Българският форум за музиканти

Viara Ivanova

VIP listed
 • Content Count

  1,350
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Everything posted by Viara Ivanova

 1. Яко, браво, успех от мен!
 2. Viara Ivanova

  Искам да давам уроци по пеене

  Затваряме фирмата, естествено. То, ако се стигне до момента, в който като теглиш чертата това, което остава за теб е под това, което си определил като бизнес цел, значи си объркал бизнеса
 3. Viara Ivanova

  Искам да давам уроци по пеене

  Здравейте! Да, ако искате да работите сама и да нямате главоболия - ЕООД Така ме само ще можете да се осигурявате и да имате доказуем доход ( ако кандидатствате за кредит/ ипотека), но и да Ви се признават направените по дейността разходи, които - поне при мен, не са малко Повечето частни учители, които познавам ( вкл.тези, при които съм ходила на уроци като дете) си преподават нелегално - у дома, примерно, без да отчитат печалба, без да се осигуряват. Има и такива, които се присъединяват към школи - общински, частни, където са на договор. За лиценз за пръв път чувам, лиценз за какво точно?
 4. Група за вокално обучение, съвети и подкрепа за

  - вокалисти

  - родители на вокалисти

  - вокални педагози 

  Sunday School with Viara

 5. Уроци по съвременно пеене, музикална теория, солфеж, songwriting, английски език. онлайн - Skype: this_little_bird или в студиото ми в гр. Пловдив За записване: 0893 577341 Ако сте вокалисти, родители на вокалист или вокални педагози и търсите съвети/ подкрепа/ вокално обучение, можете да се присъедините към ФБ групата ми: Sunday School with Viara Успех на всички!
 6. Предлагам индивидуални и групови уроци по пеене за начинаещи, напреднали и професионалисти. Уроците могат да бъдат проведени в София, Бургас или по Скайп. Уроците включват вокална техника, работа по контрола върху дишането при пеене, подобряване на интонацията и артикулацията, фразиране, стилова специфика, орнаментика, фонетични особености при пеенето на чужд език, подбор на репертоар, писане на чартове. Според интересите и амбициите на ученика може да се включи обучение по теория, писане на песни, аранжиране на вокали, подготовка на певци за кандидатстване в колеж/университет/консерватория във Великобритания, както и уроци по английски език. Стилове: поп, рок, блус, соул, музикален театър. За мен: Работя като музикант и преподавател в България и Великобритания. Завършила съм Applied music в University of Strathclyde, Glasgow, UK и Popular Music Performance в Stevenson College Edinburgh, UK. Преподавала съм в частни музикални училища във Великобритания, както и като гостуващ лектор в Кралската консерватория на Шотландия (RCS) в Глазгоу. Имам дългогодишен изпълнителски опит - като соло изпълнител и като вокалист/басист в групи. Паралелно с преподавателската дейност работя по авторска музика и като сешън музикант. Уроците са с продължителност от 60 минути и струват 30лв. При закупуване на карта за 5 урока получавате един безплатно. Благодаря ви за отделеното време и до скоро!
 7. Viara Ivanova

  Пеене по ноти...

  Ани, душички мила! С моите ученици ползвам ето този сайт - купувам си ученически акаунти към моя, правят си регистрация и после яко домашни https://www.sightreadingfactory.com/ Много лесен за ползване, създава идеален "навик" - като с всичкото останало четене на езици, може да се упражняват вокалисти и инструменталисти, вкл има и дуети, можеш да си правиш диктовки, да си пуснеш пианото, за да чуеш как трябва да звучи нещо :)) Преди да ползвам този сайт, работех с два учебника - единият на Бъркли Прес, другият на Musicians Institute. Има разбира се съвети за запомняне наизуст на звученето като сравняваш с интервал от известна песен - пр. чиста кварта: началото на Amazing grace/ сватбения марш, октава - Over the rainbow, ако искаш ще ти издиря един cheat sheet с идеи за такова сравнително запомняне от популярни песни. Аз примерно по-скоро се старая и за мен, и за учениците да работя с усещането за далечина и "процент" дисонанс :)))) И особено като се има предвид, че основната част от упражнения за разпяване са базирани на мажорна гама, и то 1-3-5-8 степени, човек бързо свиква да заковава или да усеща, когато е малко под или малко над, какво трябва да направи, ако има някакъв бемол/ диез, който не е част от гамата, или примерно ако се пеят ладове/ блус скали Успех! бду, ако желаеш ще те добавя в една ФБ група, която направих за съвети и помощ м/у вокалисти, педагози и родители
 8. Viara Ivanova

  Треперене на гласа

  Здравейте! Казвам се Вяра Иванова и съм вокален педагог. Ако желаете, можете да се свържете с мен тук или на скайп: this_little_bird и да ми изпратите аудио клип с пример за треперенето, което споменавате. В работата ми често срещам една много специфична липса на стабилност в тоновете около разговорните при по-възрастни вокалисти, при такива, които имат проблем с алкохола или хора, които са преживели някакъв стрес и имат проблеми с нервната система. За да определим от какъв характер е проблемът, и съответно какво да се предприеме, трябва обаче да чуя как точно звучи. Посещавала ли сте медицински специалист? В кой град сте? Ако желаете, можете да се присъедините ФБ групата ми за помощ, съвети и вокално обучение Sunday School with Viara Поздрави.
 9. Viara Ivanova

  Вашето мнение

  Здравей, Стояне! Много приятен тембър, придава истинска емоция на песента. На моменти има неточности, които на мен ми звучат да са по няколко причини, или просто недобро научаване на мелодията да кажем, ти си "запомнил", че мелодията е една, а тя е друга, както в "Ако някога пак те целуна", или изпяване на думите по инерция - с интонацията, с която би ги казал, а не с мелодията на песента - примерно в началото, "пак ще останем сами", в мелодията тонът на сричка "са" е с тон над "ми", а при теб интервалът не е чист, защото изговаряш "сами" по-скоро като "съми", "ъ" седи по-ниско от "а", и оттам и при теб е неточно Съветвам те ако можеш да си намираш партитурите на песните, или да си транскрибираш мелодията с китарата - дори и за момента да не можеш да пееш по ноти, само да гледаш "накъде върви" мелодията ще ти е от полза и ще осмислиш, че примерно две съседни срички не са върху един и същи тон, а има някакво разстояние между тях - така ще можеш да си много по-точен и да си тренираш слуха. Ако още търсиш вокален педагог, можеш да ми пишеш в скайп: this_little_bird Вяра
 10. Viara Ivanova

  Проблем при пеене

  Здравей, n_s, Реши ли проблема?
 11. Viara Ivanova

  учител в пловдив

  В момента съм "разквартирована" в Пловдив , преподавам в моето студио и по скайп. Ако някой търси вокален педагог (съвременно пеене), пишете: скайп this_little_bird. Вяра
 12. Уроци по пеене, songwriting и английски: София, неделя, 6ти септември @ Sofia Music Hub Само с предварително записване. До скоро!
 13. Viara Ivanova

  Вокален педагог?

  Здравей, Marry. За кой град си търсиш педагог? Аз съм вокален педагог и редлагам индивидуални уроци по съвременно пеене в София,Бургас и по скайп. Уроците включват вокална техника, работа по контрола върху дишането при пеене, подобряване на интонацията и артикулацията, фразиране, стилова специфика, орнаментика,фонетични особености при пеенето на чужд език, подбор на репертоар, писане на чартове. Според интересите и амбициите на ученика може да се включи обучение по теория, писане на песни, аранжиране на вокали, подготовка на певци за кандидатстване в колеж/университет/консерватория във Великобритания, както и уроци по английски език. Стилове: поп, рок, блус, соул, музикален театър. За мен: Работя като музикант и преподавател в България и Великобритания. Завършила съм Applied music в University of Strathclyde, Glasgow, UK и Изпълнителско майсторство в попмузиката в Stevenson College Edinburgh, UK. Преподавала съм в частни музикални училища във Великобритания, както и като лектор в Кралската консерватория на Шотландия (RCS) в Глазгоу, Шотландия. Имам дългогодишен изпълнителски опит - като соло изпълнител и като вокалист/басист в групи. Паралелно с преподавателската дейност работя по авторска музика и като сешън музикант. skype: this_little_bird
 14. Viara Ivanova

  На палатка - Вяра Иванова

  Ми не е същото и затова ползвам капо
 15. Нещо лятно от мен [video=youtube;RIfOlucn2XY]
 16. Viara Ivanova

  На палатка - Вяра Иванова

  ) едва ли, ама не е кат да не се е случвало , "белио свят" е просто една митична конструкция, докато не се изнесеш да живееш там, па да усетиш белотата как си му е реда. По- ми аресва с капо.
 17. Viara Ivanova

  Как се измерва диапазон?

  Мисля, че в обясненията имаше и достатъчно простички, и по-сложни, шегите настрана, merkurial, надявам се си разбрал как да определиш диапазона и броя октави!
 18. Viara Ivanova

  Как се измерва диапазон?

  )) В съвремието (българското) са известни случаи с певци, които определят "броя октави" като към броя цели октави, които покрива певецът добавят и броя "наченати" такива. По този начин от медиите разбираме за български певци с по 4/5/6 октави гласове, а същевременно в творчеството им подобен диапазон не се забелязва. И те таки ...
 19. Viara Ivanova

  10 въпроса с Ralph Peterson

  Ralph Peterson Meinl and stuff
 20. Viara Ivanova

  Превод на песен

  Поздрави и на теб!
 21. Viara Ivanova

  Превод на песен

  Давай две фрази и линк към музиката И все пак кажи какъв е бюджета? )
 22. Viara Ivanova

  Превод на песен

  Да, какъв ти е бюджета?
 23. Viara Ivanova

  искам да пея

  Здравей, baubau! Много се радвам на млади хора като теб, които имат желание да се занимават сериозно с музика. Аз преподавам пеене, на разположение съм за уроци в София, Бургас и по скайп. Цената на един урок е 30 лв., а продължителността 60 минути. Успех!
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.