Jump to content
Българският форум за музиканти

yamaha

Members
 • Content Count

  735
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  13

yamaha last won the day on May 10

yamaha had the most liked content!

Community Reputation

130 Excellent

About yamaha

 • Rank
  Пристрастен

Previous Fields

 • Инструмент
  студио

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

577 profile views
 1. yamaha

  Струни за пиано

  Виж от тука дали нещо няма да си избереш. :)
 2. yamaha

  Животът на усилвателя....

  Не е проблем ако е пазен - лично аз имам едно радио Блаупункт модел от 1933 (по времето когато Хитлер е взимал властта ), което още си е с оригиналните лампи и работи, като даже лови станции на дълги вълни. П.П. Между другото отзад на махнат капак изглежда досущ като Гибсъна от клипа на Baby Thomas, само като че ли на моето лампите са му по-големи, а и е от 2 части, понеже колоната е отделна от радиото.
 3. yamaha

  Поръчка Музикер

  Става точно толкова, колкото и всички останали, от които съм пазарувал. П.П. Между другото "CP"-то го има в английския Thomann, а и в Динакорд е на същата цена. И в gear4music го има, но няма смисъл, понеже там е на малко по-висока цена.
 4. yamaha

  Поръчка Музикер

  Що не пусна темата малко по-рано...таман в началото на седмицата поръчах едно пиано. То май тогава като че ли имаше и някаква промоция за безплатна доставка от 149 лв. (или нещо подобно), но сега гледам са я махнали. Ако случайно намериш някой пак с нещо дребно и отново не може да минете летвата 389 лв., мога евентуално да се включа и аз с една дреболия за 60 лв.
 5. То пък когато не унищожиш поне 2 китари на сцената, какъв хард рок ще е...пък и като гледам на клипа оня толкова поражения нанесе на мониторите наоколо, че май по-добре беше да си строши някоя обикновена китара.
 6. И аз това мислех да кажа, но се отказах, за да не бъда разбран погрешно. То само от някой децибел разлика в картите ако ставаха нещата щеше да е хубаво, но уви - има още 100 неща покрай това на какво ще записваш. Сегашните интерфейси са достатъчно добри, дори и тия в по-ниския клас, така че ако си креативен в музиката, ако имаш приличен микрофон и предусилвател (както и известен опит да знаеш какво правиш) - нещата ще се получат. Разбира се има и други неща, които е хубаво да присъстват (акустично третирано помещение примерно), но според мен самата музика е най-важна и след това всичко останало, щото ако я няма - дали ще я запишеш на интерфейс за 200 лева или на някой супер-хипер за $$$$...няма особено значение.
 7. Не съм свирил точно на това, но имам поглед на други със същата или подобна на Артезията клавиатура -"W"-варианта е със "спринг-екшън", при който всеки клавиш отскача все едно, че е свързан на пружина, което е доста далече като усещане от реалната хамър клавиатура. Артезия имат и вариант "H" (което явно явно идва от хамър), но предполагам, че е малко по-скъпа. В последната година ми се наложи да купя за мен и за познати няколко различни пиана от ниския и средния клас и то точно за обучение на малки деца (жена ми работи в 2 школи - 2 от пианата бяха за нея, за обучение на децата, а останалите ги купиха родителите да се упражняват децата вкъщи). Мнението ми е, че разликата между един скалиран хамър и спринг-клавиатура е доста голяма, но в края на краищата всеки си решава за себе си. Сега като се замисля се сещам, че миналото лято даже и аз си взех едно пиано Yamaha, за да сменя морално остарялото ми RD на Roland. :) Всъщност най-важното е на вас да ви харесва, на детето да му е удобно и да не се разваля дълго време.
 8. Напълно са ти правилни разсъжденията. :) Само имам едно питане - защо не избрахте за детето пиано с хамър механика, а му взехте такова с псевдо утежнена клавиатура? Питам, защото според мен хамър-усещането е най-важното, когато едно дете тепърва се запознава с инструмента. Ясно е, че говорим за най-ниския клас клас пиана, но за цената на Artesia-та спокойно можеше да се вземе Casio (примерно), които имат нелоша хамър клавиатура (сравнително лека за малко дете), а последните им модели дори вече са ги докарали и на звук.
 9. Да, наистина изглежда с малко повече разстояние, но не мисля, че е някакъв кой знае какъв проблем - предполагам, че дори не е производствен дефект на конкретната бройка, а дизайн и сглобка на цялата серия. П.П. А това, че металът се вижда, изобщо не трябва да те притеснява - на повечето съвременни пиана си прозира под клавишите, тъй като луфтовете са подобни като твоите, особено ако пианото е от ниския или средния клас.
 10. yamaha

  Студио монитори Upgrade

  Честито! Като посвикнеш със звука им, след някой друг месец нещата съвсем ще си дойдат на мястото. П.П. При мен нещата стояха по същия начин, само че още през 90-те и дори по-зле, защото тогава смесвах на обикновени колони и винаги се изумявах защо по дяволите вкъщи всичко звучи идеално, а като го чуя по радиото или занеса записа някъде другаде, миксът звучи ужасно и ме кара да потъвам в земята от срам. Е...след като си купих монитори (пасивни) и им паснах подходящия усилвател, проблемът с лошия звук/микс магически се разреши още на момента.
 11. Наред си му е системата, човекът е отговорил още през 2014-та - тогава така са писали нотите.
 12. ...или най-добре с пример на конкретната мелодична линия.
 13. Не се притеснявай излишно - не си го дефектирал по никакъв начин, а това, че е отзад означава, че просто не се вижда обезцветяването. За в бъдеще ползвай мокри кърпички.
 14. Проблемът му идва от това, че не ги възприема като различни гласове, а всъщност посоката на чертичките достатъчно ясно показва коя нота от кой глас е. В двата маркирани такта, първият глас на горния завършва с 'ре' (четвъртина с точка) и 'до' (осмина), докато на същото място в долния имаме 'сол' (четвъртина) и двете осмини 'фа-си' (като 'си' отива с легатура в следващия такт). Онова 'фа' горе (четвъртината), за което говори е от съвсем друг глас и съвсем логично се намества между четвъртината с точка и осмина на първия глас като ритмически попада точно на точката (образно казано), а половин време след него влиза и горната осмина 'до'.
 15. Най-вероятно е от някое USB - изкарай един по един всеки USB кабел (без този на мишката), който ти е включен някъде в системата и отбележи кога шумът изчезва. Макар, че си писал "PC", ако случайно си с лаптоп, като проба може да опиташ и изолация на масата (третия извод) на кабела към захранването.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.