Jump to content
Българският форум за музиканти

kulov

Members
 • Content Count

  244
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  13

kulov last won the day on May 6 2018

kulov had the most liked content!

Community Reputation

711 Excellent

About kulov

 • Rank
  стария бохал
 • Birthday 10/01/1980

Previous Fields

 • Инструмент
  El Bajo

Contact Methods

 • Website URL
  https://www.youtube.com/watch?v=BEv3xwLahXE
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Пловдив

Recent Profile Visitors

681 profile views
 1. Айде да вдигнем малко темата. Ето нещо от добрия стар Кулов и Polygon, специално за любителите на тежката музика. Песента е с антиполитическа насоченост, нека никой не се засяга от заглавието (освен ако не е политически деец). Плюя на такива като вас p.s. Басът е Yamaha RBX 775, ригът - глава хартке HA4000, кабинети Hartke 4х10 и 1х15.
 2. kulov

  Маркъс Милър с нов signature бас

  Това с четвъртата струна ми напомня нещо. Преди години ми се е случвало да скъсам струна на едно участие в друг град. Нямах резервна в себе си, но един познат спаси положението - извади нова струна Стаг. Еми, звучеше 3 нива по-слабо от всички останали. Не помня тогава какви съм ползвал, най-вероятно Ротосаунд. От тогава Стаг съм ги заклеймил. Вземи си нов комплект и работата заспива.
 3. kulov

  Активни антифони

  Вече 3-4 репетиции ползвам описаните по-горе антифони (Peltor Optime III). Общо взето стават. Щадят много ушите. Като минуси ще посоча, че почти не отделям касите и ритъм китарата. Усещам се малко по-изолиран. Съответно свиря по-тихо и допускам повече грешки. Но като цяло съм доволен и си ги ползвам със здраве.
 4. kulov

  Активни антифони

  Благодаря още веднъж, ВТ! Вече са при мен. Първите впечатления са доста добри. Ще можем да ги пробваме в бойни условия другата седмица. Оптимист съм, мисля че покупката беше добра. Поздрави и хубав следобед!
 5. kulov

  Активни антифони

  Baby Thomas, добри човече, благодаря за изчерпателното мнение. Сега ще поръчам този модел, надявам се да свършат работа. Така или иначе очаквах да се разделя с 200-300 кинта, 50 ми идва дюшеш. Поздрави и успешна седмица!
 6. kulov

  Активни антифони

  Чуваш ли си китаристите? Би ли дал линк към някой продукт да хвърля едно око?
 7. Здравейте. Напоследък нивото на шум в репетиционната е обезпокоително и обмислям да си взема активни антифони. Прегледах някаква стара тема в раздел Китара, там са дискутирани различни видове тип "тапи". Опитвал съм с тапи, не ми е комфортно. Най-вероятно не ги и поставям правилно, както и да е. Предпочитам да покриват целите уши. Ако някой е използвал, моля да сподели впечатления, включително марки, цени и т.н. Поздрави и ползотворен ден на всички.
 8. При нас ще намерите нормално човешко отношение и работна среда. Няма Его. Свирим 2 пъти седмично. Средната ни възраст е 30+, но това не е от определящо значение, стига да можем да общуваме нормално с бъдещия ни колега/колежка. Търсени сме за участия и презумпцията е във времето да започнем да се качваме и на по-големи сцени. Заповядайте!
 9. От данъчното правят внезапна проверка на дребен фермер, защото получили оплакване, че не плащал достатъчно на работниците си... Човекът ги посрещнал и започнал да отговаря на въпросите: - Ми, значи тука има един Иван… Той ми работи по полето… Плащам му 400 на месец плюс храната... - Добре, друг? - Ми бай Пешо… Него съм го взел техниката да ми оправя… Плащам му 600 на месец плюс храната... - Още някой има ли? - Ми, има тука и един малоумен… Той бачка по 18 часа на ден и ми върши около 90% от работата... Изкарва по около 50 на месец, сам си плаща храната, ама всяка събота му купувам по бутилка ракия... - Ахааааа... Ей, точно с тоя малоумния искам да говоря... – зарадвал се данъчният. - Ми, ей го на - пред тебе е...
 10. kulov

  Know Your Bass Player

  Здравейте, попаднах на един интересен канал и реших да споделя. https://www.youtube.com/channel/UCwhJWjMaCFoVli0btjvKOsg Всяко от видеата описва в детайли любими басисти - оборудване, вкл. инструменти, ригове, педали, струни, че дори и характерни използвани техники на свирене, напр. във видеото за Стив Харис. Приятно гледане!
 11. @blr, а, ето къде били червените уоруици Звъннах в представителството на динакорд в Пловдив относно онези струни ямаха по-горе. "Във връзка с изчерпване на наличностите ли е тази промоция?", "Не, в системата ни излизат 84 комплекта", така че е възможно да са поотлежали някоя и друга година по складовете. @evernas, по същество си прав. В годините съм сменял десетки сетове. Почти всички са били стоманени, най-често ротосаунд. Но нали ти казвам, последния път не бях във възторг. Има и нещо друго, преди няколко дни взех нова тояга, никак нелош инструмент, но който е купувал нещо втора ръка е наясно, че обикновено струните, с които идва, са пълен леш. Наскоро се преместих и апаратурата ми се намира в друг град, тук засега свиря единствено акустично. Каквито и да взема, като ги сменя, няма да мога да преценя що за стока са. За 20-25 кинта няма да се разоря. Ще рискувам с ямахата.
 12. Здравейте, малко давам тласък на тази тема. Някой ползвал ли е такива https://www.musicworld.bg/bg/m_300000/i_8564/f_509/YAMAHA_GUITARS_H4030_Promo.html ? Стават ли за нещо? Свиря с пръсти, най-вече рок и метъл, чат пат и слап, но не основно. Преди съм ползвал най-вече ротосаунд, но последните, които бях взел нещо не ме накефиха. Нямаха плътност на звука от самото начало. Може и да съм писал някъде по-нагоре в темата, но категорично отхвърлям струни стаг и д'адарио. Случвало се е на някакъв гиг да скъсам струна (може би ре или ла), един пич извади същата струна стаг (неупотребявана). Сложихме я и свиреше няколко нива по-глухо от останалите струни. Пълен боклук. Д'адарио съм вземал последно може би 2015. Сложих ги и на следващия ден ги свалих и взех някакви други. Подобно на Ротосаунда по-горе, никаква плътност (само че по-зле от тях). Много хора похвалиха червените уоруици. Някой има ли пресни впечатления от тях? Ползвал съм такива около 2009-2010. Не бяха много лоши. Нещата се променят с годините, щем - не щем. Евентуално и откъде могат да се вземат (в Пловдив съм)?
 13. kulov

  Свирене с три пръста

  Колегата от форума demiurg е майстор на тези стилове: https://www.youtube.com/watch?v=G6u1bXUKKEU И аз чат пат пресвирвам, но съм бая зле. Пусни си го направо от 4:12, да не се мъчиш с цялото видео: https://www.youtube.com/watch?v=4D_Af2ovV3A При мен е 321 321 321 321 (3 ти е безименният, 2 - среден, 1 - показалец). Струва ми се че между тях няма 2, т.е. 321 2 321 2 321 2 321, но не мога да ти кажа със сигурност. По-скоро е първата конфигурация. Повече свирене му е майката. Няма да стане от днес за утре.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.