Jump to content
Българският форум за музиканти

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 11/09/2018 in all areas

 1. 2 points
  ... или както пишеше в книжката на Гибсън: ако на теб ти е добре, значи и на китарата и е добре.
 2. 1 point
 3. 1 point
  Като капак влагометрите се нуждаят от калибриране, директно да взимаш от магазина и да мериш не става. Ако почнеш да овлажняваш китара в помещение с нормална влажност ще си докараш проблеми. Ако си в София - почти сигурно е че нямаш нужда нито от овлажнител, нито от “изсушител”
 4. 1 point
  Не е много добре да бъде с по-малък товар на изхода, може да цъфне нещо (изх. траф). Страница 4 от упътването гласи "WARNING! NEVER operate this amplifier without the loudspeaker load being connected. Serious damage can occur otherwise." Ако включиш 8-ома говорител в изхода му реално оставяш двойно по-малък товар. Не е толкова зле като да няма никакъв (както гласи предупреждението), но пак не е оптималния такъв. Най-добре е да се спазват правилата, за да няма изненади. :)
 5. 1 point
  Лаптопа ти е идеален, става да използваш всякакъв софтуер с него - Ableton Live , Pro Tools , Cubase и т.н. За Аудио интерфейс - ти препоръчвам един от тези 2 доказани модела Focusrite Scarlett 2i2 - 139 EUR https://www.thomann.de/gb/focusrite_scarlett_2i2_2nd_gen.htm идва с Pro Tools First и Ableton Live Lite Steinberg UR22 MK2 - 115 EUR https://www.thomann.de/gb/steinberg_ur22_mk2.htm идва с начална версия на Steinberg Cubase AI software Аз лично съм по голям фен на Focusrite-a, че освен малко по ниско latency идва и с 2 софтуера, но и UR22 ше ти върши работа. Относно микрофоните имаш също избор. Като за начало може да изгледаш това видео, в което сравняват актуални модели на микрофони. https://www.youtube.com/watch?v=JNKkfjkH5tg В бюджета влизат основно 2 модела: Rode NT1-A и t.bone SC 450 Първият е "прочута класика" за начален микрофон Rode NT1-A - 149 EUR https://www.thomann.de/gb/rode_nt1a_complete_vocal_recording.htm има го и в БГ за същите пари: https://www.musicworld.bg/bg/m_4610000/i_44732/RODE_NT1_A_Complete_Vocal_Recording.html А другият е на още по приятна цена t.bone SC 450 - 66 EUR https://www.thomann.de/gb/the_tbone_sc450.htm Има го и вариант в приятно комплектче ( с кабел , поп-филтър и стойка ) за 98 EUR: https://www.thomann.de/gb/the_tbone_sc450_valueset.htm Въпросния T.Bone е реплика на друг марков микфорон , и е правен за THOMANN, това е техен бранд за евтини неща. Гледах няколко ревюта - приличен микфорон за парите си. Така една комбинация от Scarlet 2i2 + t.bone SC 450 комплекта и ще имаш начален вариант за запис на вокал и китара - в рамките на 500лв По нататък ако имаш пари за харчете може да се метнеш и а много по скъпи варианти Относно стаята - дълга тема! Като изключим скъпите варианти да я налепиш с AURALEX и БАС трапове може да се пробва и с евтини акустични панели - помагат много при средни и високи честоти където са вокалите и китарата. Проблема е , че ти трябват много панели за да налепиш прилично една стая 15 квадрата , отиват едни 100 парчета - което прави 6-7 кашона от тези: https://www.thomann.de/gb/eq_acoustics_classic_wedge_30_tile_grey.htm И освен че може да не ти допаднат като външен вид, става и цифра ( отново ) Тук моят съвет е да не бързаш и първо да си пробваш стаята как звучи. В последствие ще мислиш за тунинг. Рим не е бил построен за един ден и освен това имаш и други важни неща за които да мислиш като Осветление! Евтин вариант: Лампи от Бриколаж/Икеа с LED крушки и цветна температура около 4000k , като съответно намериш начин да неутрализираш директната светлина от тях през много тънък бял плат или нещо подобно. По хубав вариант са диодните панели - като тези 2-та https://dynaphos.com/product/17/295/4083_led_light_nanguang_cn-t200 https://dynaphos.com/product/17/295/7157_ring_led_light_nanguang_v24c После вече , мерак и време за репетиции, записи, видео-обработка
 6. 1 point
  АА Maple top мисля, че е. Смених роботунерите със заключващи Гото, и бронзовия зиро нът с оригинален титаниев.
 7. 1 point
  Не е точно китара, но като нямаме литературна тема... Едит: Люк пише също толкова увлекателно колкото свири на китара Препоръчвам искрено
 • Newsletter

  Want to keep up to date with all our latest news and information?

  Sign Up
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.