Jump to content
Българският форум за музиканти

dickens

Members
  • Мнения

    408
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Топ дни

    9

dickens last won the day on Март 21 2015

dickens had the most liked content!

Относно dickens

  • Рожден ден 07/05/1970

Previous Fields

  • Инструмент
    Warmoth Strat, Gibson LP

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Temecula, CA

Последни посетители

1483 профилни разглеждания

dickens's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

401

Обществена Репутация

  1. Не можеш да превключваш от чист към дисторшън и обратното. Ти сам си отговаряш че е с един канал. И забрави за директния изход за записи, ползвай си микрофон. Това в края на краищата е един доста евтин усилвател, чудеса недей да очакваш...
  2. От 3 години съм точно с това Laney и съм повече от доволен. Има вграден бустер който лично аз не харесах и ползвам услугите на Fulltone OCD. Драйвът е повече от достатъчен, не се налага да го усилвам повече от 7. За свирене в къщи на 1 ват ще ти е малко рехав тона, ако не ползваш атенуатор разбира се. Кабинет с добър говорител мисля че няма смисъл да обяснявам Идеален за тежка музика! За JET CITY си нямам и на идея...
  3. dickens

    Избор на китара

    Въпреки завишената цена в България препоръчвам тази - Epiphone Les Paul Special II Купувал съм 3 от тези за подаръци на деца. Задължително да се пробва заради евтината електрониката и хардуер.
  4. dickens

    Gibson Owners' Club Bg

    Dimarzio Super Distortion е чудесен избор
  5. Bill Steer (Carcass) “B” (B, E, A, D, G, B ) Gibson Les Paul (24,75) - .012-.056 Саундът за мен е един от най-добрите в жанра
  6. + още един глас за Blackstar-а Ако все пак искаш нещо малко по-мощно и с доста повече настройки, което същевременно става и за домашно свирене (Attenuation down to <1W) обърни внимание и на това:
  7. dickens

    Избор на humbucker

    Ако това е китарата http://www.zzounds.com/item--SCEOMENEXFR?siid=64917&-HnWsqq031wKAGWkqCbVuU4aAqEn8P8HAQ= аз бих боднал DiMarzio DP100 Super Distortion. Китарата ти е с пасивни адаптери и покупката на EMG 81 (активен) изисква доста повече хватки при подмяната му... Има и други добри по-бюджетни решения, но малко трудно за България...
  8. Дифинирай "голям" Темата не беше ли за магазин в Търново... после гледам за Люлин се разправяте.
  9. И защо така? Аз си я ползвам от 4 години и то все успешно
  10. dickens

    Dio-Rainbow in the dark

    Аааа, и ти ли, Бруте? Не разбирам какво против стария и изпитан youtube имате? Това няма шанс да го изгледам от тук.
  11. А защо са ти мажорни гами?
  12. Според мен тремолото ти е прекалено ниско в тялото на китарата... Какво бих направил аз - бих повдигнал тремолото, бих натегнал пружините за да го направя успоредно на тялото. По принцип китарата би трябвало да е проектирана при правилни настройки на всичко и тремоло в хоризонтално положение да имаш възможност да го ползваш и в двете посоки. Не забравяй и за тръс-рода. Ето тремоло като твоето и виж разликите:
  13. Floyd Rose non recessed тремоло, няма проблеми и да повдига тона, но всичко е до настройки... Всички EVH модели са с такова тремоло, не съм чул някой да се оплаква.
  14. Казаш чисто нов Fender, пък произведен 2008-ма Лично аз никога не бих си взел тремоло (или китара с тремоло) на старо, дори и с перфектен външен вид може вече да е прецакано. И друго нещо - Фендера щатски ли е или мексикански? Единият ще е с оригинално тремоло, а мексиканската версия е с Floyd Rose Special, при което точно Locking Nut-a е със съмнително качество. Също много важно е тремолото да е в хоризонтално положение за да не разстройва, но си мисля че ти знаеш това Дай повече инфо за китарата.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.