Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте...това ми е първият пост в този форум.

И естествено търся акъл :-)...

Имам китара, евтина реплика на Les Paul - Honner rockwood.

Мног ми харесва китарката и не искам да се разделям с нея...години наред ми служи вярно(е и не толкова вярно).

Грифът ми е адски удобен и т.н... Иска ми се на "дърти" години да направя нещо добро за нея.

Един от главните й проблеми е, че тонът и адски мътен, с много баси... при свирене без драйв се губи в общия саунд.

Иска ми се да й купя нови адпатери, защото не ми хрумва друг начин да подобря звука й.

(естествено не искам да докарам тон на Стратокастер).

Стил музика - блус, хард рок...

Та какви адаптери да й взема, без да се налага да я разкопавам :-).

Предварително благодаря за предложенията!

Ето и снимки:

1.jpg

2.jpg

Отговорено

На Gibson LP слагат:

Seymour Duncan Alnico II - имат по-нисък аутпут и ги слагат на Gibson LP Classic

Gibson PAF - в моите очи са универсални,имам такива на моя LP Goldtop и ги слагат на LP Standard

Gibson 500T + 496R - с висок аутпут,обикновено не ги слагат на LPта,но се срещат в други Gibson китари като Explorer и Flying V

Това са моите предложения,нека колегите ти дадат още идеи и дано направиш правилно решение :thumbs_up:

Отговорено (Редактирано)

Здравей и добре дошъл,

Ако си готов да експериментираш,добре, но поне дай някакъв бюджет, за да можем да ти дадем конкретни предложения.

Аз с удоволствие бих предложил модели като, Seymour Duncan 59, Bare Knuckle The Mule или Bare Knuckle Miracle Man , но тогава сетът ще ти излезе доста над 200/300 лв. Има и значително по-евтини брандове за по 50/60 лв., но нека уточним първо бюджетът.

Моят съвет е да почнеш от по-евтините модели и чак тогава, ако има нужда да се огледаш за по-скъпите такива.

Адаптерите са само част от цялата игра, не искам да те разочаровам, но шансът твоята китара да си промени драстично гласът само от смяната им, едва ли...

Успех в начинанието.

Редактирано от ciriljhonson
Отговорено

Здравей! Имам Хонер страт копи. Много добра китарка също.Смених и адаптерите пради три години и тогава се сблъсках с проблем. Растоянието между струните на Хонера не отговаря на стандарта при страта.Наложи ми се да преработя пикгарда и тремолото. При бриджа се получи идеално,но на нека все още има осезаема разлика която на първа струна е дори чуваема. Така че съветвам те ,преди да си купиш новите адаптери, да направиш малко измервания и да провериш в нета дали ще стане работата. Успех!

Отговорено

@ciriljhonson

Всъщност бюджета не е проблем (дай боже всеки му...) Но в съвета ти за по евтините адаптери, като че ли има логика.

Истината е, че аз наистина не очаквам много! Но просто нямам опит с подобни ... как да кажа "експерименти" и не ми се ще да се случи нещото, за което

Get off разказва... Вече разгледах в нета и ще взема да направя измерванията.

С подмяната на адаптерите не целя повече състейн, например. Иска ми се по-ясен и отчетлив звук...

Например...в репетиционната като засвирим нещо на Гери Мур всичко си е наред и никой не се дразни, дойде ли ред на нещо от рода на "Breakfast at Tifany" трябва да хващам Фендера. Малко наивно го обяснявам, но мисля схващате за какво иде реч :-).

Благодаря ви дотук...не спирайте да предлагате. Невероятни сте!

Отговорено

Seymour Duncan Alnico II Pro - адаптерите на Слаш. Може първо да вземеш един за нек позиция и да видиш има ли очаквания резултат. Нов е около 90 евра, а на старо може да е наполовина. Аз си взех един нек за 46 евра от и-бей, за моето корейско Chery LP копие и съм много довелен. :cheers2:

Отговорено

Seymour Duncan Alnico II Pro - адаптерите на Слаш. Може първо да вземеш един за нек позиция и да видиш има ли очаквания резултат. Нов е около 90 евра, а на старо може да е наполовина. Аз си взех един нек за 46 евра от и-бей, за моето корейско Chery LP копие и съм много довелен. :cheers2:

Да ... ти си втория с това предложение. Ами аз май вече реших..ще си взема за neck-a и ще видим има ли ефект...Благодаря на всички. Ще постна после резултата!

Отговорено

http://www.ilitchelectronics.com/pickups.htm

Не че ги рекламирам ама аз съм с един такъв и втори не ми трябва! Звука трябва да го чуеш! Ръчна изработка на 100%, Враца и околията свирят с тия адаптори.

s7300007c.jpg

Отговорено (Редактирано)

Ще използвам темата, защото съм със същия въпрос. Карам още с тази кремонка http://maxim09.snimk...543361.21124874 . Искам да сменя един от адаптерите, пак да е сингъл, защото не свиря с много драйв. Но искам като пусна кривоча, китарката да пее, а не да ми реже честоти, както кремонските адаптери правят. Звучат глухо и не стават за драйв. Евентуално и да ме насочите към магазини, може и в София.Ето как звучи сега чиста http://soundcloud.com/maxim10/akordi1 и с драйв http://soundcloud.com/maxim10/back-in-black2 http://soundcloud.com/maxim10/hells-bells1 . И въобще има ли смисъл това начинание или да кътам паричките за нова?

Редактирано от maxim09