sw1tched Отговорено Март 15, 2011 Отговорено Март 15, 2011 ^ Разлика между звука на различни кабинети дори с еднакви говорители има и тя е значителна. Цитирай
liquid_death Отговорено Март 15, 2011 Автор Отговорено Март 15, 2011 @MaPuHcKu - Благодаря, адаш.Материята за колони бе за първите прототипи...човек се учи @Parni_Valjak - поначало си прав.Но в случая не е така.Първоидеята бе кабинета да е с предно монтиране на говорителите+ метални решетки отпред.Но после реших да го направя стандартен за да мога да екпериментирам с предно-задно монтиране.Първоначално го сглобих и монтирах говорителите отпред.Свирих и слушах.Монтирах ги отзад, пак свирих и слушах.Раших да са отзад - по ми допада звука.Даже имам снимки когато беше с говорителите отпред и ще ги постна после Следваше тестове с предпазните решетки.Първоначално метални, после 3 материи грил клот.Най-доброто в звуково отношение се оказа грил клота поръчан от германия... за финансова жалост. Задната греда е малко по-дълга и при затварянето на задния капак, той създава напрежение между предния и задния панел.(Никифена позна ) Явно конкретните говорители са създадени за конкретната конфигурация, обем, монтиране и филтриране от грил клот-а.Вече съм убеден в това, защото съм изпробвал и останалите конфигурации. @Nikifena - Напълно прав.Както и за буксите.За сега съм махнал двете стерео букси, защото се замислих че никога не ползвам стерео и са напълно излишни, но моно буксата (а ако слагам и стере буксите пак) ще ги сменя с някои готини нойтрик(при следващата поръчка за нещо от чужбинско), че наистина си заслужава кабинетчето Просто не се бях сетил до сега @christov64 - И меса и маршал ги правят от брезов шперплат.Стандарт на индустрията.Тук единствено би имало разлика от оригинала.Бука обаче го дават звуково между брезата и клена.Т.е. повече ниски от брезата и по-малко от клена.Единствения минус на бука пред брезата е, че изложен на влага(солидна) буковата нишка експандира и се разширява , докато брезовата - не.Но това се отнася до дърветата, а в случая е шперплат - лепен и обработван предварително.Все пак ако свирех по кораби не бих използвал бук.Иначе за ниските съм склонен да вярвам защото много добре обажда в до настройка Иначе, както казах, звука с метални решетки не е гот.(поне за мен) @Belgarad - различните кабинети звучат различно.За жалост си прав, че е сериозен финансовия аспект. @sw1tched - Дори си направих теста с еднакви говорители в различни обеми(кутии), като си избрах един говорител, маркирах го и записах, като при запис позицията на микрофона бе една и съща... ако има интерес и тези семпли мога да кача Цитирай
sw1tched Отговорено Март 15, 2011 Отговорено Март 15, 2011 но моно буксата (а ако слагам и стере буксите пак) ще ги сменя с някои готини нойтрик(при следващата поръчка за нещо от чужбинско), че наистина си заслужава кабинетчето Предполагам, че и от Динакорд могат да се вземат, но не знам дали са в наличност. Цитирай
liquid_death Отговорено Март 15, 2011 Автор Отговорено Март 15, 2011 Ето снимка с предния монтаж, който по не ми хареса: Цитирай
KeRRANGKid Отговорено Март 15, 2011 Отговорено Март 15, 2011 Поздравления и от мен Страхотен е, обаче ако го сбориш с Меса кабинет, той ще играе нечестно - сигурно знаеш, но те ползват моднати по задание Селешчъни. Цитирай
liquid_death Отговорено Март 16, 2011 Автор Отговорено Март 16, 2011 Тен кю. За селешчън винтидж говорителите на меса - доста четох и някъде някой беше писал че е говорил с вътрешен говек, който му е казал, че са еднакви с нормалните винтидж, но ги правят в англия и е маркетингов трик на меса.Просто сменят етикетите. Колко е вярно?Но от опит, не намирам особена разлика. Цитирай
sw1tched Отговорено Март 16, 2011 Отговорено Март 16, 2011 И аз съм чел противоречива информация за разликата между тези на Меса и стандартните. На места пише, че само label-а е различен. На други пише, че метала на шасито е по-качествен, а на трети се твърди, че voicing-а е различен. Според някои разликата в маршалските и тези на меса спрямо стандартните била, че Celestion слагат по-нисък power rating, защото в различни озв. тела различно се напрягат, докато според тестовете на Маршал например, в техните си кабинети V30-ката издържа спокойно на повече. Цитирай
HRS Отговорено Март 16, 2011 Отговорено Март 16, 2011 Здравей Марине! Поздравления за старанието и за желанието най-вече Аз сега завършвам един кабинет 2x12 и искам да те питам за някои материали, които си използвал за твоя. Казваш че си поръчвал грил клота от Германия. Да не си ползвал стандартния маршалски грил клот, който предлагат в Томан? Аз мисля имено от него да поръчам, но може и да има други варианти. Също така ме интересуват болтчетата и шайбите, с които си монтирал задния панел на кабинета. От снимките не мога да ги видя хубаво, но изглеждат добре. Поздрави Цитирай
разбойник Отговорено Март 16, 2011 Отговорено Март 16, 2011 Честито, добре изглежда добичето. Само да си жив и здрав да го носиш Цитирай
liquid_death Отговорено Март 16, 2011 Автор Отговорено Март 16, 2011 Точно тук е далаверата в групата си имаме назначени роудита Цитирай
Васил Харизанов Отговорено Май 17, 2011 Отговорено Май 17, 2011 Марински, здравей Миналата седмица бях при Краси, за да му чуя гласеца на това чудо и направих ето така Кабинетът звучи убийствено жестоко, както и главата....Поздрави! Цитирай
liquid_death Отговорено Юни 3, 2011 Автор Отговорено Юни 3, 2011 ^Радвам се, че са ти харесали Малко снимки от последния и надявам се финален тунинг: 1.Табелка за омажа 2.Метален готин жак 3.Инокс подложки на логата 1 Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Юни 3, 2011 Отговорено Юни 3, 2011 Добри решения ! Едно, две, три -ДРЪН! Цитирай
Rado54 Отговорено Юли 15, 2011 Отговорено Юли 15, 2011 Не ми е много ясно как цената стига на 1100 лв при тия явно евтини материали които ползваш. Купи оригинална маршалска кожа за облицовка на кабинета малко по скъпо е но няма да изглежда така грозно с тая зелено електрикова кожа с която си ги облицовал, при това тя не е особено подходяща, дебела е и се разпъва като ластик. В нета има чертежите на Маршал 4х12 , що трябва да откриваш америка не знам, на тая цена бих предпочел оригинален кабинет а не правен, та даже и да си се старал в израбоката. Иначе поздравления за ентусиазма! 1 Цитирай
Recommended Posts