flipknotic Публикувано Април 6, 2006 Публикувано Април 6, 2006 Извинявайте ,искам да питам нещо,което ме тормози от някакво време..извинявам се щото не знам дали е добре тука да си задам въпроса ,но темата е за RBX..въпроса ми също.. проблема или ако може да се нарече така е свързан с това http://www.musik-service.de/Bassgitarre-Ya...95741736de.aspx .. може ли тези адаптри да се покрият с някаква капачка,ако съществува такава изобщо.. идеята е да не се виждат намотките..щото повечето покрити адаптри са запечатани и едва ли всъщност се произвеждат подобни приспособления ,като капак за адаптер..но не съм мнохо запознат та ако някой знае .. Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Април 6, 2006 Отговорено Април 6, 2006 Извинявайте ,искам да питам нещо,което ме тормози от някакво време..извинявам се щото не знам дали е добре тука да си задам въпроса ,но темата е за RBX..въпроса ми също.. проблема или ако може да се нарече така е свързан с това http://www.musik-service.de/Bassgitarre-Ya...95741736de.aspx .. може ли тези адаптри да се покрият с някаква капачка,ако съществува такава изобщо.. идеята е да не се виждат намотките..щото повечето покрити адаптри са запечатани и едва ли всъщност се произвеждат подобни приспособления ,като капак за адаптер..но не съм мнохо запознат та ако някой знае .. За какво ти е пък да ги скриваш , то в това е красотата на този бас :think: Цитирай
разбойник Отговорено Април 7, 2006 Отговорено Април 7, 2006 (Редактирано) flipknotic, ако имаш предвид металните кръгли "точки" , които се виждат в/у адаптерите това са магнити (или метални магнитопроводи за магнитите, които са от долната страна на адаптера). Намотката е скрита вътре и не се вижда. Ако искаш да ги скриеш можеш да пробваш с някаква черна лепенка, напр. внимателно изрязана по диаметър и залепена в/у всеки магнит. Другият начин е да се лакират с лак (боя). По този начин процедират някои известни производители (или поне са го правели в миналото). Единствената причина, която ми хрумва за покриване (освен лични естетически предпочитания, какъвто май е случаят тук) е, че когато при свирене струната допре магнита/магнитопровода се чува не особено приятен звук. Ако магнита/магнитопровода не стърчи над нивото на пластмасовата капачка на адаптера вероятността това да стане е доста малка, но все пак - разни хора, разни стилове на свирене :green: Редактирано Април 7, 2006 от разбойник Цитирай
Ianko Отговорено Април 7, 2006 Отговорено Април 7, 2006 И аз мисля че магнитите са си му(уууууу) красиви А за звука за които говорите, даже и понякога е търсен, така че от всичко си има полза. Айде по за точките на rbx-a Цитирай
flipknotic Отговорено Април 7, 2006 Автор Отговорено Април 7, 2006 Хмм да ,можем да пием по бира за всяка точка от адаптера .. сигурно няма да ме дразнят толкова после .. незнам хора може би верно е по добре с тях,щом така е замислен..ма идеята е ,че ме дразнят малко и исках да разбера дали може.. ,разбойник - точно тва се чудя няма ли да попречи да кажем боята или въобще нещото ,което ще покрие въпросните точки.. п.с. По принцип адаптрите ,които за закрити и магнитните точки не се виждат ,как се хваща звука от адаптера..незнам дали ме разбрахте ,за това ще си задам въпроса така .. Закритите адаптри имат ли такива магнити за да се хваща звука или плочката откгоре е нещо special.. Цитирай
Ianko Отговорено Април 8, 2006 Отговорено Април 8, 2006 Не съм голям разбирач по електроника, но съм си играл малко с магнити и знам че по-цилните магнити могат да хващат и през 2 см. талаш или дурво. Не мисля че 1мм изолир банд (аз бих използвал хартиено тиксо боядисано с маркер) , лак или боя няма да попречи много на звукоизвличането. Цитирай
разбойник Отговорено Април 8, 2006 Отговорено Април 8, 2006 Няма да попречи, освен ако не използваш материал, влияещ се от магнитно поле (някакво метално фолио например). Тогава ще промениш звука. С боя или лепенка ще е ОК Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Април 8, 2006 Отговорено Април 8, 2006 Ииии ... най-много да осереш адаптерите Цитирай
Baby Thomas Отговорено Април 8, 2006 Отговорено Април 8, 2006 Досега не бях се сещал да си ги боядисам. Ще взема да изрежа едно шаблонче, после го слагам върху адаптера и ще го пръсна с флакон черна боя... :green: Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Април 8, 2006 Отговорено Април 8, 2006 (Редактирано) Нали ... Моля ви се , какви са тея маневри . Остави си баса на мира , като толкова те дразнят магнитите , продай си баса и си вземи друг . Ееее ... Редактирано Април 8, 2006 от RockMan2005 Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Април 10, 2006 Отговорено Април 10, 2006 Добре, де, човека явно иска да си ги боядиса. На мен варианта с лепенката ми се вижда най- добър като за начало. Не знам дали лака ще хване за пластмаса. Цитирай
the_gorer Отговорено Април 10, 2006 Отговорено Април 10, 2006 Просто смъкни магнитите под нивото на лицевия панел на адаптера и след това залепи отгоре черно тиксо и си готов. Става хем лесно сменяемо - винаги можеш да го отлепиш без последствия (за разлика от боята, която се маха със зор), хем богат цветови избор (има всякакви цветни тикса), хем лесно за правене. Не се притеснявай, няма да ти промени звука (освен ако при навиването не отдалечиш магнитите твърде много от струните). Цитирай
Baby Thomas Отговорено Май 11, 2006 Отговорено Май 11, 2006 Само да кажа, че с перманентен маркер Schneider DVD не става - падна на първото свирене... Цитирай
Recommended Posts