yordaniy Отговорено Юни 21, 2011 Отговорено Юни 21, 2011 (Редактирано) Относно споменатите марки и модели кубета - вкъщи имам Fender Rumble 30 и GK Backline 110 - като способности (корекции) са горе-долу една бира, като изключим по-голямата мощност на GK, която обаче с 10-инчов говорител не можеш да вкараш "в релсите"... Като звук - за фънк май GK-то e по-добрата идея; Fender-ът ми е по-метълски (вграденият му overdrive също е по-добър, бих казал), като, разбира се, всичко това е субективно. П.П. Честит да ти е баса! Със здраве да му късаш струните! :-) Редактирано Юни 21, 2011 от yordaniy Цитирай
bmo Отговорено Юни 22, 2011 Автор Отговорено Юни 22, 2011 Жив и зрав, братле! Дано и ти скоро да си избереш петицата, която най-много ще те радва. Цитирай
bmo Отговорено Октомври 29, 2011 Автор Отговорено Октомври 29, 2011 Пиша тук, защото сметнах за излишно да правя нова тема само за един инцидентен въпрос. Става дума за следното - преди една седмица си взех и кубе - EBS Classic Session 60. Общо взето всичко по него ми е ясно, само едно копче ме дразни и не мога да му разбера функциите, странно защо дори в книжката не се споменава за него. Пише "Gnd Lift" и е превключвател с две позиции. Щракам, но не усещам да се отразява по някакъв начин на звука. Някакви идеи? Цитирай
blr Отговорено Октомври 29, 2011 Отговорено Октомври 29, 2011 Ground lift. С две думи, ако не ползваш балансирания изход на комбото, не прави нищо. Цитирай
bmo Отговорено Октомври 29, 2011 Автор Отговорено Октомври 29, 2011 А ако включа изхода към миксер за запис, тогава двете му позиции каква функция имат? Сори за малоумния въпрос, но ground lift какво ще рече. повдигане на основа или какво? Цитирай
blr Отговорено Октомври 29, 2011 Отговорено Октомври 29, 2011 Откача ти масата, като по този начин прекъсва евентуално появил се ground loop. Използвай го ако се появи брум при включване през балансирания изход, но не е гаранция, че ще помогне, т.е. ако не помага, значи причината за брума е другаде. Цитирай
Recommended Posts