Jump to content
Българският форум за музиканти

Кой ще е новият барабанист на Dream Theater?


Recommended Posts

След като преодолях шока от напускането на Майк Портной започнах да се чудя кой ли ще е новият барабанист на Dream Theater...

Знае се че са провели прослушване, на което са поканили 7 барабанисти от световна класа и със сигурност са избрали един от тях. Имената на седемте обаче и кой е избран се пазят ревностно в тайна.

Знае се и че в момента групата е в студио и записва с новия си барабанист, а през юни ще започне да изнася концерти с него...

Изискванията на групата са били (според интервюта на Петручи и Лабри)да може да се впише в групата и музиката и като характер и мислене. А това че трябва да е с извънземна техника призната класа се подразбира.

Засега разследването ми в Интернет доведе само до предположения и мистерии. Ето някои заподозрени:

 

1. Върджил Донати - световно признат гений, любител на по-тежката музика и неравноделните ритми, на подходяща възраст. В сайта му няма дати за концерти след края на март 2011 г.

 

2. Майк Манджини - засега участва само в един дребен студиен проект и преподава в Бъркли (твърде скучно за неговия темперамент). Официалният му сайт от известно време е затворвн "поради напускане на модаратора", няма официална информация да е резервиран за турнета с някой.

 

3. Томас Ланг - барабанист с невероятна техника и присъствие на сцената, също с афинитет към тежкото и нестандартно звучене, въпреки че по-често свири по турнетата на поп изпълнители. Отново на личния му сайт не са посочени дати за свирене след 26-ти март

 

4. Майк Терана - класика в жанра, рок музикант до мозъка на костите, с необходимия темперамент и излъчване,с богат опит и маса фенове. з анего се знае, че има ангажименти с други музиканти през тази година, но пък е спряган за един от фаворитите. Сщо така е малко по-стаичък от другите в ДТ..

 

5.Боби Джарзомбек - млад надъхан, болен мозък (ако сте слушали Spastic Ink) способен да измисли запомни и изсвири всякакви извратени ритмически схеми. Последните години е събрал доста опит покрай свиренията с Роб Халфорд,с него неше и в България. За него единствено е изтекла информация, е е бил един от 7-те прослушани, но пак нищо официално.

 

6. Тери Бозио няма нужда от представяне. Името му упорито се спряга като вероятен избраник, това особено ще се понрави на японската публика, за която и той и Дрийм Тиътър са с ранг на богове. А и ще бъде голям удар за Портной ако го наследи някой с по-голям сет от неговия ;)

 

7. Марко Минеман - той засега отрича да е бил канен и да е свирил с DT, но името му изниква навсякъде, където се коментира кой е новият барабанист на групата. Също голям фен на здравия рок и с подходящ характер.

 

И така... хаиде да видим какво мисли народа тук.

Моят личен избор е Майк Манджини, след дълго колебание между него и Донати. Разбира се освен изброените има и куп други, които имат необходимите качества да влязат в такава група, така че смело предлагайте и други имена.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всеки от споменатите е достатъчно голяма звезда с конкретни ангажименти изискващи крайно себеотдаване,така че няма логика да се насочат към известно име,най-малкото никой от тях не се вписва в концепцията за работа с една формация и толкова.Според мен ще е далеч по-неизвестно име и човек на когото ДТ ще отворят вратите за света.Всеки помни какво се случи в Корн,аз поне никога не бях чувал,нито виждал новият им барабанист докато не влезе в групата.А според мен като инструменталист е една класа над останалите членове,така че дните му там са преброени,но самата група е добро стъпало за по-нататъшната му кариера.Мисля,че ДТ ще се спрат на млад и достатъчно неизвестен човек,чиито юзди ще могат да дърпат както си искат.Което е вариант да започне текучество на този пост,именно защото утвърдена група със стил+утвърден барабанист биха били остри воденични камъни,които не могат да мелят брашно заедно.Логично за мен е да процедират по примера на Вай,Чик Кърия гласувайки доверие и давайки поле за изява на по-млади таланти-Донати,Манджини,Уекъл,които обаче минават и заминават.Като цяло не мисля,че ДТ ще имат успешно бъдеще без Портной...може би албум,два...но ще са някакви бледи опити,изсмукани от пръстите неща,всеки ще сравнява "the new guy" с Майк...просто искрата я няма вече,а без искра няма и огън.Това е все едно да напусне Ларс...просто няма да има Металика.

Сори за песимистичния поглед над нещата ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз дочух само за Боби Джарзомбек. Според мен ще се впише добре, но и аз съм на същото мнение като горния пост, че ще е някой доста неизвестен, но мисля че ще е временно, аз лично очаквам след 3-4 години Майк обратно и тогава ще има пушката,майко, сабята... (имам предвид че ще разцепят):headbang:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има логика в написаното от Вихро, а и практиката показва, че все така се е случвало - след като напусне някоя звезда известните групи взимат млади мотивирани музиканти, които лесно да държат под контрол. Твърде вероятно е и така да се случи, само че има и друга страна на монетата - вземат ли някой неизвестен ще мине доста време преди да се докаже и публиката да го приеме. За да не изгуби блясъка си на тази банда и трябва някой, който хората вече познават, обичат и знаят, че е чудовище зад барабаните. За пример ще дам Слейър - след като напусна Дейв Ломбардо взеха Пол Бостаф, който тогава беше млад и неизвестен. И въпреки че свири като триглава ламя, за 10-тина години в групата така и не можа да се доближи до харизмата на Дейв Ломбардо. В крайна сметка Ломбардо се върна в Слейър и затова според мен тази група все още съществува. Та по тая логика може би са решили да не залагат на новото и неизвестното, а да хванат някой от големите, който не просто ще се научи да свити песните като Портной, а ще промени стила на групата със свой собствен почерк. Не знам, времето ще покаже :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз също много се надявам да дадат шанс на някой по-неизвестен барабанист. Има такива змейове по нета, че да се чудиш от коя планета са.

Според мен от гореизброените отпадат веднага двама- Терана (железен, но не е за тях), Върджил (характера му не съвпада).

Също така отпада и Джоуи от Слипнот, добър барабанист, но пак не е за тях.

За мен списъка е следния (по вероятност на избиране):

 

1. Майк Манджини

2. Марко Минеман

3. Томас Ланг

4. Боби Джарзомбек (нечовек!)

5. Тери Бозио

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

че как кой.......елементарно......аз

 

Ееее най-после някой да си признае...

И аз съм им бил барабанист няколко пъти, ама за кратко, щото след това все съм се събуждал. Мокри сънища, кво да се прави :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Здравейте:)

Аз все още не мога да преживея шока от напускането на Mike, на Dream Theater:(:(:(:(:(:(:

Мисля, че който и да го замести, вече няма да е същото за съжаление!!!!:(:(:(:

Аз просто продължавам да вярвам и да е надявам, че всички от групата ще се вразумят и ще се съберат отново!!!!!!!!

Това е най-гениалната група на всички времена и трябва да се запази в сегашния си състав - всякакви други конфигурации са пагубни за DREAM THEATER!!!!!!

Mike, върни се-е-е-е-е-е-е-е-е!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе почват да ме обхващат някакви съмнения, че ще се върне, защото още не е обявено име на нов барабанист, а имат концертни дати след два месеца... та може и да се окаже кьорфишек цялата история с прослушванията и да се съберат пак с Майк. Все от някъде трябваше да е изтекла информация кой е новият - уж репетират и записват с него, дебнат ги папараци от всякъде, знае се къде са им записите - толкова ли не могат да видят кой влиза и излиза от това студио?

 

Засега само догадки - то вече стана като турски сериал

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.