darmonko Публикувано Февруари 25, 2011 Публикувано Февруари 25, 2011 След като преодолях шока от напускането на Майк Портной започнах да се чудя кой ли ще е новият барабанист на Dream Theater... Знае се че са провели прослушване, на което са поканили 7 барабанисти от световна класа и със сигурност са избрали един от тях. Имената на седемте обаче и кой е избран се пазят ревностно в тайна. Знае се и че в момента групата е в студио и записва с новия си барабанист, а през юни ще започне да изнася концерти с него... Изискванията на групата са били (според интервюта на Петручи и Лабри)да може да се впише в групата и музиката и като характер и мислене. А това че трябва да е с извънземна техника призната класа се подразбира. Засега разследването ми в Интернет доведе само до предположения и мистерии. Ето някои заподозрени: 1. Върджил Донати - световно признат гений, любител на по-тежката музика и неравноделните ритми, на подходяща възраст. В сайта му няма дати за концерти след края на март 2011 г. 2. Майк Манджини - засега участва само в един дребен студиен проект и преподава в Бъркли (твърде скучно за неговия темперамент). Официалният му сайт от известно време е затворвн "поради напускане на модаратора", няма официална информация да е резервиран за турнета с някой. 3. Томас Ланг - барабанист с невероятна техника и присъствие на сцената, също с афинитет към тежкото и нестандартно звучене, въпреки че по-често свири по турнетата на поп изпълнители. Отново на личния му сайт не са посочени дати за свирене след 26-ти март 4. Майк Терана - класика в жанра, рок музикант до мозъка на костите, с необходимия темперамент и излъчване,с богат опит и маса фенове. з анего се знае, че има ангажименти с други музиканти през тази година, но пък е спряган за един от фаворитите. Сщо така е малко по-стаичък от другите в ДТ.. 5.Боби Джарзомбек - млад надъхан, болен мозък (ако сте слушали Spastic Ink) способен да измисли запомни и изсвири всякакви извратени ритмически схеми. Последните години е събрал доста опит покрай свиренията с Роб Халфорд,с него неше и в България. За него единствено е изтекла информация, е е бил един от 7-те прослушани, но пак нищо официално. 6. Тери Бозио няма нужда от представяне. Името му упорито се спряга като вероятен избраник, това особено ще се понрави на японската публика, за която и той и Дрийм Тиътър са с ранг на богове. А и ще бъде голям удар за Портной ако го наследи някой с по-голям сет от неговия 7. Марко Минеман - той засега отрича да е бил канен и да е свирил с DT, но името му изниква навсякъде, където се коментира кой е новият барабанист на групата. Също голям фен на здравия рок и с подходящ характер. И така... хаиде да видим какво мисли народа тук. Моят личен избор е Майк Манджини, след дълго колебание между него и Донати. Разбира се освен изброените има и куп други, които имат необходимите качества да влязат в такава група, така че смело предлагайте и други имена. Цитирай
vihro Отговорено Февруари 25, 2011 Отговорено Февруари 25, 2011 Всеки от споменатите е достатъчно голяма звезда с конкретни ангажименти изискващи крайно себеотдаване,така че няма логика да се насочат към известно име,най-малкото никой от тях не се вписва в концепцията за работа с една формация и толкова.Според мен ще е далеч по-неизвестно име и човек на когото ДТ ще отворят вратите за света.Всеки помни какво се случи в Корн,аз поне никога не бях чувал,нито виждал новият им барабанист докато не влезе в групата.А според мен като инструменталист е една класа над останалите членове,така че дните му там са преброени,но самата група е добро стъпало за по-нататъшната му кариера.Мисля,че ДТ ще се спрат на млад и достатъчно неизвестен човек,чиито юзди ще могат да дърпат както си искат.Което е вариант да започне текучество на този пост,именно защото утвърдена група със стил+утвърден барабанист биха били остри воденични камъни,които не могат да мелят брашно заедно.Логично за мен е да процедират по примера на Вай,Чик Кърия гласувайки доверие и давайки поле за изява на по-млади таланти-Донати,Манджини,Уекъл,които обаче минават и заминават.Като цяло не мисля,че ДТ ще имат успешно бъдеще без Портной...може би албум,два...но ще са някакви бледи опити,изсмукани от пръстите неща,всеки ще сравнява "the new guy" с Майк...просто искрата я няма вече,а без искра няма и огън.Това е все едно да напусне Ларс...просто няма да има Металика. Сори за песимистичния поглед над нещата Цитирай
cri64an23 Отговорено Февруари 26, 2011 Отговорено Февруари 26, 2011 Аз дочух само за Боби Джарзомбек. Според мен ще се впише добре, но и аз съм на същото мнение като горния пост, че ще е някой доста неизвестен, но мисля че ще е временно, аз лично очаквам след 3-4 години Майк обратно и тогава ще има пушката,майко, сабята... (имам предвид че ще разцепят) 1 Цитирай
serengeti Отговорено Февруари 26, 2011 Отговорено Февруари 26, 2011 https://twitter.com/kabotti/status/40778620435701760 Леле ще прослушам DT!!!!!! Цитирай
darmonko Отговорено Февруари 28, 2011 Автор Отговорено Февруари 28, 2011 Има логика в написаното от Вихро, а и практиката показва, че все така се е случвало - след като напусне някоя звезда известните групи взимат млади мотивирани музиканти, които лесно да държат под контрол. Твърде вероятно е и така да се случи, само че има и друга страна на монетата - вземат ли някой неизвестен ще мине доста време преди да се докаже и публиката да го приеме. За да не изгуби блясъка си на тази банда и трябва някой, който хората вече познават, обичат и знаят, че е чудовище зад барабаните. За пример ще дам Слейър - след като напусна Дейв Ломбардо взеха Пол Бостаф, който тогава беше млад и неизвестен. И въпреки че свири като триглава ламя, за 10-тина години в групата така и не можа да се доближи до харизмата на Дейв Ломбардо. В крайна сметка Ломбардо се върна в Слейър и затова според мен тази група все още съществува. Та по тая логика може би са решили да не залагат на новото и неизвестното, а да хванат някой от големите, който не просто ще се научи да свити песните като Портной, а ще промени стила на групата със свой собствен почерк. Не знам, времето ще покаже Цитирай
Filip Georgiev Отговорено Март 6, 2011 Отговорено Март 6, 2011 Преди няколко дена са привърщили с писането на албума, остава да го запишат за студийния албум.. Цитирай
serengeti Отговорено Март 6, 2011 Отговорено Март 6, 2011 http://gunshyassassin.com/news/rumor-is-joey-jordison-dream-theater%E2%80%99s-new-drummer/ Цитирай
mike_portnoy Отговорено Март 6, 2011 Отговорено Март 6, 2011 Аз също много се надявам да дадат шанс на някой по-неизвестен барабанист. Има такива змейове по нета, че да се чудиш от коя планета са. Според мен от гореизброените отпадат веднага двама- Терана (железен, но не е за тях), Върджил (характера му не съвпада). Също така отпада и Джоуи от Слипнот, добър барабанист, но пак не е за тях. За мен списъка е следния (по вероятност на избиране): 1. Майк Манджини 2. Марко Минеман 3. Томас Ланг 4. Боби Джарзомбек (нечовек!) 5. Тери Бозио Цитирай
niacin Отговорено Март 6, 2011 Отговорено Март 6, 2011 Аре да се наканят най-накрая, че юни месец имат обявено свирене на живо. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Март 10, 2011 Отговорено Март 10, 2011 Никой не спомена оня бразилския Мапекс фен... Цитирай
paradigm shift Отговорено Март 11, 2011 Отговорено Март 11, 2011 че как кой.......елементарно......аз Цитирай
darmonko Отговорено Март 14, 2011 Автор Отговорено Март 14, 2011 че как кой.......елементарно......аз Ееее най-после някой да си признае... И аз съм им бил барабанист няколко пъти, ама за кратко, щото след това все съм се събуждал. Мокри сънища, кво да се прави 2 Цитирай
paradigm shift Отговорено Март 14, 2011 Отговорено Март 14, 2011 сега как ще ме глобят за тая информация - трябваше да крия до край.... Цитирай
Nickyy Отговорено Март 29, 2011 Отговорено Март 29, 2011 Здравейте Аз все още не мога да преживея шока от напускането на Mike, на Dream Theater:(:(:(: Мисля, че който и да го замести, вече няма да е същото за съжаление!!!!:(: Аз просто продължавам да вярвам и да е надявам, че всички от групата ще се вразумят и ще се съберат отново!!!!!!!! Това е най-гениалната група на всички времена и трябва да се запази в сегашния си състав - всякакви други конфигурации са пагубни за DREAM THEATER!!!!!! Mike, върни се-е-е-е-е-е-е-е-е!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Цитирай
darmonko Отговорено Март 29, 2011 Автор Отговорено Март 29, 2011 Абе почват да ме обхващат някакви съмнения, че ще се върне, защото още не е обявено име на нов барабанист, а имат концертни дати след два месеца... та може и да се окаже кьорфишек цялата история с прослушванията и да се съберат пак с Майк. Все от някъде трябваше да е изтекла информация кой е новият - уж репетират и записват с него, дебнат ги папараци от всякъде, знае се къде са им записите - толкова ли не могат да видят кой влиза и излиза от това студио? Засега само догадки - то вече стана като турски сериал Цитирай
Recommended Posts