Jump to content
Българският форум за музиканти

Firesound 3 препоръки


Recommended Posts

  • Отговори 36
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

На мен не ми харесват тия екзотики с потенциометърчетата отстрани, защото ми се струват твърде уязвими - пластмасови врътки, малки размери. Не се знае из какви педалбордове и кутии ще попаднат готовите изделия. Аксиален натиск навътре - потенциометъра се пръска или бива изтръгнат от платката. Напречен удар с нещо твърдо - врътката се счупва/изхвърча. Имам подобни мини потенциометри на крайбейбито и в интерес на истината не са изхвърчали досега, но като ги гледам ме побиват тръпки. А като ги връткам усещам колко слаба опора имат и как се "мандахерцат". Като цяло не ми харесва концепцията контролите да стърчат във всевъзможни посоки от блока на изделието. Ако се сложи в педалборд, където няма много място и е сбутано между други ефекти тия странични врътки ще са трудни за работа. Ако питаш мен - вървейки в посока миниатюризация сложи всички потенциометри малки и отгоре. Знам, че модата е да са големи врътките, но примерно Boss доста успешно се справят и с по-малки. Ако беше за мене този ефект бих искал всички контроли смислено подредени и групирани от горната страна. Отстрани да са само жаковете. Захранването да влиза от "Север".

 

Това е субективното ми мнение и в крайна сметка аз едва ли ще си купя точно този ефект, но все пак реших да споделя впечатленията си :)

 

Успех,

Марински

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съгласен съм с теб до известна степен.

Идеята ми е да се запазят малките габарити. Хората с малки и компактни педалиери не искат ефекти заемащи място като за 2 ефекта. Това разположение на всички врътки и ключета е оптималното. По-добро дето се вика в тоя размер нема :) Малките врътки от страни излизат само 4-5мм, Тоест ще е трудно да се счупят с удар отгоре. Не, че е невъзможно де. Факта, че много фирми ползват такъв тип врътки по ефектите ме накара и аз избрах тях. Както сам спомена тежките крайбейбита с тези врътки се продават. Сигурно държат.. знам ли :) Ако се счупи нещо, теста на времето ще покаже, ремонтът е безплатен и на местна почва ;)

Фирми като бос имат голям капитал. Те могат да си поръчват всичко както им е удобно на тях. Аз не мога и поради тази причина се налага да оптимизирам нещата така, че да могат да се изработят със съществуващи части. Иначе веднага ти правя по-прост дизайн с двойни и пуш-пул потенциометри ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като идея може да се помисли за смесване овърдрайва с чистия сигнал,имаше го при по-стари модели овърдрайви /на Пърл или Ария,май/ При такова смесване,се получава интересен звук,може да се свири и хармонично,Успех!

 

^ :thumbs_up: Аз също бих направил това, ако зависеше от мен.

Все пак обсъждания ефект е повече оувърдрайв, отколкото дисторшън и такова решение ми се струва удачно.

Освен това е лесно изпълнимо, а вкарва нова, при това радикална опция в звученето.

 

...иначе идеята за симетрията не я схващам особено..., но пожелавам успех :thumbs_up:

Редактирано от Slacoth
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мен пък ме кефи ифеята със страничните потенциометри. Нямам търпение да стане, ще грабна една бройка, още топла-топла!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тримерчетата и перпендикулярните платки ми се струват малко неудобни за сглобяване а и като надежност, особенно

в уред за настъпване. Аз бих монтирал потовете в редичка на ръба на малката платка която да е паралелно на горната ламарина.

Ключетата ако са с по-дълга резба и могат да минат през платката и горен панел и ще я укрепят допълнително а и не е проблем да има скрити запресовани втулки отгоре или винтчета за табелката.Гадно е че не се намират дългокраки потове в милата ни Родина :(

Пихерите на същата платка ама отдолу за да не опират в капака и легнали , врътките им ще минават през отвори на платката - нема да помръднат и на един милз. При малко по-широка кутия ще има място за 4 пота в редичка че и за втори футсуич - но това се разминава с идеята ти и с визията на предните модели и заприличва на две-в-едно.

Смесването е хитро нещо но излишно според мен.

Все пак съм сигурен че ще е пипнато съдейки по предните модели и стила им ! Ламаринен корпус за мен е пример за смел подход.

3D-то е много куул а и скобата за батерията кефи - нещо подобно бях замислил за един немузикален уред но минах на пластмасов корпус с капаче.

Успех и пожелание скоро 3D-то да стане 4-D :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Цялата система от платки е мислена доста време преди да я реализирам по този начин. Всичко е направено с цел да няма кабели и всичко да се държи на пинове (pin header). Ще има кабели само за за батерията и за светодиода.

"Врътките" на тримерите се мушкат след като се сглоби целия ефект. Самата врътка се ограничава от удър от горе както от самия тример, така и от кутията - подобно на това дето ти писа за платката. Така, че за мен няма проблем относно надеждност или трудно монтиране. Не може ключетата, потенциометрите и пихерите да са на една платка. И на мен ми се иска да са по-малко платки, но уви, не става :)

 

Целият ефект се сглобява модулно по определен начин - първо платката с потенциометрите, после платката с ключетата и най-накрая голямата платка се нанизва (мушка) на пиновете (pin header) които правят комуникацията между платките. След това се запояват. Няма кабели които да се огъват, няма нещо което да се клати. Платките се държат от много неща, за да не може да мърда което гарантира достатъчна надеждност.

 

Днес си играх с 3д. Голяма забава. След 15 минути рендване се получи това:

firesound-3d.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.