synchu Отговорено Февруари 22, 2011 Отговорено Февруари 22, 2011 Хм...това точно с честотен бууст/кът пък става най-добре - според мен - а именно разлика в тон за ритъм и соло. Вкл. и еквилайзер педал да кажем в серийния лууп върши по-добра работа за соло/ритъм или волюм педал, като ефектите от последния върху драйв педали последващи веригата обикновено са минимално влияние върху силата на звука, и най-вече влияние върху драйва - демек от резачка става лек драйв - екстремно казано. Така или иначе ефект върху нивото на сигнала ще има и при буустване на честоти. А да се изимитира, според мен поведението на волюм педал с фиксирано Ц/К ключе (освен че трябва може би да има некви тримери в ефекта вътре, за да се настройва, което става вече доста сложно за употреба) - си е нефелна работа. Честотен бууст за няколко честоти си е най-добре според мен Цитирай
MrDeath Отговорено Февруари 22, 2011 Отговорено Февруари 22, 2011 Е да де с еквалайзер или друг драйв педал също става, ама нали хавата е да е по-компактна работата . Иначе да, варианта с бууст на честоти също е добър. Абе буустване му е майката Цитирай
SviStyle Отговорено Февруари 22, 2011 Отговорено Февруари 22, 2011 нищо не бутай, а сложи старото ключе в средата между трите потенциометъра и проблемът със симетрията е разрешен Не мисля че това е удачен вариант.Понякога ми се налага да бутна ц/к ключето с крак по време на свирене.Ако то се намира между потовете, тази достъпност изчезва. Ники, защо не направиш нещо от рода на симулация на хъмбъкер адаптери, както е при Пикъп Буустера на Сиймор Дънкан. Цитирай
sa6tiat Отговорено Февруари 22, 2011 Отговорено Февруари 22, 2011 + 1 глас за предложението на Бейби Томас. Тури едно копче за бууст. Виж Фулдрайва на Фултон. 1 Цитирай
Nikifena Отговорено Февруари 22, 2011 Автор Отговорено Февруари 22, 2011 Ники, защо не направиш нещо от рода на симулация на хъмбъкер адаптери, както е при Пикъп Буустера на Сиймор Дънкан. Пикъп буустера на SD ползва това което Киили прави в джава бустера си - променя стойността на входния кондензатор. Той пък от своя страна действа като високочестотен филтър, тоест реже ниските. В сегашната си версия на Firesound това нещо го има, но то е зависимо с изкривяването - така според мен е по-добре. Така, че това вече го има до някъде. 1 Цитирай
liquid_death Отговорено Февруари 22, 2011 Отговорено Февруари 22, 2011 100 човека - 100 различни мнения ще има иначе, ако трябва да е нещо, аз съм за честотен бууст(макар че според мен буустъра би трябвало да е малко камионче което да поизпържи ламбетата и като такова много опции и цъкалки не са му нужни). Успех 3 Цитирай
мегатон Отговорено Март 9, 2011 Отговорено Март 9, 2011 Добре е да се постигне равномерно,еднакво затихване на сигнала в честотния спектър на китарата,друго яче казано еднакво затихване,като време на 1-ва до 6-та струна, Като идея може да се помисли за смесване /като ''level''/ овърдрайва с чистия сигнал,имаше го при по-стари модели овърдрайви /на Пърл или Ария,май/ При такова смесване,се получава интересен звук,може да се свири и хармонично,Успех! Цитирай
Nikifena Отговорено Март 10, 2011 Автор Отговорено Март 10, 2011 ^ Не си разбрал идеята описана в първия пост. Ще сложа още 1 Ц-К ключе, за да се получи симтерия. Потенциометъра микс за който говориш е типичен при басистите. Рядко намира приложение при дистърите за китара. Равномерно затихване на струните е ефект който се постига до някъде с компресор-лимитер. Firesound е овърдрайв и не е това концепцията му. Цитирай
Nikifena Отговорено Август 17, 2011 Автор Отговорено Август 17, 2011 След доста ръчкане, проби и тн е готов и първия прототип на Firesound3 Ето какво ще има той като допълнение, или по-точно различно, от предната версия: -Тонът е променен с цел да има по-широк рейндж -Добавено е още едно Ц-К ключе което пуска или спира мид бууст-кът филтър. Като посредством двоен дип суич вътре в ефекта може да се избере една от 4-те фиксирани честоти на средите съответно 600Hz, 700Hz, 800Hz и 1kHz. От лявата страна на ефекта има малък потенциометър за промяна на бууст-кът-а. - има 2 режима на байпас - нормален (както е при crybaby) и буфериран с опция бууст. Това в кой режим ще работи се наглася според позицията на джъмпера вътре в кутията. При буферирания байпас с малък потенциометър от дясната страна на кутията може да се нагласи ниво на байпаса от сигнал 1:1 с входното ниво до +14dB. Конструктивно много неща са променени. Ето и едно клипче как ще изглежда ефектчето в 3D http://www.youtube.com/watch?v=MS-JtSAMkts 6 Цитирай
Fallenblood Отговорено Август 17, 2011 Отговорено Август 17, 2011 ^ болница! тия потенциометърчета отстрани са отлична идея Цитирай
Георги Тотев Отговорено Август 17, 2011 Отговорено Август 17, 2011 Га ше излиза в прозводство? Цитирай
Nikifena Отговорено Август 17, 2011 Автор Отговорено Август 17, 2011 Гат го направят Предполагам, че до 2 месеца. 1 Цитирай
Георги Тотев Отговорено Август 17, 2011 Отговорено Август 17, 2011 Записвам си един брой Хващай ги тия джудженца да работят по-бързо, че като гледам скоро време педал борд ше требва да правят Со здраве! Герги Цитирай
Recommended Posts