Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

След като нямаш безумно тлъсти суми се откажи от идеята мазе, таван или гараж в блок. Намираш помещение в сграда, която е на достатъчно голямо разстояние от хора (блок, къща, офиси) слагате малко вата, малко дунапрен и малко пердета по стените и тавана, зазидвате прозорците и си вдигате шум на воля. Вариант 2 изолираш си хубаво таванското помещение купувате си някакъв хибрид барабани от типа на практис с тригери или нещо подобно не знам как се казват. Всички озвучителни тела задължително не седят директно на пода, барабаните ги качваш на дървен подиум и бичите в умерени нива така, че между 4 и 8 съседите да не подскачат докато си гледат новините. Този вариант не съм го пробвал с барабани, но предполагам ще се получи. С първия вариант свирим с моята и още 3 групи в едно помещение и като за репетиционна звукът е идеален всеки чува какво свири и какво свирят останалите. Имам предвид останалите музиканти в групата не останалите ползватели на сградата :D Има и още един трети вариант, за който се сещам пак с електронни барабани който включва и слушалки за всички членове на групата и система която миксира всички звуци и в общи линии се получава, че шум няма но свирите на слушалки.

Отговорено (Редактирано)

Свиренето на слушалки е опция и то добра. В студиото имаме изолирана кабина за барабаните но въпреки това ползваме електронни (с Addictive drums) за да може да гледаме барабаниста и да имаме по-добра комуникация. Искам да ти кажа че освен ако нямате някакъв много добър сет и озвучаване електронните барабани не са лоша опция. Е другия вариант е дръмъра да не се чувства удобно с електронни барабани но и затова има решения (скъпи :):)).

Редактирано от anomandrus
  • 1 month later...
Отговорено

... а защо трябва да свирите силно ...

От скоро имам барабани в нас свиря почти всеки ден и никой от съседите ми не се е оплакал

Отговорено

В жилищна сграда репетиционна не се гради! Намерети си друг терен.Дори да приемете този вариант с тавана,каква гаранция ще имате,че съседите няма да мрънкат дори да сте постигнали пълна изолация(което струва четрицифрена сума) само защото знаят че "там има едни музиканти"

Отговорено (Редактирано)

Поради недостатъците на системата за оценяване, използвам поезията на "другаря Кире" -

Във форума за музиканти,

специалисти- интриганти,

комплексирани таланти,

ръсят мозъци и спам.

Даже предлагам да се забрани Електроакустиката в Университетите, и да се работи на принципа този рекъл, онзи казал, а пък трети се изцепил...

Редактирано от Parni_Valjak