blr Отговорено Май 1, 2011 Автор Share Отговорено Май 1, 2011 E, важното е всичко да завърши добре. Междувременно (ако вече не е станало ясно) и аз се сдобих с един такъв. При мен беше малко по неволя. Първоначално, бях поръчал друго, но не съжалявам. Наистина много чист и тих, в смисъл с нисък шум, компресор. Аз не бих го нарекъл 100% прозрачен, но оцветяването на звука в никакъв случай не е неприятно. За облужването в musicworld.bg Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
soundcare Отговорено Ноември 10, 2012 Share Отговорено Ноември 10, 2012 иХАааа.Евала за темата, доста информация попих от нея. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
G.Varbanov Отговорено Юли 16, 2014 Share Отговорено Юли 16, 2014 (Редактирано) Keeley C4 - Изключително тих и прозрачен + True Bypass. Потенциометрите се въртят прекалено лесно и могат да бъдат неволно разместени с крак. Не гледайте NS-2-ката след него, не му е нужна с бас, просто е сложен в китарния ми чейн. Евала за хубавата тема Редактирано Юли 16, 2014 от G.Varbanov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
GeorgeKK Отговорено Март 6, 2015 Share Отговорено Март 6, 2015 Здравейте, Предполагам, че това е темата да питам за избор на компресор за бас. Двоумя се между Multicomp на EBS и MXR M87. За първия, благодарение на Марински , понаучих доста. Въпроса ми е : Има ли някой подобни подробни впечатления от M87? Ще съм благодарен да сподели. Поздрави Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Yves Отговорено Март 6, 2015 Share Отговорено Март 6, 2015 Аз го имам от около година и половина. Друг компресор не съм имал, така че не мога да бъда много обективен. Когато си избирах компресор в стомпбокс вариант не намерих друг, който има толкова контроли, attack, release, ratio, threshold (input), makeup gain (output). Светлинната индикация е жестока екстра, особено полезна за човек, който няма опит с компресията и трябва да види какво се случва. Не е евтин, но смятам си заслужава. Единственото звено от чейна ми, в което не съм се съмнявал и никога не съм си мислил да сменям Ако искаш си добре дошъл да го поразцъкаш. Въпреки че пълния ефект на тази машинка се разбира, когато засвириш с групата си, поне за мен Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Март 7, 2015 Share Отговорено Март 7, 2015 MXR модела не съм пипал, но EBS Multicomp е много готина джаджа! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
blr Отговорено Март 7, 2015 Автор Share Отговорено Март 7, 2015 Изборът на компресор зависи и от това за какво или в какъв "режим" ще го използваш. Възможно е да използваш сравнително лека компресия с ниско съотношение и висок праг за изравняване на силата между отделните струни. Може и да искаш по-тежка компресия, която да звучи като ефект или в режим peak limiter за slap например. Не всички компресори се справят еднакво добре с трите задачи. Имах Multicomp и го продадох. Главната причина беше, че звука ми "олекваше" т.е. ми орязваше ниските повече отколкото можех да приема. Настройките с тримери също не ми бяха по вкуса. МХR М87 е описан много точно по-горе. Пробвал съм го и според мен звучи достатъчно прозрачно. Както се написа, светлинната индикация наистина е предимство, особено ако не си свикнал да работиш с компресор. Единственият недостатък за мен е липсата на плавен реглаж на съотношението. Ето ти още две предложения: Ако апаратурата ти го позволява (effect loop) може да използваш rack-компресор. Имаш голям избор на цени и качество. Аз използвам Alesis 3632, който звучи несравнимо по-чисто и прозрачно от предшественика си 3630. Ако искаш нещо на разумна цена в педал-формат, Boss LMB-3 не е лош. Времената на атака и отпускане са фиксирани, но имаш контрол върху съотношение, прагово ниво и makeup gain. Това, което от Roland наричат еnhancer не върши никаква полезна работа и най-добре е да се държи напълно затворен. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
разбойник Отговорено Март 7, 2015 Share Отговорено Март 7, 2015 Имам Multicomp от години, харесва ми как звучи. Пробвал съм веднъж М87, но не съм имал възможност да ги чуя един до друг. Най-добрият вариант е да ги сравниш - с твоята апаратура, инструмент и начин на свирене. Малко или много всички имаме различни изисквания и предпочитания. Пример: аз не харесвам Boss LMB като звук, а в същото време нямам проблем с липсващи ниски с EBS Multicomp, въпреки че го използвам основно с 5 струнен бас. Според мен избери EBS, ако предпочиташ по-лесни за работа устройства, включително и като повторяемост на настройките. Ако си от хората, които биха се дразнили ако нямат контрол над всеки отделен параметър - М87. 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
blr Отговорено Март 7, 2015 Автор Share Отговорено Март 7, 2015 Така е. Компресорите са динамични процесори и повече от всеки друг ефект се влияят от индивидуални фактори. Аз свиря главно с гладки струни и не използвам перо. През годините съм поработил доста и върху динамиката на дясната си ръка. Това ми позволява да свиря с малко компресия и като поравило се опитвам да използвам минималното количество, което ще ми свърши работа. При друг може да е точно обратното. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
GeorgeKK Отговорено Март 9, 2015 Share Отговорено Март 9, 2015 Благодаря, Момчета. Не получих еднозначно мнение и това е добре и за двата компресора: EBS и MXR. Обаче много ми помогнахте да стигна до следното решение.Ще си взема M87 и то само заради многото настройки. Така ще имам възможността да експериментирам , да разбера що е то компресор и изобщо да стане ясно дали се нуждая от компресор или от повече практика. Винаги ще мога да го заменя за Multicomp. Благодаря отново. Ще бъда малко по-подробен:Винаги съм свирил или с пръсти или с перо , но всичките ми опити със slap са "трагични". Поне според мен самия. Това е и основната причина поради която си мисля, че компресора ще свири вместо мен. Предполагам, че се ползва в режим peak limiter в този случай. Мога да дам по-конкретен въпрос: Нужен ли е компресор за да се постихне стегнат звук без всякакви "тракания", "пляскания" и всякакви други излишни шумове та резултата да е като на Lоrincz Viktor? При мен се получава така, че ако изваждам чист тон с палец ( при удар или както "перо" ) то силата на тона е много по-ниска от този при дърпане с другите пръсти на високите струни. Ако дърпам високите ( тънките ) струни леко та да изравня силата на тоновете то звука не е с характерното "пляскане", а е някак безличен. Та това са ми болежките. Баса ми е Warwick Corvette $$ 5 srt, а комбото ми е SWR LA15 друго не включвам между тях. Благодаря предварително.Поздрави! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
blr Отговорено Март 9, 2015 Автор Share Отговорено Март 9, 2015 Компресорът никога няма да свири вместо теб. Всякакви "пляскания", "тракания" и други паразитни звуци са плод на неправилна трехника и/или лош setup на инструмента. Да, компресорът може да ти позтагне тона и това е чуваемо главно когато свириш с други инструменти, но не очаквай чудеса. Моята препоръка: взимаш си баса и отиваш в магазина да пробваш, иначе рискуваш да пропилееш 400 кинта на вятъра. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
GeorgeKK Отговорено Март 13, 2015 Share Отговорено Март 13, 2015 Благодаря Неспсяем. Посещение в магазина с баса за проба е сигурно. Няма друг начин. Ще споделя впечатления и резултати. Поздрави! 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts