Vrnko Публикувано Февруари 5, 2011 Публикувано Февруари 5, 2011 (Редактирано) Здравейте, Ето го и проблема: т.нар. "Strap pin" или там където се слага колана на електрическата китарата от известно време седеше хлабав, в смисъл клатеше се. Сега вече изобщо не се захваща явно дупката се е разширила доста. Снимка И така мисля си да напълня дупката с няколко капки "Капчица" (понеже с това разполагам ). Не съм я направил тази интервенция т.като ми беше интересно да видя дали някой не се е сблъсквал вече с такъв проблем и дали не е намерил по-елегантно решение. Така че при добро желание давайте мнения и препоръки Редактирано Февруари 5, 2011 от Vrnko Цитирай
Hillbilly Отговорено Февруари 5, 2011 Отговорено Февруари 5, 2011 (Редактирано) Ми,да лепило и можеш да мушнеш половин клечка за зъби или кибритена за да държи,тва "патчица/капчица" не го знам кво е дето ти го рекламират,предполагам е като каноконлит,най добре е с епоксидна смола да се лепи,ма не знам намира ли се вече. едит - ако не ти се занимава сложи един по дълъг винт и малко от лепилото пак с клечка - няма да мръдне. Редактирано Февруари 5, 2011 от Hillbilly Цитирай
liquid_death Отговорено Февруари 5, 2011 Отговорено Февруари 5, 2011 Клечките за зъби са голяма работа Цитирай
Vrnko Отговорено Февруари 5, 2011 Автор Отговорено Февруари 5, 2011 (Редактирано) ^^ Да каноконлит си е. Само да не го изтълкуват като реклама, просто такова имам в момента - остана ми от друг епичен, но не китарен ремонт затова няма да го обсъждам тука. А питам за съвет щото не ми се ще да ми се изсипе на краката китарата. То кой ли ме кара да свиря прав като аз и седнал не мога Редактирано Февруари 5, 2011 от Vrnko Цитирай
hendrixxx Отговорено Февруари 5, 2011 Отговорено Февруари 5, 2011 при мен го има същия проблем и просто увих винтчето с памук да оплътни :Д Цитирай
L.K. Отговорено Февруари 5, 2011 Отговорено Февруари 5, 2011 Аз го правя с ПВА лепило (Ц200), но засега на китара не съм срещал проблема. Цитирай
blr Отговорено Февруари 5, 2011 Отговорено Февруари 5, 2011 С200 и клечка за зъби, това е класическото решение. Цитирай
Fallenblood Отговорено Февруари 5, 2011 Отговорено Февруари 5, 2011 запълни го с нещо, че на капчицата изрично пише, че междини не запълва. Цитирай
tatkoogi Отговорено Февруари 6, 2011 Отговорено Февруари 6, 2011 Ако отвора на "пина" позволява, може да използваш една идея по-дебел и по-дълъг винт. Цитирай
Hillbilly Отговорено Февруари 6, 2011 Отговорено Февруари 6, 2011 да де,може и с различна стъпка на резбата,но пак си трябва клечка,да уплътни лепилото. Цитирай
Linchpin Отговорено Февруари 6, 2011 Отговорено Февруари 6, 2011 (Редактирано) Ако ползваш секундно лепило или го изчакай да засъхне добре и тогава навивай или трябва да бъдеш много бърз при навиването на винта, защото ако лепилото стегне в едно "никакво" положение на винта, може да си създадеш излишни проблеми. Аз лично бих ползвал обикновена епоксидна смола, но нея трябва да я изчакаш да стегне добре около 8-10 часа. Има една на "Момент" ,която стяга за 3-5 мин. и струва към 3-4лв. Ако ползваш епоксидна смола не е задължително да уплътняваш допълнително отвора с клечки, просто го напълни добре с лепило, вкарай винта и застопори китарата с грифа надоло докато лепилото стегне. п.п. Ако ползваш епоксидната смола, за да има и опцията повторно развиване, можеш да намажеш предварително винта със сапун или грес. Редактирано Февруари 6, 2011 от Linchpin Цитирай
Vrnko Отговорено Февруари 6, 2011 Автор Отговорено Февруари 6, 2011 @Linchpin Харесва ми този вариант. Май него ще използвам. Знам че не е голям проблема обаче не ми се оставя така. Този винт не стоеше добре закрепен още като я взехме тази китара. И с времето съвсем не искаше да стои. На всичко отгоре като се опитам да го сложа и като че ли дървото се изронва. Както и да е ще опитам с епоксидната смола защото вярно че секундните не стават за запълване. Благодаря на всички които писаха, а и на тези които може би тепърва ще пишат! Цитирай
liquid_death Отговорено Февруари 6, 2011 Отговорено Февруари 6, 2011 Ти най-сложното избра. Вземаш клечка за зъби и лепило, примерно ц200.Капка лепило в отвора, после натикваш клечката за зъби и чупиш това което стърчи от отвора.Ако отвора е прекалено широк, повтаряш с клечката.Веднага след това навиваш винта и си 6 точки.Колко пъти съм го правил това на различни китари и други... А и ползването на ц200 няма да ти създаде проблеми с развиване на винта(за разлика от епоксидната смола). А за здравина не се кахъри.Гарантирам че ще е пре- достатъчно здраво. Успех! Цитирай
bluelemon Отговорено Февруари 6, 2011 Отговорено Февруари 6, 2011 Аз бих си забъркал дървени стърготини с лепило за дърво. Пълниш, съхне, навиваш. Пиеш бира после (това е най-важното иначе пак ще се разхлаби). Цитирай
L.K. Отговорено Февруари 6, 2011 Отговорено Февруари 6, 2011 Е ми аз да ви кажа един още по-труден начин: Разпробиваш отвора с 5мм свредло и набиваш един дюбел петица. После в него завиваш винта. Може и с 6мм, ама не прекалявайте. Цитирай
Recommended Posts