Jump to content
Българският форум за музиканти

Ремонт На "strap Pin"


Recommended Posts

Здравейте,

Ето го и проблема: т.нар. "Strap pin" или там където се слага колана на електрическата китарата от известно време седеше хлабав, в смисъл клатеше се. Сега вече изобщо не се захваща явно дупката се е разширила доста.

 

Снимка

 

И така мисля си да напълня дупката с няколко капки "Капчица" (понеже с това разполагам :greenball: ). Не съм я направил тази интервенция т.като ми беше интересно да видя дали някой не се е сблъсквал вече с такъв проблем и дали не е намерил по-елегантно решение.

Така че при добро желание давайте мнения и препоръки :greenball:

Редактирано от Vrnko
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми,да лепило и можеш да мушнеш половин клечка за зъби или кибритена за да държи,тва "патчица/капчица" не го знам кво е дето ти го рекламират,предполагам е като каноконлит,най добре е с епоксидна смола да се лепи,ма не знам намира ли се вече.

едит - ако не ти се занимава сложи един по дълъг винт и малко от лепилото пак с клечка - няма да мръдне.

Редактирано от Hillbilly
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^^ Да каноконлит си е. Само да не го изтълкуват като реклама, просто такова имам в момента - остана ми от друг епичен, но не китарен ремонт затова няма да го обсъждам тука. А питам за съвет щото не ми се ще да ми се изсипе на краката китарата. То кой ли ме кара да свиря прав като аз и седнал не мога :hysterical:

Редактирано от Vrnko
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако ползваш секундно лепило или го изчакай да засъхне добре и тогава навивай или трябва да бъдеш много бърз при навиването на винта, защото ако лепилото стегне в едно "никакво" положение на винта, може да си създадеш излишни проблеми. Аз лично бих ползвал обикновена епоксидна смола, но нея трябва да я изчакаш да стегне добре около 8-10 часа. Има една на "Момент" ,която стяга за 3-5 мин. и струва към 3-4лв. Ако ползваш епоксидна смола не е задължително да уплътняваш допълнително отвора с клечки, просто го напълни добре с лепило, вкарай винта и застопори китарата с грифа надоло докато лепилото стегне.

п.п. Ако ползваш епоксидната смола, за да има и опцията повторно развиване, можеш да намажеш предварително винта със сапун или грес.

Редактирано от Linchpin
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Linchpin Харесва ми този вариант. Май него ще използвам.

Знам че не е голям проблема обаче не ми се оставя така. Този винт не стоеше добре закрепен още като я взехме тази китара. И с времето съвсем не искаше да стои. На всичко отгоре като се опитам да го сложа и като че ли дървото се изронва. Както и да е ще опитам с епоксидната смола защото вярно че секундните не стават за запълване.

Благодаря на всички които писаха, а и на тези които може би тепърва ще пишат!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ти най-сложното избра.

Вземаш клечка за зъби и лепило, примерно ц200.Капка лепило в отвора, после натикваш клечката за зъби и чупиш това което стърчи от отвора.Ако отвора е прекалено широк, повтаряш с клечката.Веднага след това навиваш винта и си 6 точки.Колко пъти съм го правил това на различни китари и други... А и ползването на ц200 няма да ти създаде проблеми с развиване на винта(за разлика от епоксидната смола). А за здравина не се кахъри.Гарантирам че ще е пре- достатъчно здраво.

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз бих си забъркал дървени стърготини с лепило за дърво. Пълниш, съхне, навиваш. Пиеш бира после (това е най-важното иначе пак ще се разхлаби). green_angel.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:offtopic-001:

Е ми аз да ви кажа един още по-труден начин: Разпробиваш отвора с 5мм свредло и набиваш един дюбел петица. После в него завиваш винта. Може и с 6мм, ама не прекалявайте.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.