Joel Публикувано Февруари 4, 2011 Публикувано Февруари 4, 2011 Здравейте! От доста време търся начина да записвам китара и вокали през комщютъра,но заради ужасната вградена саундкарта не се получава нищо, което може да се нарече дори "приемливо" -бръждене, страничен шум, висока латенция са само част от проблемите. Вънашна саундакарат ми се струва добър вариант, та се поинтересувах, какво може да се намери на пазара в Бълагрия.Спрях се на Line 6 POD Studio UX1 , но след като разбрах, че само по-скъпият вариант Line 6 POD Studio UX2 има phantom power и ще мога да пускам кондензаторни микрофони (поне така пише) реших да си купя нея, обаче навсякаде се сблъскавам с мнения, че създават много проблеми или напарво неработят. Чудя се дали някой , койта полза може да си каже мнението. Четох из форума, но неуспях да намеря изчераптелен отгоговор. Искам да използвам саундкартата за заспиване на всичко - китара, бас, вокали с хуваво качество, а под хубаво имам предиви да е наистина добро, защото целта ми е да записвам песни за демо и искам качеството да е на ниво. В ощби линии искам да разбера дали си струва да дам 350лв и отгоре за това конкрето "нещо" или да търся друго? Всяко мнение или съвет ще ми бъдат много полезни! P.S. Причината да избера Line 6 е, че върви с PODFarm, а доколкоро успях да разбера като цяло хората са много доволни, и незнам дали GutarRig или Amplitube са в неговия клас? Цитирай
presly Отговорено Февруари 5, 2011 Отговорено Февруари 5, 2011 Интересно ми е, къде ги четеш тези глупости за проблеми с интерфейса? Цитирай
Joel Отговорено Февруари 5, 2011 Автор Отговорено Февруари 5, 2011 Като за начало http://line6.com/community/community/support/computer_based/pod_farm_pod_studio_toneport Цитирай
blr Отговорено Февруари 5, 2011 Отговорено Февруари 5, 2011 Ако имаш съмнения просто се насочи към нещо друго, например: http://www.m-audio.com/products/en_us/FastTrackPro.html Цитирай
bmo Отговорено Февруари 5, 2011 Отговорено Февруари 5, 2011 Имам UX2 oт половин година и нямам никакви грижи. Цитирай
Joel Отговорено Февруари 6, 2011 Автор Отговорено Февруари 6, 2011 Имам UX2 oт половин година и нямам никакви грижи. А можеш ли да ми кажеш доволен ли си от покупката и пробвал ли си да записаш вокали? Благодаря! Цитирай
bmo Отговорено Февруари 6, 2011 Отговорено Февруари 6, 2011 Да, пробвал съм с един сравнително евтин Shure PG58. Включвам в интерфейса китара и микрофон и ползвам двете програми PodFarm и GearBox. За тези пари не виждам какво повече може да се иска, след като освен добрия софтуер има и digital out. Цитирай
control_denied Отговорено Март 3, 2011 Отговорено Март 3, 2011 Аз имам Line 6 Tone Port UX 2 от две или три години и трябва да ти кажа че досега никога не съм имал проблеми . Записвал съм вокали с готовите пресети в Gear Box-а и звучът отлично . Незнам как стоят нещатата със софтуера но когато аз си купих моята карта POD Farm беше демо версия , в смисъл няма ги най хубавите симулации на кубета и т.н. и се наложи да си го купя , а и не може да работи като плъгин ако не си го купиш Ето тук: http://www.myspace.com/hangar42band може да чуеш последно което записвах с нея . всичко е записвано с тази карта , като барабните са на една писта записани директно от пулта Цитирай
Joel Отговорено Март 3, 2011 Автор Отговорено Март 3, 2011 Звучи супер! Микса е станал адски добре! Според мен ,който си разбира от работата може да изкара хубав от всичко! Иначе аз вече си купих друг интерфейс, но виждам ,че е нямало да направя грешка ако си бях купил този на Лайн 6. Мерси много за отговора! Цитирай
Recommended Posts