bratmito Публикувано Февруари 2, 2011 Публикувано Февруари 2, 2011 Здравейте, Напоследък доста взе да ми харесва звука на цигулката,виолончелото и другите подобни инструменти,но за съжаление тея fretless инструменти трябва да се учат с години. Пробвах да изкарам такъв звук с китарата и се получи следното: Линк Постигнал съм го като удрям струна при намален volume пот и увеличавам плавно потенциометъра. Чейна е: Китара Stagg L350->Правен лампов амп->компютър->спийкър симулация->ривърб(или по-скоро stero widening или нещо такова от Revalver mk.III) Интересува ме има ли начин да постигна този звук без да въртя потенциометъра,понеже две от китарите са ми Les Paul форма и е страшно неудобно да се присягам.Някои хора със страт съм виждал да въртят потенциометъра с котрето,но там разтоянието до струните е по-малко. Примерно да "стържа" по струните с нещо подобно на лък,както е при цигулката и от какво мога да си направя такова нещо?Понеже между струните трудно бих могъл да вкарам нещо евентуално само на първа и шеста струна пак би ме устройвало за разни прости мелодии. Цитирай
Acei Отговорено Февруари 2, 2011 Отговорено Февруари 2, 2011 има купуваш си китарен синтезатор примерно Roland GR20 или нещо такова беше и вадиш каквито си пожелаеш звуци с китарата без да се налага да правиш галимации някой продаваше такъв синтезатор във форума и ако не се лъжа беше рокфайър апа мое и да не беше той поздрави Цитирай
kolio_k Отговорено Февруари 2, 2011 Отговорено Февруари 2, 2011 Аз лично използвам за целта волум педал , същото като с пръста на волум пота, но доста по удобно Цитирай
muzicantini Отговорено Февруари 2, 2011 Отговорено Февруари 2, 2011 (Редактирано) ^ Хватката с Волюм пота става май само за Страт конфигурации, иначе волюм пота идва далечко. Редактирано Февруари 2, 2011 от muzicantini Цитирай
bratmito Отговорено Февруари 2, 2011 Автор Отговорено Февруари 2, 2011 След ровене из youtubе и интернет общо взето има доста методи.Някои хора просто си ползват лък за цигулка. Другия начин е с тоя e-bow,но 200 лв за тва нещо не виждам как ще дам. Третия начин е с потенциометъра/волюм педал. Четвъртия със синтезатор. За съжаление почти всички методи изискват инвестиции,които няма как да заделя в момента.Най-евтино излиза да си купя един лък за цигулка на старо,а и би било най-скандално. Цитирай
Trysth Отговорено Февруари 2, 2011 Отговорено Февруари 2, 2011 Веднага се сещам, че с лък свири пича от Sigur Ros. Само трябва да провериш дали не влияе лошо на струните, дали е ОК за лъка и т.н. Ако вземеш лък, веднага да пляснеш смепли тука. Цитирай
Icarus Отговорено Февруари 2, 2011 Отговорено Февруари 2, 2011 Чел съм, че китарните струни е*ават мамата на лъковете, затова ако избереш тоя вариант, не се изхвърляй много. Иначе Джими Пейдж ги прави тия каскади Цитирай
hendrixxx Отговорено Февруари 2, 2011 Отговорено Февруари 2, 2011 аз ползвам суол ефект и малко гейн от процесора но не става за бързо свирене заради суола Цитирай
Свилен Бас Отговорено Февруари 2, 2011 Отговорено Февруари 2, 2011 С лък изобщо не се свири толкова лесно, колкото изглежда на пръв поглед, а и освен това, при тази техника, налични са само двете крайни струни за употреба Друго - трябва да има достатъчно голям ъгъл на атака, който при повечето китари липсва, понеже струните са твърде близо до тялото и това налага да се свири с лъка при грифа (извън тялото), което скъсява диапазона на възможните тонове от двете крайни струни, ограничава тоноизвличането и др. компромиси, и т.н., и т.н.... Вземи си волум педалче - лъкът не си е работа А и не знам защо реши, че лъкът е евтино нещо, дори и на старо? Друго нещо е, че колкото и да е стар лъкът, по него винаги ще има остатъци от колофон, а това изобщо не е добре за струните. Цитирай
L.K. Отговорено Февруари 2, 2011 Отговорено Февруари 2, 2011 Без колофон пък няма да свири. Ако имаш компресор с богати опции да ти намали атаката на звука + малко дисторзии ще се получи нещо. Аз самият съм свирил на чело и мисля, че могат да се наподобят само някои щрихи от неговото звукоизвличане. Цитирай
bratmito Отговорено Февруари 2, 2011 Автор Отговорено Февруари 2, 2011 Купих лък преди малко,с естествени косми,на старо за 20 лв. Китарата ми е Les Paul тип както споменах и е тумбеста,което улеснява занятието. Без колофон наистина няма как да свири,иска сцепление.От това струните почват малко да "лепкат",но ако се свири при адаптерите не виждам проблем.Свиря с лъка едва от час и вече се справям,вероятно с повече трениворки ще има по-добър резултат. За сега най-големия недостатък мисля че е,че може да се свири само на първа и шеста струна,но за прости фонови мелодийки става. По-късно ще направя 1-2 семпъла. Поздрави! Цитирай
bratmito Отговорено Февруари 2, 2011 Автор Отговорено Февруари 2, 2011 Ето един на бързо. Китарат е включена в Line6 PocketPod express за дист и ривърб. Струните са ми доста стари и на места преплъзва кофти ако лъка не е намазан добре. Цитирай
Hillbilly Отговорено Февруари 2, 2011 Отговорено Февруари 2, 2011 Абе гледали сте на Пейдж изпълненията с лък,на мен лично Блекмор по ми харесва как играе с волюм пот-а..китарата не е цигулка/чело все пак. Цитирай
muzicantini Отговорено Февруари 2, 2011 Отговорено Февруари 2, 2011 ^ И неговият последовател - Ингви - http://www.youtube.com/watch?v=qvxPui7s4so Цитирай
Recommended Posts