Jump to content
Българският форум за музиканти

Diy Китарен Амп


Recommended Posts

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря liquid_death, но не виждам кое те кара да мислиш, че някои от тези теми не са вече прегледани. А щом питам за някои конкретни неща, сигурно отговорът не е бил намерен там. Да беше казал поне нещо по въпроса с дилемата за широколентов или нискочестотоен говорител. Ясно е, че за китарен говорител не си струва да се дават пари за подобна самоделка.

 

По въпроса с намалянето на изправеното напрежение намерих в един друг форум отговор - ценерови диоди свързани последователно, мощен транзистор, 2 съпротивления, 1 концензатор и малко елементарни сметки. Благодаря на много разбиращите от ламповата техника, които естествено не ми помогнаха с нищо, защото "всички отговори вече са ги дали неколкократно". Чак мисля да ги обобщя накрая в "ръководство за профани по пресмятане на лампови усилватели", само дето май няма какво да се обобщи специално от тия теми ;)

 

Намерих си пълната схема на BH5, като си набавя липсващите необходими елементи, ще се оправям на принципа "проба-грешка". От първия път е ясно, че няма как да стане, но знае ли се... :)

 

В такъв случай смятам темата вече за изчерпана, дразнеща и излишна - може да бъде заключен или още по-добре изтрита! Ще задавам другаде "тъпите си въпроси", пък има и литература все пак по тях. Само време иска и четене...

 

П.П. Евентуално като един ден завърша самоделката, не очаквайте да споделя как и какво е станало накрая. Тука всеки е повче от "професор" и сам се оправя най-добре ;) Живи и здрави!

Редактирано от luda kitariska
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има доста подобни теми и схеми в този форум.Мисля нещата са предъвквани и ако се прочете всичко ще се намерят нужните отговори.Това мисля е и причината повечето хора занимаващи се с лампови усилватели да си мълчат, защото вече са говорили по въпроса, а ана никого не му е приятно да се повтаря.

Не само това е причината!

Има хора, които с възпитанието и културата си предизвикват добро отношение и желание да им се помогне.

Има и други, които никога няма да получат нищо!

Форумът е място на добрата воля и взаимното уважение.

Как да помагаш на някой, който още в началото на темата се държи отвратително?

Или на някой, който има самочувствие без основание?

Или е пренебрежителен към всички, които по един или друг начин се включват в темата и колкото могат му помагат.

Да, знанията на повечето писали в темата са недостатъчни, но това не е основание за подобно грозно отношение!

Ако някой иска професионална помощ, да бъде така добър да я заслужи. Финикийците са измислили начин.

Никой не е длъжен да помага! Може да го направи по собствена преценка, ако има желание и бъде уважаван!

 

И накрая, да влезна в стила на китаристката, която така и не се разбра от кой род е - мъжки или женски.

Направо ще си разплета чорапите, ако "Евентуално като един ден завърша самоделката, не очаквайте да споделя как и какво е станало накрая".

Баба ми в такъв случай казваше "Плашиш гаргите..."

Редактирано от Parni_Valjak
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Г-н Parni_Valjak, от горенаписаното от теб и бидейки един от видните специалисти по ламповите техники тука, разбрах единствено, че за да уважиш подобна "глупава и безсмислена тема" и да помогнеш със съвет на някой, поинтересувал и помъчил се да опита да направи нещо сам или с чужда помощ, трябва същият този да ти се "моли" под формата на "финикийски знаци"! Вярно, "информацията струва пари" е казано, ама щом твоята е толкова скъпоценна, може да си я държиш само за себе си ;) Не виждам къде е "отвратителното, самочувствено и неуважително държание" в началото на темата, но вероятно вече е налице именно заради някои насмешливи инамеци. Все пак ще изкажа още веднъж благодарност на останалите непрофесионалисти, които за разлика от специалистите като теб, ми помогнаха достатъчно! ;)

Редактирано от luda kitariska
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сигурно затова се държиш така зле с тях...

Редактирано от Parni_Valjak
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

luda kitariskaИзвинявай ама си в много голяма грешка по отношение на казаното от Parni_Valjak.Не веднъж и дваж е помагал на хора от форума и лично на мен много пъти с полезни съвети,при това напълно безплатно!Казаното от него за Финикийските знаци явно не си го разбрал(а)правилно.Ако се беше зачел(а) по-надолу в текста става дума за това че хората със знания не са длъжни да помагат безплатно,но може да го направят ако с тях се отнасят с някакво нормално уважение.Защо просто не се опиташ да се допиташ до специалистите поне с нужното уважение за да ти помогнат и те!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много се чудя с какво лудата китариска е засегнала някой в темата , изчетох всичко.КОРЕКТНО ЗАДАДЕНИ ВЪПРОСИ и питания , заяждането ства след като някой от специалистите тук почват да се държат арогантно. Мога да споделя че не са само те разбирателите на така наречената ЛАМПОВА ТЕХНИКА. Аз без да се самоизтъквам ползвам в момента 2 лампови бг усилвателя ЕЛЕКТРОАКУСТИКА тип УС-50 от производство 1968 година и имам кубе РЕГЕНТ 30 H . Купил съм ги повредени на старо на времето , отремонтирал съм си ги лично и сега вече 17 години свиря на тях и ги ползвам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защо ли когато се намесят някои хора темите завършват винаги по този начин.

Който иска да помага.Ако не преминава към следващата тема.

Интересно,по други подобни форуми са много хрисими!

Там има доста хора ,които разбират и номера не минава...

А тук видите,ли някой си е дръзнал да си направи нещо.Дай да го турим на мястото му.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Никак не се учудвам на изявленията. Друго не може и да се очаква. Смятам , че да им се обръща внимание е загуба на време.

Само ще попитам, без да чакам отговор -

Къде бяха тези "специалисти" когато лудата имаше нужда от тях? А се появиха като милиционери иззад храстите? Да бяха помогнали, щом разбират! Но не го направиха, нали?

И как така се оказа, че без да съм участвал в темата, се оказах виновен? С това, че се опитах да защитя усилията на участниците в темата и да порицая наглия тон на лудата? А те млъкнаха ни лук яли, ни лук мирисали... Въпреки, че обидите на лудата се отнасят за всички тях?

Що се отнася до манипулацията в последния пост, сега трябва да доказвам, че нямам сестра. От близо 2 години не пиша в никакъв друг Български форум, освен в настоящия! (Убеден съм, че не става дума за международните, нали ? Lubohar за тях няма как да знае.)

 

Накрая ще кажа официално - има хора от форума, на чиито въпроси никога няма да откликна. Причини за това има и те ги знаят. Та така, хората с неудовлетворено его винаги ще подскачат, но за тяхно съжаление, само на място. Безмислено е да се напъват. Казвам го, защото хора ме питат защо не пиша в някои теми. Мисля, че го изясних.

 

С извинение към всички, станали неволни свидетели на тази грозотия!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.