bobalan Отговорено Април 2, 2006 Отговорено Април 2, 2006 горното звучи като майтап, но всъщност и аз съм го правил Лошото е, че в този случай няма много да му помогне и това.... Нещо друго има при него според мен.
AXE Отговорено Април 2, 2006 Автор Отговорено Април 2, 2006 Какво точно трябва да изследвам като сложа това фолио на пода? Пробата в коридора я направих като включих процесора във вътрешния коридор и излязох с китарата навънка Пак шумеше Това с кофата ми хареса По-практивно ми се вижда да го вържа с парното Ще пробвам да ги заземя и ще видим кво ще стане. Мерси за помощта.
Evtim Djerekarov Отговорено Април 2, 2006 Отговорено Април 2, 2006 преди да заземяваш, измери да няма някаква утечка в парното.
AXE Отговорено Април 2, 2006 Автор Отговорено Април 2, 2006 (Редактирано) А може ли да обясните като за идиот какво е утечка Да, мисля че не е проблем със заземяването. Вече съм почти сигурен, че проблема идва от електро-магнитното поле, създавано от електрическата инсталация. НО не мога да си обясня защо при мен е така, а в други блокове не е!? :think: И как по-дяволите да се отърва от това поле!? Ше си сложа тапети от фолио Редактирано Април 2, 2006 от AXE
Evtim Djerekarov Отговорено Април 2, 2006 Отговорено Април 2, 2006 Измери напрежението между заземяването на контакта и парното. Може и да се окаже, че има бая високо напрежение.
benedict Отговорено Април 2, 2006 Отговорено Април 2, 2006 А бе никак не е смешно.И както гледам натам отиват нещата,само кофата опрафя положението.Има далеч по-трудни задачи от брума-например да се бориш с радио Хоризонт,което ти го излъчват през няколко етажа. Бил съм в такава сграда,така че...
benedict Отговорено Април 2, 2006 Отговорено Април 2, 2006 А тва за утечките-много е прав човека. Айде окабелявай там на маса и кажи кво е станало
AXE Отговорено Април 2, 2006 Автор Отговорено Април 2, 2006 Ми едва ли. Измерих съпротивлението между парното и земята на контакта - 0
AXE Отговорено Април 2, 2006 Автор Отговорено Април 2, 2006 Е как може да има напрежение между две точки, между които няма съпротивление :think:
benedict Отговорено Април 2, 2006 Отговорено Април 2, 2006 Да изследваш пода-да разбереш какво минава отдолу.Ако си например с подово отопление,просто немам думи.Или съседите отгоре и отдолу кво са сложили.Ся,брадъра отгоре ако е включил радиатор - та-даа!!!Или ти да имаш наблизо хладилник,бойлер или нещо такова... Фолиото,или една специална мрежа има, биха поспряли електромагнитните паразити. А коридора дето си се включил пак е част от твоята инсталация,която явно не бива.Ако и на друг етаж е така-не може да е от друго освен заземяването.Тва електромагнитно поле явно влияе на цялата инсталация.С батерия ако не млъкне,ебаси.Измери дали имаш 220 v в контакта.Ако кляка под 220v -е възможно да получиш брум от процесора. Има и други фатки-филтриране на напрежението от адаптора към ефекта.Скоро правих такива филтри за прехвалените камиончета на Digitech.Пича наредил 5 педала на Digitech и глей кво става-не мой си чу китарата от модулации.Особено Digital delay и Digital chorus/тва за хоруса не съм сигурен дали така се казва,един син/какви мизерии правят...И тва става само в неговия апартамент.И ги вързал тези педали с едно захранване.Мале,мале... 5 филтъра за всеки педал и като настана една гробна тишина,просто не е истина. Направи нещо още по-просто-сложи върху адаптерите алуминиева ламарина,непосредствено до струните, да видим ще млъкне ли.Ама широчка да е ,да покрива голяма площ. Заземяването чрез парно не е ефективно.А и е опасно.Моето парно свети на фаза!!!Човекът горе много добре казва да мериш за наличие на напрежение.Хм,не е толкова лесно с парното.В нашия блок брадърите заземили пералните и печките,познай дали ще се включа в парното.Кофа,здравей!
ditronix Отговорено Април 2, 2006 Отговорено Април 2, 2006 benedict, я кажи какви филтри си направил,дай схема там или обясни...как се спират модулации от дилей и хорус с филтри на захранването???
AXE Отговорено Април 2, 2006 Автор Отговорено Април 2, 2006 Няма напрежение между масата на контакта и парното, фаза:нула - 219V Това с алуминия ще го пробвам , ма ламарина едва ли ще намеря, така че с фолио.
Evtim Djerekarov Отговорено Април 2, 2006 Отговорено Април 2, 2006 За съпротивлението може да лъже мултицета, ако тече ток през него. Затова знай занапред - първо проверяваш за напрежение - после мериш и съпротивление. Така ще избегнеш и риска да прецакаш омметъра.
RockoBG Отговорено Април 3, 2006 Отговорено Април 3, 2006 Какво точно трябва да изследвам като сложа това фолио на пода? Пробата в коридора я направих като включих процесора във вътрешния коридор и излязох с китарата навънка Пак шумеше Това с кофата ми хареса По-практивно ми се вижда да го вържа с парното Ще пробвам да ги заземя и ще видим кво ще стане. Мерси за помощта. Не е майтап за кофата. Има и вариант, в който в 1,5 м дълбоката яма се набива 1,5 м кол (купува се от енергото) и всички уреди се заземяват за него. И солената вода задължително...
Recommended Posts