Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Еди Луис - малко известен, но брилянтен органист. Има албуми с Richard Galliano-"Face to face" и с Michell Petruchiani не помня как се казваше албума - дует класическо пиано и хемънд орган.

Отговорено

Някои от буги величията от 40-те - Albert Ammons, Meade Lux Lewis, Pete Johnson, Pine Top Smith, Jimmy Yansey. Лошо е, че не много техни записи са останали до днес. Също John Lord, а и както ми показва ника - Jerry Lee Lewis.

• 2 months later...
  • 3 weeks later...
Отговорено (Редактирано)

От българските Христо Ламбрев и Евгени Димитров-Маестрото, инак се кефя много на свиренето на Джордан Ръдес и Дерек Шериниъм от Dream Theater, както и на Джон Лорд :thumbup: !!! Има и други разбира се

Редактирано от Тони Николов
  • 3 weeks later...
Отговорено

харесвам модерното звучене на Живко Петров примесено с би боп импровизации,харесвам хармоничното импровизации на Румен Тосков боже все едно се слива с Билл Евънс,а Ангел Заберски прекланйам се пред него

• 2 weeks later...
  • 4 months later...
Отговорено

Марта Аргерих :) това е чудовище на пианото :recourse: Направо се изумявам че не я е споменал никой :)

Като става дума за класици де-също Рихтер, Хоровиц, Глен Гулд.

Иначе Кийт Джарет, Чък Къриа, Хърби Хенкок, Петручани също и Дюк :) ..Със сигурност има и още любими :)

Отговорено

Много от изброените имена са наистина големи творци!..Никъде не видех името на Кени Къркланд(негро-свиреше със Стинг на концерта му в БГ преди неколко год.)..Хареса ми.

..Аз самият съм никому неизвестен,но не вярвам някой от изброените имена да свърши работата,която мойта скромна особа ще свърши зад черно-белите клавиши: имам пред вид това,че по време на дългогодишната си кръчмарско-концертна дейност натрупах опит,който би ми позволил с еднаква лекота и хъс да застана зад изпълнители(певци) като В.Карас или Гл. Хюз, В.Найденов или Ш.Шаулич, Т.Търнър или Сл.Калчева, Т.Джонс или Амет, Д.Ковердейл или Н.Славеев( :thumbdown: )...Аз съм един голям...едно голямо лайно..,ама наистина мога да го направя :) ..,че и пари са ми давали за това,даже-още не са стреляли по мен..

Колеги пианисти,кейбордисти,йоникари,клавиристи...кой,какъвто се чувства!..Искам да се обърна към Вас и да Ви кажа,че много от Вас сте велики,големи,много стойностни музиканти!!!Поклон!!!Естеството на работата ни е наложило да може да се превъплащаваме във всички стилове и да имитираме(а и да показваме,понякога..на който му се отдава :) ) виртуозност,както като етнически,така и като рок,джаз и поп(и т.н.) музиканти...Винаги съм се възхищавал на наистина добрите колеги между нас,които умеят да го правят!..Повервайте ми,те никак не са малко!!!..Просто това са творци с доста по-малко шанс(за съжаление) от именитите си колеги по света...Поклон на всички Ви!!!