Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Schaller е доста реномирана фирма за китарен хардуер, освен това прави и адаптри. Като цена са малко скъпички, но имат репутацията на много качествени продукти.

Отговорено
Я виж ти... точно това прецаках аз като си играх на `майстор`...

Викаш носещите болтове...

Ако е от това, като ги смени, оправи ли се работата или си си сменил флойда изцяло с рязане? Ако се е оправило от смяната на болтовете, още утре си взимам нови, стига да има тука. Изобщо продават ли се такива отделни?

бтв, мерси.

Н'тцък! :godbless:

Не съм ги сменил още, но ще го направя.

Първо си купих цял нов Флойд, но в последствие се оказа че не пасва на моя модел( RR3 Rhoads Pro Series). Сега единствено смятам да сменя тия стъдове( някъде ги наричат Pivots) и тогава ще видим как е. Ако не става пак , ше продължа да си застопорявам тремолото с 2 коркови тапи от вино и няма проблем! :)

С тия тапи нали се сещаш че убиваш звука отчасти,трептенията от струнника(флойда)не преминават през корка в тялото,пробвай с плътно парче дърво.

Мойто класическо Фендер тремоло с 6 винта не ми правеше мизерии,като гореописаните,но е застопорено/натегнато с 5 пружини,щот не ползвам ръчка. :D

Отговорено (Редактирано)

А в крайна сметка, ако му сложа просто един тремсетзр няма ли да му мине... завинаги?

Бах 69 евро... за една пружина.... забравете че предложих, утре отивам да купя вазелин... :bravo:

Редактирано от Fenix
Отговорено (Редактирано)

Има един такъв аспект на нещата:носещите болтове не е необходимо да се сменят(ако естествено не са брутално износени)

Погледнте им гайките(металните дюбели които се набиват в тялото на китарата,и в които се навиват болтовете).

Процедурата е следната:

1.Откача се чичко Флойд.

2.Носещите винтове се навиват до упор.

3.Хваща се главата на болта с клещи(предварително я облепете с поне 5 слоя изолирбанд,за да не нараните покритието) и се разклаща.

4.Ако мърда дюбела в дървото,изважда се (в повечето случай е набразден отвън),намотава се с най-обикновена тефлонова лента(може да се купи във всеки магазин за вик),дебелината на покритието трябва да бъде около 2 мм.

5.Взема се един най-обикновен болт със шестограмна глава,навива се в дюбела до упор(в повечето случай резбата е метрична ,със стандартна стъпка),и дюбела се набива на старото му място,като се удря главата на обикновения болт(желателно е с дървен чук).

Имайте предвид,че тефлона ще започне да излиза отстрани дюбела ,но това си е в реда на нещата.Това му е хубавото на тефлона че остава точно толкова колкото трябва.

След това правим същата проверка като в началото.

Беше ми се случило Флойд-а да ми излезе по време на репетиця,и двата дюбела,а се сещате,че и сетването на грифа заминава .

После на един познати оправих китарките ,така че рецептат е проверена .

Редактирано от Sad But True
Отговорено

Така и така темата е за флойд, за да не отварям нова ще питам тука.

Каква роля играе броят на пружините на тремолото? Освен за stiffness има ли разлика друга? Моят е с три, ако махна едната ще има ли ефект върху returning pointa след setup? Би трябвало да ми е по-леко да го натискам, но има ли друг ефект освен туй?

Отговорено
Така и така темата е за флойд, за да не отварям нова ще питам тука.

Каква роля играе броят на пружините на тремолото? Освен за stiffness има ли разлика друга? Моят е с три, ако махна едната ще има ли ефект върху returning pointa след setup? Би трябвало да ми е по-леко да го натискам, но има ли друг ефект освен туй?

Ами да ти кажа честно не мисля.Аз съм го оставял с една,верно че се усещаше докато го погледнеш,но колкото по-малко пружини имаш ,толкова повече е товара върху тях.Товариш пружината излишно според мен.