Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Крайната версия се оказа китара-> Dunlup CryBaby -> MXR Dyna Comp -> SD Pickup Booster -> MXR Distortion III -> N-Audio Firesound -> N-Audio S-amp -> Blackheart 5W All Tube -> DIY шкаф със Celestion 65

Другият вариант е кухарката и т'ва е ;)

Отговорено

моята верижка е

китарка-(тунерче-компресорче-еквилайзерче-динамик уауааа-оовърдрайвче-дисторшънче-ноис редюсърче-дилейче-корусче)-кубенце за ляв канал и кубенце за десен канал и яко ;)

нещата в скобките са поместени в педалбордче

Отговорено (Редактирано)

Аз имам не изявление, а въпрос по темата. От сравнително скоро експериментирам с нещо различно освен "китара-амп" и започвам да се замислям за позициите на нещата. Гледах специално едно ДВД на Lick Library, където слагаха уа-уа, компресор и дисторшън пред ампа, а дилей, хорус и всички други щуротии, за които може да се сети човек в луупа.

И понеже на мен всички ефекти, освен дисторшъна, който е на отделно камионче, ми идват от процесор, трябва да се направи компромис между уа-то и диста и останалите модулационни ефекти. Та къде е най-логично от музикантска и техническа гледна точка сложа професора - пред ампа или в лупа? И дали това, което е компромизирано (ебаси думата) ще придаде целия си блясък и доколко се жертва от него.

Аз за себе си, разбира се, имам изградена представа за това как ми харесва след няколко кратки проби, но ми се ще и някой друг повече препатил с техника да си каже мнението :hysterical:

Редактирано от Yves
Отговорено

Сложи процесора в лупа. Би трябвало да усетиш разликата /естествено зависи какъв е ампа и лупа му/.При мен има разлика в различните ампове,луповете им имат своите екстри,различно звучат ефектите във всеки от тях.Но определено доста по-добре, отколкото пред ампа .

Отговорено

Какъв е процесора - преамп мултиефект или само мултиефект с модулационни ефекти? Ако е първото би следвало да има опция да му изключиш предусилването и така пробвай, ако е нисък клас обаче може и да не стане ...

Отговорено (Редактирано)

прочетох предположения, че като съм сложил хорусчето след дилейчето се получава олелия

да принцип е добре да са обратно, но...

определено няма проблем

а и деята да ги навържа тека идва от следното

дилей педалчето има един вход и два изхода за стерео изпълнения

в същото време хорусчето има два входа и два изхода за стерео

изходите от дилея влизат във входовете на хоруса

и няма олелия

Редактирано от Acei
Отговорено

Китара- компресор-уа - лампов амп ( Peavey Classic ). Хорус и дилей в ефект луупа. Едно семпло ригче, което принципно най-много ползвам и се кефя:)

pic.1

pic.2

Няма педъл-борд няма нищо :) - реди се за минута и 20 сек. и съм в играта :):) :cheers2:

• 2 weeks later...
Отговорено (Редактирано)

Имам въпрос по темата:

Разполагам с Randall G3 75W. В FX Loop-a:Send-> Delay-> Volume-> Return, Guitar-> wah -> input.

Сега съм решил да си взема един тунер, но като погледна каква работна площадка настана - 10 мин окабеляване и като почне едно прескачане....

Мислех да си взема от тея малките pedal board-ове на Behringer, но т.к. едните ефекти са в Loop-a - работата се обезсмисля.

Проблема е в свързването и пренасянето.

Ако някой има идеи - ще се радвам да чуя съвет!

Редактирано от Crimson